רקע הנמל

מרק עדשים כתומות עם קרוטונים

מתכון של מרק עדשים כתומות עם טעמים מיוחדים של קארי וקרם קוקוס שמגישים עם קרוטונים ביתיים - מנה עשירה בחלבון ומשביעה
מתכון של מרק עדשים כתומות עם טעמים מיוחדים של קארי וקרם קוקוס שמגישים עם קרוטונים ביתיים - מנה עשירה בחלבון ומשביעה
  • חיה טבואדה
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.5 קק״ל 1694.1 קק״ל
    פחמימות 41.1 גרם 164.5 גרם
    שומן 16.8 גרם 67.1 גרם
    נתרן 1018.0 מ״ג 4072.1 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 93.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.2 מ״ג 265.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 480.4 מ״ג 1921.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    424
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 423.5 קק״ל 1694.1 קק״ל
    פחמימות 41.1 גרם 164.5 גרם
    שומן 16.8 גרם 67.1 גרם
    נתרן 1018.0 מ״ג 4072.1 מ״ג
    חלבון 23.3 גרם 93.2 גרם
    סיבים תזונתיים 9.6 גרם 38.5 גרם
    שומן רווי 5.3 גרם 21.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 66.2 מ״ג 265.0 מ״ג
    ברזל 2.8 מ״ג 11.4 מ״ג
    אשלגן 480.4 מ״ג 1921.6 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

קרוטונים

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים סיר גדול על אש בינונית, מוסיפים שמן זית ובצל. מטגנים היטב עד לשקיפות ומוסיפים שום וג’ינג’ר.
  2. מוסיפים גזר, עדשים, נוזל קוקוס, אבקת קארי, מלח, פלפל שחור וציר ירקות.
  3. מביאים לרתיחה עד שהגזר רך, בערך 15-20 דקות.
  4. מסירים מהאש ומעבירים לבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  5. מכינים את הקרוטונים: מערבבים את קוביות הלחם עם שמן הזית, שמים על תבנית מרופדת נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  6. מגישים את המרק חם עם פטרוזיליה, נוזל קוקוס וקרוטונים מעל (ניתן להוסיף גם מיץ לימון).
מרק עדשים כתומות עם קרוטונים1
מרק עדשים כתומות עם קרוטונים. צילום: חיה טבואדה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מבשלת ותיקה

    זה נראה מתכון מתורגם, בארה״ב השימוש בציר נפוץ וניתן לקנות בכל סופר אבל איפה בארץ מצאתם ציר ירקות?

      Avatar
      מערכת Foody

      יש לחברות שונות צירים מרוכזים שרק מוסיפים להם מים רותחים. אפשר להחליף באבקת מרק ירקות/עוף עם מים רותחים או פשוט מים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות