שניצל בגרסה של בריאות: שניצל ירקות מברוקולי ובטטה

עומר ותמרה מביאים לכם גמתכון לגרסא צמחונית ואפויה לשניצל טעים ונימוך של ברוקולי ובטטה בכמה דקות הכנה ותוספת של יוגורט מרענן בצד
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    שעה
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

הגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. עוטפים את הבטטה בנייר כסף- סנו, אופים את הבטטה כ-1840-50 דקות עד שהיא מתרככת.
  2. מנמיכים את התנור לחום של 180 מעלות, קולפים את הקליפה של הבטטה ומעבירים את הבטטה ללא הקליפה לקערה ובעזרת כף מועכים אותה לפירה (היא רכה מספיק).
  3. בסיר גדול- פודי עם הרבה מים רותחים וקצת מלח חולטים את פרחי הברוקולי כ10 דקות עד שהם מתרככים, מסננים את הברוקולי ומוסיפים לקערה עם הבטטות.
  4. מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
  5. מרפדים תבנית בנייר אפייה-סנו, בידיים משומנות במעט שמן זית יוצרים קציצות שמנמנות אך פחוסות, מצפים את הקציצות בפירורי לחם מכל הכיוונים ומעבירים לתבנית המרופדת מזלפים מעל הכל מעט שמן זית ואופים כ-30 דק עד שהשניצלונים זהובים.
  6. מגישים עם יוגורט.

    שניצל ברוקולי ובטטה. צילום: שניר גוואטה
    שניצל ברוקולי ובטטה. צילום: שניר גוואטה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 302.7 קק״ל 1816.0 קק״ל
פחמימות 27.0 גרם 161.9 גרם
שומן 13.6 גרם 81.9 גרם
נתרן 1098.0 מ״ג 6588.2 מ״ג
חלבון 14.6 גרם 87.7 גרם
סיבים תזונתיים 2.2 גרם 13.2 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 19.0 גרם
כולסטרול 90.6 מ״ג 543.6 מ״ג
סידן 73.0 מ״ג 437.8 מ״ג
ברזל 1.1 מ״ג 6.7 מ״ג
אשלגן 252.7 מ״ג 1516.0 מ״ג
אבץ 0.9 מ״ג 5.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody