מניפת פרוסות חזה עוף מאודות ברוטב סויה ופופקורן קראנץ’ כוסמת

מנה נהדרת של חזה עוף מאודה, רך ועסיסי במרינדת סויה וצ'ילי עם טופינג מדליק במיוחד של פופקורן כוסמת קלויה שכיף לנגוס בה!
מנה נהדרת של חזה עוף מאודה, רך ועסיסי במרינדת סויה וצ'ילי עם טופינג מדליק במיוחד של פופקורן כוסמת קלויה שכיף לנגוס בה!
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
2 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    122
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 122.0 קק״ל 244.0 קק״ל
    פחמימות 5.9 גרם 11.8 גרם
    שומן 10.2 גרם 20.4 גרם
    נתרן 225.1 מ״ג 450.1 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 5.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.4 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 163.7 מ״ג 327.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-50 דק׳
  • קלוריות
    122
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 122.0 קק״ל 244.0 קק״ל
    פחמימות 5.9 גרם 11.8 גרם
    שומן 10.2 גרם 20.4 גרם
    נתרן 225.1 מ״ג 450.1 מ״ג
    חלבון 2.5 גרם 5.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.4 גרם 0.8 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 2.9 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 11.4 מ״ג 22.8 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 1.0 מ״ג
    אשלגן 163.7 מ״ג 327.3 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 0.6 מ״ג
    סגור

מנת פתיחה משגעת או מנה עיקרית שתרצו לשמור רק לעצמכם – הבחירה בידכם! קבלו מתכון מעולה להכנת חזה עוף שלם ומאודה במרינדת שום, צ’ילי וג’ינג’ר, אותו מגישים עם פופקורן כוסמת חומה מגניבה במיוחד שמכינים בקלות ובמהירות.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
2 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

חזה עוף

מרינדה

פופקורן כוסמת


אופן הכנה

  1. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מניחים את חזה העוף בכלי שטוח ועגול, שיתאים לגודל מכשיר/סיר האידוי, יוצקים מעליו את המרינדה ומעסים היטב את הנתחים - ראו טיפ מהקצב. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

    חזה עוף פרוס עם קראנץ' כוסמת2
    מוזגים על חזה העוף את המרינדה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  3. מביאים לרתיחה מים בסיר אידוי - במבוק מעל ווק / סיר אידוי חשמלי או מסננת מעל סיר עם מים רותחים.
  4. מעבירים את הקערה עם העוף לסיר האידוי, מסירים את הניילון הנצמד, מכסים את הסיר ומאדים על להבה גבוהה 10-12 דקות.
  5. מוציאים את העוף מסיר האידוי ומעבירים למקרר יחד עם הרוטב.
  6. מכינים את פופקורן הכוסמת: מחממים סיר קטן (ללא שמן) עד למצב שבו טיפת מים שמזליפים עליו מתאדה מיד. מוסיפים את הכוסמת לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב קבדוע כ-2 דקות או עד שגרגירי הכוסמת מתפוצצים - כמו פופקורן תירס רק בקטן יותר. מעבירים לצלחת לצינון, מפזרים מעל מעט מלח ושומרים להגשה.
  7. מסננים את הרוטב מהקערה עם חזה העוף, טועמים ומתקנים טעם: ניתן להוסיף מיץ לימון ו/או רוטב סויה במידת הצורך.
  8. מניחים את חזה העוף על קרש חיתוך ופורסים פרוסות דקות ואלכסוניות לרוחב בעזרת סכין מאוד חדה (סכין סושי).

    חזה עוף פרוס עם קראנץ' כוסמת3
    פורסים את חזה העוף לפרוסות דקות. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לובל, כלי הגשה ובישול: נעמן

  9. מסדרים בצלחת הגשה מניפת פרוסות חזה עוף, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים פופקורן כוסמת. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

לטיפ מהקצב על ההבדל בין פרגית לחזה עוף לחצו כאן>>

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מניפת פרוסות חזה עוף מאודות ברוטב סויה ופופקורן קראנץ’ כוסמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות