
-
זמן הכנה30 דקות
-
זמן כוללשעתיים
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים20
מצרכים
בישול הבשר
-
1 ק"ג בשר צלי מס’ 5
-
1 בצל בינוני
-
לחצו על שם המצרך לרכישה
-
1 גזר בינוני
-
4 גבעולי סלרי
-
1 כפית פלפל אנגלי
-
3 עלי דפנה קטנים
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית כורכום
אורז וירקות
-
3 כוסות אורז יסמין
-
1 בצל בינוני
-
3 גזרים בינוניים
-
2 קישואים בינוניים
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
3/4 כפית כורכום
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כף תבלין לקציצות
-
1 כף שטוחה בהרט
-
1 כף מלח דק
-
1/2 כוס דבש
אופן הכנה
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות.
- מקלפים את הבצל והגזר ומשאירים שלמים.
- בסיר רגיל או בסיר לחץ שמים את קוביות הבשר, הבצל, הגזר, הסלרי והתבלינים. מכסים במים, סוגרים במכסה (או מעלים את הלחץ בסיר לחץ) ומבשלים שעה וחצי (או 40-50 דקות בסיר לחץ).
- בזמן שהבשר מתבשל, משרים את האורז בשפע מים.
- מקלפים את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה.
- בעזרת מעבד מזון או סכין חדה, חותכים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא לגפרורים דקים. קוצצים דק את הבצל.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- בסיר גדול שמתאים לתנור מחממים שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מזהיב, מוסיפים את התיבולית ומערבבים היטב עד שהתיבולית נמסה.
- מוסיפים את גפרורי הירקות ומטגנים כ-2 דקות.
- מסננים את האורז ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
- מוסיפים לסיר את הבשר המבושל ו-7 כוסות מנוזלי הבישול של הבשר. מערבבים ומוסיפים את הדבש.
- מכסים את הסיר במכסה, מכניסים לתנור החם ואופים שעה. מגישים חם.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
639.4
קק״ל
5115.4
קק״ל
פחמימות
61.7
גרם
493.9
גרם
סוכר
28.3
גרם
226.6
גרם
שומן
13.1
גרם
104.9
גרם
נתרן
1906.3
מ״ג
15250.6
מ״ג
חלבון
52.9
גרם
423.2
גרם
סיבים תזונתיים
22.6
גרם
180.6
גרם
שומן רווי
5.5
גרם
43.7
גרם
כולסטרול
4.9
מ״ג
39.0
מ״ג
סידן
418.1
מ״ג
3344.4
מ״ג
ברזל
8.0
מ״ג
64.3
מ״ג
אשלגן
2753.8
מ״ג
22030.4
מ״ג
אבץ
6.8
מ״ג
54.0
מ״ג
תגובות (0)