שומעים את הביס עד לכאן: תפוחי אדמה אקסטרה קריספיים בתנור!

בא לכם תפוחי אדמה שנותנים בהם ביס וכל הבית שומע את הקראנצ'? הטריק הוא החריצים הקטנים בתפוח האדמה שמחדירים את הטעם לתוך תפוח האדמה ומוספים את הקראנצ' המושלם
בא לכם תפוחי אדמה שנותנים בהם ביס וכל הבית שומע את הקראנצ'? הטריק הוא החריצים הקטנים בתפוח האדמה שמחדירים את הטעם לתוך תפוח האדמה ומוספים את הקראנצ' המושלם
  • שיר פורטמן
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.6 קק״ל 878.1 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 341.9 גרם
    שומן 16.7 גרם 400.1 גרם
    נתרן 46.8 מ״ג 1122.5 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 340.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 340.0 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 348.4 גרם
    כולסטרול 14.2 מ״ג 340.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 340.6 מ״ג
    ברזל 14.2 מ״ג 340.4 מ״ג
    אשלגן 14.2 מ״ג 340.6 מ״ג
    אבץ 14.2 מ״ג 340.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    5
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    37
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 36.6 קק״ל 878.1 קק״ל
    פחמימות 14.2 גרם 341.9 גרם
    שומן 16.7 גרם 400.1 גרם
    נתרן 46.8 מ״ג 1122.5 מ״ג
    חלבון 14.2 גרם 340.3 גרם
    סיבים תזונתיים 14.2 גרם 340.0 גרם
    שומן רווי 14.5 גרם 348.4 גרם
    כולסטרול 14.2 מ״ג 340.0 מ״ג
    סידן 14.2 מ״ג 340.6 מ״ג
    ברזל 14.2 מ״ג 340.4 מ״ג
    אשלגן 14.2 מ״ג 340.6 מ״ג
    אבץ 14.2 מ״ג 340.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות.
  2. לוקחים כל פרוסת תפוח אדמה וחורצים לאורכה (אבל לא עד הסוף) משני הצדדים.
  3. מניחים את פרוסות תפוחי האדמה בקערת מים עם קרח למשך 20 דקות (חשוב כדי שיתקבלו תפוחי אדמה קריספיים מאוד).
  4. מספיגים את פרוסות תפוחי האדמה על מגבת למשך 10 דקות. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. מערבבים בקערה את שמן הזית, הפלפל הגרוס והרוזמרין.
  6. בעזרת מברשת מורחים בנדיבות את תערובת השמן והתבלינים על תפוחי האדמה משני הצדדים.

    תפוחי אדמה קריספיים 2
    מברישים את תפוחי האדמה בשמן ותבלינים. צילום: שיר פורטמן

  7. מפזרים את המלח הגס מעל ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך חצי שעה, עד שתפוחי האדמה משחימים והופכים קריספיים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
שומעים את הביס עד לכאן: תפוחי אדמה אקסטרה קריספיים בתנור!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    מלה בצלאל

    האם ניתן להכין מס שעות מראש ואז לחמם?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן, אך המרקם קצת ייפגע

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות