רקע הנמל
הנמל

תבשיל קציצות בשר עם בורגול – ארוחת שישי בסיר אחד

מתכון בקלי קלות של תבשיל קציצות בשר במרקם קרנצ'י טעים טעים עם בורגול, מנה שתעשה לכם את ארוחת השבת לארוחה מנצחת וכולם יבקשו את המתכון
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    24

מצרכים

קציצות

בורגול

עיטור

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי הקציצות. לשים כמה שיותר, זה מה שמדביק את העיסה וגורם לקציצות להקשר ולא להתפורר בטיגון.

    מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. צילום: אפיק גבאי
    מערבבים את כל חומרי הקציצות לעיסה אחידה. צילום: אפיק גבאי

  2. מטגנים את הקציצות ומניחים על נייר סופג.
  3. בסיר שטוח ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד טיפונת. מוסיפים את רסק העגבניות ואת העגבניות והזיתים ומטגנים תוך כדי עירבוב כשבע דקות עד שהעגבניות מתבשלות. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  4. מוסיפים את הבורגול ואת המלח, הפלפל והבהרט ומערבבים.

    תבשיל בורגול. צילום: אפיק גבאי
    תבשיל בורגול. צילום: אפיק גבאי

  5. מסדרים בסיר יפה יפה את הקציצות שטיגנו לפני כן.

    מסדרים יפה את הקציצות שטיגנו קודם. צילום: אפיק גבאי
    מסדרים יפה את הקציצות שטיגנו קודם. צילום: אפיק גבאי

  6. מוסיפים לסיר את המים או את ציר העוף ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה עם סיר מכוסה כעשרים דקות עד שהנוזלים נספגים בבורגול.

    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה. צילום: אפיק גבאי

  7. מסירים את הסיר מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כרבע שעה. התבשיל הכי הכי טעים כשהוא לא מאד מאד חם.
  8. מפזרים מעל צנוברים מטוגנים או שקדים מטוגנים. אפשר לפזר גם נענע קצוצה שמרעננת את המנה או פטרוזיליה, אבל זה ממש לא חובה.

    מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה ומגישים. צילום: אפיק גבאי
    מפזרים מעל צנוברים ופטרוזיליה ומגישים. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 849.9 קק״ל 5099.5 קק״ל
פחמימות 379.8 גרם 2278.7 גרם
שומן 60.2 גרם 361.2 גרם
נתרן 511.4 מ״ג 3068.4 מ״ג
חלבון 35.1 גרם 210.4 גרם
סיבים תזונתיים 12.3 גרם 73.6 גרם
שומן רווי 9.1 גרם 54.3 גרם
כולסטרול 160.2 מ״ג 961.4 מ״ג
סידן 114.7 מ״ג 687.9 מ״ג
ברזל 6.7 מ״ג 40.0 מ״ג
אשלגן 1133.0 מ״ג 6798.3 מ״ג
אבץ 7.8 מ״ג 46.7 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (12)

Avatar

    Avatar
    לינור

    תבשיל טעים מאוד הקציצות יוצאות רכות ונימוחות

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! תודה רבה (:

      Avatar
      Foody Foody

      היי גלית,
      מדובר בקורט ולא בחופן (חלילה וחס!).
      המתכון תוקן. תודה על הערנות שלך.

הצג עוד