שניצלונים אפויים וקטשופ ביתי

עידית נרקיס-כ״ץ משדרגת את השילוב האהוב ביותר על הבן שלה ומכינה שניצלונים אפויים וקטשופ ביתי. כי למה לעמוד ולטגן שניצלים אם אפשר פשוט לאפות אותם?
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

שניצל וקטשופ - אם הילד שלי היה יכול לאכול מאכל אחד כל יום, אני מנחשת שזה היה זה. הייתה תקופה שהוא היה מתלונן שהשניצל שלי לא רך כמו בגן (אדוני, בגן מכינים לך שניצל תעשייתי קפוא ואצלי חם מהשמן), אבל עם הזמן הבין מה טוב ועכשיו הוא אוהב שניצל חם ופריך. רק מה, לצערו הגלגל הסתובב עליו ולאחרונה הפסקתי לטגן שניצלים. נמאס לי מהשמן, נמאס לי מהריח ובעיקר נמאס לי מהאופרציה - מהקמח, לביצים, לפירורי הלחם ומשם לשמן שמשפריץ לכל עבר. חלאס, עברתי לאפות את השניצלים שלי - ביוש.

אז הם לא יוצאים פריכים בטירוף כמו מהשמן, אבל היתרונות עולים כאן על החסרונות. עם הזמן והנסיונות הבנתי שעדיף לאפות אותם ישירות על תחתית התנור, כך הם מקבלים מכת חום טובה שעוזרת לתוצאה פריכה ועם צבע. שימו לב להשתמש בגרסת השניצלונים בפילה עוף או בחזה עוף ולא בפרוסות שנפדקו לשניצלים, כדי לקבל קצת גוף לשניצלונים. אתם כבר תשטחו אותם קצת בתוך פירורי הלחם, אבל הם לא יהיו דקים כמו פיתות.

והקטשופ? גם לבקבוק הלחיץ מהסופר שמתי תמרור עצור והכנתי קטשופ ביתי עם כמות סוכר מדודה ובשליטה על מה שנכנס אליו. המיסו הוא תוספת שלי לעוד תוספת של טעם אומאמי ממכר. שימו לב שבשביל המבוגרים 2 כפות סוכר מספיקות בהחלט, אבל הילד העדיף את הגרסה עם 3 כפות הסוכר.

מצרכים

שניצלונים

קטשופ ביתי

אופן הכנה

  1. חותכים את נתחי העוף לחתיכות באורך של כ-2.5 ס”מ.
  2. טורפים בקערה את הביצים עם הסויה והחרדל, מוסיפים אליהם את נתחי העוף. מערבבים כך שכל חלקי העוף יהיו מכוסים, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים להשרייה במקרר של חצי שעה לפחות. 
  3. מכינים בינתיים את הקטשופ: טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הקטשופ עד שמתקבל נוזל אחיד, חלק וללא גושים. מעבירים את הנוזל למחבת, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דקות עד לסמיכות הרצויה. מצננים ומעבירים לצנצנת. 
  4. מחממים תנור לחום של 190 מעלות (חום עליון ותחתון) ומרפדים שתי תבניות תנור גדולות בנייר אפייה. משמנים בנדיבות את ניירות האפייה. 
  5. מערבבים היטב בצלחת או בקערה נמוכה את פירורי הלחם עם התבלינים והמלח. 
  6. מעבירים נתחי עוף מסוננים אל פירורי הלחם, כל פעם קצת. מועכים את חלקי העוף אל תוך הציפוי ומשטחים אותם קצת, ומעבירים לתבנית. 
  7. אופים בכל פעם תבנית אחת. מניחים את התבנית על רצפת התנור (לא על השלב התחתון). אופים 15 דקות, הופכים את השניצלונים לצד השני ואופים עוד 10 דקות נוספות. בודקים את השניצל הכי עבה אם הוא מוכן מבפנים, במידה וכן מוציאים מהתנור. חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה. 
  8. מגישים עם הקטשופ.

הערות

  • אם משתמשים בסויה רגילה (ולא דלת נתרן), אפשר לשים בבלילה גם כפית וחצי של סויה
  • כמות הסוכר בקטשופ תלויה בכם, אבל קחו בחשבון שני דברים: הוא מאבד מעט מהמתיקות אחרי הבישול שלו, ותמיד אפשר להוסיף עוד אם חסר ולא ההפך

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 532.9 קק״ל 2131.7 קק״ל
פחמימות 64.5 גרם 258.0 גרם
שומן 8.8 גרם 35.4 גרם
נתרן 1892.1 מ״ג 7568.5 מ״ג
חלבון 48.2 גרם 192.8 גרם
סיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.4 גרם
שומן רווי 1.9 גרם 7.7 גרם
כולסטרול 236.8 מ״ג 947.0 מ״ג
סידן 74.7 מ״ג 298.8 מ״ג
ברזל 7.1 מ״ג 28.3 מ״ג
אשלגן 1037.6 מ״ג 4150.4 מ״ג
אבץ 1.9 מ״ג 7.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody