
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים16
מצרכים
-
2 כפות שמן קנולה
-
1 בצל סגול בינוניקלוף וקצוץ דק
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’רכתוש
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 פלפל צ’ילי אדום קטןקצוץ
-
1 עגבנייה בינוניתחתוכה לקוביות בינוניות
-
1 צנצנת רוטב פומודורו קנור
-
1/2 כוס שעועית שחורהמשומרת
-
1/2 כוס שעועית אזוקיאדומה משומרת
-
1/2 כוס שעועית לבנה מבושלת במיםמשומרת
-
2 קוביות תיבולית נוסח הודי קנורקנור
-
240מ"ל או 1 כוס מים רותחים
-
120מ"ל או 1/2 כוס קרם קוקוס
הגשה
-
1 חופן כוסברהקצוצה
-
או ליים
אופן הכנה
- מחממים את השמם במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הג’ינג’ר, השום והצ’ילי, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה. מוסיפים את העגבנייה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את רוטב הפומודורו ושלושת סוגי השעועית, מערבבים ומבשלים כ-7-10 דקות.
מוסיפים את הרוטב ואת 3 סוגי השעועית. צילום: שניר גואטה מוסיפים את הרוטב ואת 3 סוגי השעועית. צילום: שניר גואטה - מוסיפים את התיבולית, מערבבים ומוודאים שהיא נמסה לגמרי.
מוסיפים את התיבולית בנוסח הודי. צילום: שניר גואטה - מוסיפים את המים וקרם הקוקוס ומערבבים. מבשלים עוד 5 דקות, טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול.
מוסיפים את חלב הקוקוס. צילום: שניר גואטה - מוסיפים מיץ לימון וכוסברה, מערבבים ומגישים עם אורז. שומרים בכלי אטום במקרר.
תבשיל הודי עם 3 קטניות. צילום: שניר גואטה
הערות
- אפשר להשתמש בשעועית יבשה מכל אחד מהסוגים המופיעים במתכון: משרים את השעועית למשך לילה שלם. שוטפים, מעבירים לסיר גדול עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים, או עד שהשעועית מתרככת. אפשר לבשל בסיר לחץ – זמן הבישול מתקצר משמעותית ל-20-25 דקות.
בשיתוף עם קנור
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
5
מנות
קלוריות
230.0
קק״ל
1149.8
קק״ל
פחמימות
19.6
גרם
97.9
גרם
סוכר
6.7
גרם
33.5
גרם
שומן
13.6
גרם
67.9
גרם
נתרן
918.9
מ״ג
4594.3
מ״ג
חלבון
5.5
גרם
27.3
גרם
סיבים תזונתיים
3.0
גרם
14.8
גרם
שומן רווי
5.8
גרם
29.2
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
29.5
מ״ג
147.4
מ״ג
ברזל
0.9
מ״ג
4.5
מ״ג
אשלגן
340.2
מ״ג
1701.1
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
2.1
מ״ג
תגובות (4)
אני מתה על אוכל הודי, וזה פשוט מתכון מצויין!
תודה רבה !
כהודית זאת מנה לתפארת העדה
תודה נראה מעולה