תבשיל אורז עם בשר בדבש של יונית צוקרמן

יום חורפי ומתחשק לכם תבשיל מזין ומנחם? יונית מחממת לכם את הבטן עם תבשיל אורז עם בשר שכל המשפחה תאהב. הדבש מעניק לתבשיל טעם מתקתק ועמוק
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

בישול הבשר

אורז וירקות

אופן הכנה

  1. חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
  2. מקלפים את הבצל והגזר ומשאירים שלמים.
  3. בסיר רגיל או בסיר לחץ שמים את קוביות הבשר, הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים. מכסים במים, סוגרים במכסה (או מעלים את הלחץ בסיר לחץ) ומבשלים שעה וחצי (או 40-50 דקות בסיר לחץ).
  4. בזמן שהבשר מתבשל, משרים את האורז בשפע מים.
  5. מקלפים את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה.
  6. בעזרת מעבד מזון או סכין חדה, חותכים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא לגפרורים דקים. קוצצים דק את הבצל.
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  8. בסיר גדול שמתאים לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב, מוסיפים את התיבולית ומערבבים היטב עד שהתיבולית נמסה.
  9. מוסיפים את גפרורי הירקות ומטגנים כ-2 דקות.
  10. מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  11. מוסיפים לסיר את הבשר המבושל ו-7 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר. מערבבים ומוסיפים את הדבש.
  12. מכסים את הסיר במכסה, מכניסים לתנור החם ואופים שעה. מגישים חם.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 512.7 קק״ל 4101.8 קק״ל
פחמימות 48.4 גרם 387.1 גרם
שומן 13.0 גרם 104.0 גרם
נתרן 1614.9 מ״ג 12919.1 מ״ג
חלבון 46.3 גרם 370.4 גרם
סיבים תזונתיים 8.0 גרם 64.2 גרם
שומן רווי 4.6 גרם 36.7 גרם
כולסטרול 4.4 מ״ג 35.6 מ״ג
סידן 65.3 מ״ג 522.0 מ״ג
ברזל 5.8 מ״ג 46.7 מ״ג
אשלגן 462.9 מ״ג 3703.0 מ״ג
אבץ 5.2 מ״ג 41.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody