רקע הנמל

תבשיל קציצות בשר עם בורגול – ארוחת שישי בסיר אחד

מתכון בקלי קלות של תבשיל קציצות בשר במרקם קרנצ'י טעים טעים עם בורגול, מנה שתעשה לכם את ארוחת השבת לארוחה מנצחת וכולם יבקשו את המתכון
מתכון בקלי קלות של תבשיל קציצות בשר במרקם קרנצ'י טעים טעים עם בורגול, מנה שתעשה לכם את ארוחת השבת לארוחה מנצחת וכולם יבקשו את המתכון
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    762
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 762.2 קק״ל 4573.1 קק״ל
    פחמימות 364.2 גרם 2185.2 גרם
    שומן 60.0 גרם 360.0 גרם
    נתרן 659.3 מ״ג 3955.8 מ״ג
    חלבון 32.2 גרם 193.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.5 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרם
    כולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״ג
    סידן 100.6 מ״ג 603.5 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 999.6 מ״ג 5997.8 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 46.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    24
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-45 דק׳
  • קלוריות
    762
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 762.2 קק״ל 4573.1 קק״ל
    פחמימות 364.2 גרם 2185.2 גרם
    שומן 60.0 גרם 360.0 גרם
    נתרן 659.3 מ״ג 3955.8 מ״ג
    חלבון 32.2 גרם 193.0 גרם
    סיבים תזונתיים 7.2 גרם 43.5 גרם
    שומן רווי 9.1 גרם 54.4 גרם
    כולסטרול 174.3 מ״ג 1045.8 מ״ג
    סידן 100.6 מ״ג 603.5 מ״ג
    ברזל 6.3 מ״ג 37.8 מ״ג
    אשלגן 999.6 מ״ג 5997.8 מ״ג
    אבץ 7.7 מ״ג 46.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

בורגול

עיטור


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות. לשים כמה שיותר, זה מה שמדביק את העיסה וגורם לקציצות להקשר ולא להתפורר בטיגון.

    מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. צילום: אפיק גבאי
    מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. צילום: אפיק גבאי

  2. מטגנים את הקציצות ומניחים על נייר סופג.
  3. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות והזיתים ומטגנים תוך כדי עירבוב כשבע דקות עד שהעגבניות מתבשלות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מוסיפים את הבורגול ואת המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים.

    תבשיל בורגול. צילום: אפיק גבאי
    תבשיל בורגול. צילום: אפיק גבאי

  5. מסדרים בסיר יפה יפה את הקציצות שטיגנו לפני כן.

    מסדרים יפה את הקציצות שטיגנו קודם. צילום: אפיק גבאי
    מסדרים יפה את הקציצות שטיגנו קודם. צילום: אפיק גבאי

  6. מוסיפים לסיר את המים או את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים נספגים בבורגול.

    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי

  7. מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה. התבשיל הכי הכי טעים כשהוא לא מאד מאד חם.
  8. מפזרים מעל צנוברים מטוגנים או שקדים מטוגנים. אפשר לפזר גם נענע קצוצה שמרעננת את המנה או פטרוזיליה, אבל זה ממש לא חובה.

    מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה ומגישים. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה ומגישים. צילום: אפיק גבאי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תבשיל קציצות בשר עם בורגול – ארוחת שישי בסיר אחד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (34)

Avatar

    Avatar
    אדוה

    אפשר במקום לטגן לאפות את הקציצות בתנור ואז להוסיף לבישול?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות