מרק חורפי של עגבניות צלויות עם קוביות חלומי פריכות
מרק עגבניות צלויות בתנור עם בצל ושום, שמעשירים את הטעם של המרק והופכים אותו למעניין עוד יותר. בגירסה הזו, שי לי ליפא מוסיפה גם קוביות חלומי פריכות מושלמות
מרק עגבניות צלויות בתנור עם בצל ושום, שמעשירים את הטעם של המרק והופכים אותו למעניין עוד יותר. בגירסה הזו, שי לי ליפא מוסיפה גם קוביות חלומי פריכות מושלמות
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.0 קק״ל 752.0 קק״לפחמימות 28.1 גרם 112.2 גרםשומן 5.3 גרם 21.3 גרםנתרן 803.1 מ״ג 3212.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 22.0 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 21.0 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.9 מ״ג 223.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 910.4 מ״ג 3641.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 40 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות188
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 188.0 קק״ל 752.0 קק״לפחמימות 28.1 גרם 112.2 גרםשומן 5.3 גרם 21.3 גרםנתרן 803.1 מ״ג 3212.5 מ״גחלבון 5.5 גרם 22.0 גרםסיבים תזונתיים 5.2 גרם 21.0 גרםשומן רווי 0.7 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 55.9 מ״ג 223.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 910.4 מ״ג 3641.6 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 188 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
8 עגבניות בינוניות
-
2 בצלים בינוניים
-
1 ראש שום
-
1 כף טימין טרי
-
1 כף סוכר חום כהההחלפה לדבשחזרה לסוכר חום כהה1 כפית דבש
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2כוס או 45 גרם שיבולת שועל דקה (אינסטנט)
-
2כוסות או 480 מ"ל מים חמים
קוביות חלומי
-
1שקית או 200 גרם גבינת חלומי
הגשה
-
1 חבילה עירית
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
- חוצים עגבניות, חותכים בצל לרבעים.
- מסדרים את העגבניות בתבנית כשצידן החתוך כלפי מעלה. מניחים בצלים ושום, מפזרים תימין וסוכר באופן שווה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומזלפים שמן זית.
- אופים 45-40 דקות, עד שהעגבניות והבצלים זהובים.
- מוציאים את שיני השום מהקליפה ומעבירים יחד עם כל תכולת התבנית והנוזלים לסיר.
- מוסיפים קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את קוביות החלומי ומגישים: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן. חותכים חלומי לקוביות בגודל 1.5 ס”מ, מוסיפים למחבת החמה ומקפיצים, עד שהגבינה זהובה מכל הצדדים.
- מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל חלומי ועירית קצוצה.
אופן הכנה
- מכינים את המרק: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
- חוצים עגבניות, חותכים בצל לרבעים.
- מסדרים את העגבניות בתבנית כשצידן החתוך כלפי מעלה. מניחים בצלים ושום, מפזרים תימין וסוכר באופן שווה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומזלפים שמן זית.
- אופים 45-40 דקות, עד שהעגבניות והבצלים זהובים.
- מוציאים את שיני השום מהקליפה ומעבירים יחד עם כל תכולת התבנית והנוזלים לסיר.
- מוסיפים קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
- מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכינים את קוביות החלומי ומגישים: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן. חותכים חלומי לקוביות בגודל 1.5 ס”מ, מוסיפים למחבת החמה ומקפיצים, עד שהגבינה זהובה מכל הצדדים.
- מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל חלומי ועירית קצוצה.
בשיתוף עם יד מרדכי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
האם אפשר להשתמש בטופו ואם כן איך עושים את זה שיהיה דומה לחלומי?