שבלול פילו במילוי בשר, פטריות ותפוחי אדמה

רוצים להרשים את המשפחה במנה ראשונה לארוחת שישי? קבלו מתכון של שבלול פילו במילוי בשר עם פטריות ותפוחי אדמה שגם ילדים אוהבים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק הפילו לפי הוראות היצרן.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד לרכות, מסננים וחותכים לקוביות קטנות.
  3. קולפים וקוצצים את הבצלים והפטריות לקוביות.
  4. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  5. מוסיפים את הפטריות והבשר וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה והתבלינים ומערבבים היטב. מטגנים עוד 2 דקות. מעבירים לקערה ומצננים את המילוי עד להרכבה.
  7. מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  8. מניחים דף בצק פילו על מגבת ומרססים עם תרסיס השמן את פני כל הבצק.
  9. מניחים פס מהמילוי בתחתית הבצק ומגלגלים לרולדה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי.
  10. מניחים בצורת שבלול בתבנית עגולה או אובלית (ואפשר כמובן גם בתבנית מלבנית) ומרססים שוב בתרסיס השמן על מנת שהבצק לא יתייבש באפייה.
  11. מפזרים את השומשום על המאפה ואופים כ-25 דקות, או עד להזהבה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 358.8 קק״ל 2152.6 קק״ל
פחמימות 10.3 גרם 61.6 גרם
שומן 25.3 גרם 152.0 גרם
נתרן 931.8 מ״ג 5590.8 מ״ג
חלבון 25.6 גרם 153.3 גרם
סיבים תזונתיים 3.0 גרם 18.3 גרם
שומן רווי 7.9 גרם 47.2 גרם
כולסטרול 72.4 מ״ג 434.1 מ״ג
סידן 71.7 מ״ג 430.0 מ״ג
ברזל 4.1 מ״ג 24.8 מ״ג
אשלגן 687.6 מ״ג 4125.8 מ״ג
אבץ 5.7 מ״ג 34.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody