
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל20 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים10
קודם כל אני מתה על שווארמה, גם על הרגילה, אבל שווארמה דג היא מעודנת ועדין מספקת את רגעי הקסם של הלאפה, העמבה והטחינה שבלעדיהם אין מנה. זוהי מנה קלילה, שאני מכינה המון בקיץ והילדים מתים עליה.
מצרכים
-
500 גרם דג לבן
-
2 כפות שמן זית
-
3 בצלים בינוניים
-
4 כפות שמן זית
-
3 כפות תבלין שווארמה
-
1 חופן פטרוזיליה
-
1 כפית סומאק
-
1/2 כוס טחינה מוכנה
-
2 כפות עמבה
הגשה
-
1 פיתה
אופן הכנה
- על קרש חיתוך פורסים את הדג לפרוסות בגודל אצבע.
- קולפים ופורסים את שני הבצלים הגדולים לפרוסות, ואת הבצל הנוסף לפרוסות ממש דקות, אפשר עם מנדולינה.
- קוצצים גס את הפטרוזיליה.
- מחממים את השמן במחבת ומטגנים את 2 הבצלים על אש נמוכה עד להשחמה.
- מוסיפים 4 כפות שמן, את פרוסות הדג ותבלין השווארמה. מערבבים ומטגנים היטב מכל הצדדים עד שהדג מוכן. מסירים מהאש.
- פותחים את הפיתה וצורבים על המחבת. מעבירים לצלחת הגשה.
- מניחים מעל הפיתה את השווארמה, מתבלים בהמון פטרוזיליה, הבצל הפרוס והסומאק. יוצקים מעל את הטחינה והעמבה לפי הטעם.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
2
מנות
קלוריות
792.3
קק״ל
1584.6
קק״ל
פחמימות
141.7
גרם
283.4
גרם
שומן
162.4
גרם
324.8
גרם
נתרן
1860.0
מ״ג
3720.0
מ״ג
חלבון
171.8
גרם
343.7
גרם
סיבים תזונתיים
126.3
גרם
252.5
גרם
שומן רווי
127.0
גרם
254.0
גרם
כולסטרול
228.5
מ״ג
457.0
מ״ג
סידן
245.2
מ״ג
490.5
מ״ג
ברזל
124.6
מ״ג
249.1
מ״ג
אשלגן
1578.8
מ״ג
3157.6
מ״ג
אבץ
122.9
מ״ג
245.7
מ״ג
תגובות (2)
אוהבת את המתכונים שלך! יעבוד עם דג קפוא?
תודה רבה! כן, אך יש להפשיר היטב את הדג ולהפטר מעודפי הנוזלים של ההפשרה. בהצלחה!