תפוחי אדמה דרוסים

תפוחי אדמה דרוסים הכי טעימים שתכינו, באחריות. מבשלים עם הקליפה, מועכים עם מזלג, מעסים ברוטב וביי לתנור. קריספי, קראנצ'י ומלא טעם, טוסו להכין!
תפוחי אדמה דרוסים הכי טעימים שתכינו, באחריות. מבשלים עם הקליפה, מועכים עם מזלג, מעסים ברוטב וביי לתנור. קריספי, קראנצ'י ומלא טעם, טוסו להכין!
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
25 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    134
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 134.4 קק״ל 806.7 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 12.5 גרם
    שומן 14.0 גרם 84.0 גרם
    נתרן 1851.0 מ״ג 11105.8 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 3.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
    סידן 2.3 מ״ג 13.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 3.9 מ״ג 23.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    134
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 134.4 קק״ל 806.7 קק״ל
    פחמימות 2.1 גרם 12.5 גרם
    שומן 14.0 גרם 84.0 גרם
    נתרן 1851.0 מ״ג 11105.8 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 3.2 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרם
    כולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
    סידן 2.3 מ״ג 13.7 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 3.9 מ״ג 23.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור

יש המון גרסאות לתפוחי האדמה הנהדרים האלה, שמתבשלים בשלמותם ואז נכנסים לתנור אחרי ש”דרסנו” אותם, כדי לקבל את מירב היתרונות של חום התנור. הגרסה שלנו, לגמרי באובייקטיביות, פשוט מושלמת. הרוטב מעניק להם טעם משגע וקריספיות מתפצפצת. אחרי שתכינו פעם אחת, המתכון יהפוך להיות מנת הבית הקבועה שלכם.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
תפוחי אדמה
מלי זיידמן
X

25 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בישול

רוטב


אופן הכנה

  1. שוטפים את תפוחי האדמה ומברישים בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי. לא מקלפים.
  2. ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח ומבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם על אש בינונית. כעבור 30 דקות בודקים בעזרת סכין שהם רכים דיים ואם לא, ממשיכים עד שהסכין נכנסת בקלות. מסננים את תפוחי האדמה.
  3. מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומערבבים אותן בקערה קטנה יחד עם שאר חומרי הרוטב.
  4. מניחים את תפוחי האדמה על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. שופכים עליהם את הרוטב.
  5. בעזרת מזלג ובתנועות חדות “דורסים” כל תפוח אדמה, כך שיימעך בחלקו העליון, אך כל חלקיו יישארו מחוברים (גם אם התפוח אדמה התפרק זה בסדר).
  6. מעסים היטב את תפוחי האדמה עם הרוטב בעזרת הידיים מכל הצדדים.
  7. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות ואופים כ-50 דקות.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוחי אדמה דרוסים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    תמי

    מעוניינת להכין לטבעונים – יש אלטרנטיבה למיונז? תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר להשתמש במיונז ללא ביצים (טבעוני) הנמכר בסופרים.

      Avatar
      ayala weinstein

      אני מכינה ללא מיונז. יוצא מעולה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות