-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.5 קק״ל 561.9 קק״לפחמימות 26.1 גרם 104.5 גרםשומן 2.7 גרם 10.8 גרםנתרן 595.4 מ״ג 2381.6 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 79.8 מ״ג 319.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות141
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 140.5 קק״ל 561.9 קק״לפחמימות 26.1 גרם 104.5 גרםשומן 2.7 גרם 10.8 גרםנתרן 595.4 מ״ג 2381.6 מ״גחלבון 2.6 גרם 10.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 6.8 מ״ג 27.1 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 79.8 מ״ג 319.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 141 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
שוקי עוף
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1 כף שורש ג’ינג’רקצוץ
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כף שמן שומשום
-
3 כפות דבש
-
1 מנה אספרסוקצר
-
1/4 כפית הל טחוןטרי
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
8 שוקיים גדולים
-
2 תפוזים גדוליםפרוסים
הגשה
-
חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכינים את האספרסו במכונת הקפה ובקערה ומערבבים את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה.
- מניחים את השוקיים בקערה, יוצקים עליהם מחצית מכמות המרינדה ומניחים בצד למשך חצי שעה. את המחצית השנייה שומרים להמשך.
- מסדרים בתחתית תבנית את פרוסות התפוז, מעליהם מסדרים את השוקיים יחד עם הנוזלים וצולים במשך 40 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את כל הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית לסיר קטן (רק את הנוזלים, בלי העוף והתפוזים).
- שומרים את השוקיים במקום חמים.
- על הכיריים מבשלים את הנוזלים ואת מחצית המרינדה ששמרנו בצד ומבשלים יחד במשך 5 דקות לצמצום והסמכה (נזהרים שלא יישרף).
- מחזירים את השוקיים לתנור צולים במשך 5 דקות נוספות.
- יוצקים מעל השוקיים את הרוטב הסמיך, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- מכינים את האספרסו במכונת הקפה ובקערה ומערבבים את כל חומרי המרינדה לתערובת אחידה.
- מניחים את השוקיים בקערה, יוצקים עליהם מחצית מכמות המרינדה ומניחים בצד למשך חצי שעה. את המחצית השנייה שומרים להמשך.
- מסדרים בתחתית תבנית את פרוסות התפוז, מעליהם מסדרים את השוקיים יחד עם הנוזלים וצולים במשך 40 דקות.
- מוציאים את התבנית מהתנור ומעבירים את כל הנוזלים שהצטברו בתחתית התבנית לסיר קטן (רק את הנוזלים, בלי העוף והתפוזים).
- שומרים את השוקיים במקום חמים.
- על הכיריים מבשלים את הנוזלים ואת מחצית המרינדה ששמרנו בצד ומבשלים יחד במשך 5 דקות לצמצום והסמכה (נזהרים שלא יישרף).
- מחזירים את השוקיים לתנור צולים במשך 5 דקות נוספות.
- יוצקים מעל השוקיים את הרוטב הסמיך, מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
בשיתוף עם סימנס
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
בשר וחלב?
היי חיה, המתכון כשר כמו כל המתכונים באתר.
היי, האם מקלפים את התפוזים?
הי, רואים בתמונות שהתפוזים לא קלופים.