רקע דוד משה

תפוחי אדמה בקליפתם באפייה הכי מושלמת

תפוחי אדמה שלמים אפויים פרוסים דק דק עם רוטב שנספג היטב בתוכם. עם קליפה קריספית ופנים נימוח ומנחם, מוגשים עם עשבי תיבול קצוצים טריים
תפוחי אדמה שלמים אפויים פרוסים דק דק עם רוטב שנספג היטב בתוכם. עם קליפה קריספית ופנים נימוח ומנחם, מוגשים עם עשבי תיבול קצוצים טריים
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 105.0 קק״ל 629.9 קק״ל
    פחמימות 1.5 גרם 9.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 67.0 גרם
    נתרן 518.6 מ״ג 3111.4 מ״ג
    חלבון 0.4 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 96.8 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 58.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 57.6 מ״ג 345.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    8
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    105
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 105.0 קק״ל 629.9 קק״ל
    פחמימות 1.5 גרם 9.0 גרם
    שומן 11.2 גרם 67.0 גרם
    נתרן 518.6 מ״ג 3111.4 מ״ג
    חלבון 0.4 גרם 2.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.2 גרם 0.9 גרם
    שומן רווי 4.5 גרם 27.2 גרם
    כולסטרול 16.1 מ״ג 96.8 מ״ג
    סידן 9.8 מ״ג 58.6 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 57.6 מ״ג 345.9 מ״ג
    אבץ 0.1 מ״ג 0.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  2. חורצים את תפוחי האדמה בחריצים אחידים, בלי לחתוך עד הסוף, כך שהתפוד יישאר שלם. אפשר לחרוץ פרוסות דקות ואחידות (כמו בתמונה) או לחרוץ שתי וערב - העיקר שהתפודים יישארו שלמים.

    חורצים את תפוחי האדמה. צילום: נמרוד סונדרס
    חורצים את תפוחי האדמה. צילום: נמרוד סונדרס

  3. מניחים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה.

    מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: נמרוד סונדרס
    מניחים את תפוחי האדמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. צילום: נמרוד סונדרס

  4. מערבבים היטב את השמן עם חמאה מומסת, שום, פפריקה, מלח ופלפל.

    מערבבים היטב את השמן והתבלינים. צילום: נמרוד סונדרס
    מערבבים היטב את השמן, החמאה והתבלינים. צילום: נמרוד סונדרס

  5. יוצקים את התערובת על החריצים של התפודים שבתבנית, בצורה אחידה ככל הניתן.

    מורחים את הרוטב בצורה אחידה ככל שניתן, גם בין החריצים. צילום: נמרוד סונדרס
    מורחים את הרוטב בצורה אחידה ככל שניתן, גם בין החריצים. צילום: נמרוד סונדרס

  6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

    מכסים ברדיד אלומיניום. צילום: נמרוד סונדרס
    מכסים ברדיד אלומיניום. צילום: נמרוד סונדרס

  7. אופים במשך 30 דקות עם כיסוי. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 30 דקות או קצת יותר עד שהכל מזהיב.
  8. מגישים חם, עם עשבי תיבול קצוצים ורעננים מעל.

    אופים עד להזהבה. צילום: נמרוד סונדרס
    אופים עד להזהבה. צילום: נמרוד סונדרס

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה בקליפתם באפייה הכי מושלמת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות