שי-לי חוגגת את החורף עם מרק עגבניות צלויות עם קוביות חלומי פריכות

מרק עגבניות צלויות בתנור עם בצל ושום, שמעשירים את הטעם של המרק והופכים אותו למעניין עוד יותר. בגירסה הזו, שי לי ליפא מוסיפה גם קוביות חלומי פריכות מושלמות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

קוביות חלומי

הגשה

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית ברדיד אלומיניום.
  2. חוצים עגבניות, חותכים בצל לרבעים.
  3. מסדרים את העגבניות בתבנית כשצידן החתוך כלפי מעלה. מניחים בצלים ושום, מפזרים תימין וסוכר באופן שווה, מתבלים במלח ופלפל בנדיבות ומזלפים שמן זית.
  4. אופים 45-40 דקות, עד שהעגבניות והבצלים זהובים.
  5. מוציאים את שיני השום מהקליפה ומעבירים יחד עם כל תכולת התבנית והנוזלים לסיר.
  6. מוסיפים קוואקר ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
  7. מרסקים את המרק בבלנדר מוט חשמלי, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. אם המרק סמיך מדי מוסיפים מעט מים רותחים. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מכינים את קוביות החלומי ומגישים: מחממים מחבת גדולה על אש בינונית ומשמנים בתרסיס שמן. חותכים חלומי לקוביות בגודל 1.5 ס”מ, מוסיפים למחבת החמה ומקפיצים, עד שהגבינה זהובה מכל הצדדים.
  9. מחלקים מרק לקערות ומפזרים מעל חלומי ועירית קצוצה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 194.8 קק״ל 779.2 קק״ל
פחמימות 24.0 גרם 95.9 גרם
שומן 7.9 גרם 31.4 גרם
נתרן 801.2 מ״ג 3204.7 מ״ג
חלבון 4.5 גרם 18.0 גרם
סיבים תזונתיים 5.2 גרם 20.6 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 3.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 83.4 מ״ג 333.5 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 6.0 מ״ג
אשלגן 907.7 מ״ג 3630.9 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובה אחת

    Avatar
    נירי

    האם אפשר להשתמש בטופו ואם כן איך עושים את זה שיהיה דומה לחלומי?

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody