תפוחי אדמה דרוסים
תפוחי אדמה דרוסים הכי טעימים שתכינו, באחריות. מבשלים עם הקליפה, מועכים עם מזלג, מעסים ברוטב וביי לתנור. קריספי, קראנצ'י ומלא טעם, טוסו להכין!
תפוחי אדמה דרוסים הכי טעימים שתכינו, באחריות. מבשלים עם הקליפה, מועכים עם מזלג, מעסים ברוטב וביי לתנור. קריספי, קראנצ'י ומלא טעם, טוסו להכין!
- מלי זיידמן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.4 קק״ל 806.7 קק״לפחמימות 2.1 גרם 12.5 גרםשומן 14.0 גרם 84.0 גרםנתרן 1851.0 מ״ג 11105.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 3.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״גסידן 2.3 מ״ג 13.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 3.9 מ״ג 23.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות134
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 134.4 קק״ל 806.7 קק״לפחמימות 2.1 גרם 12.5 גרםשומן 14.0 גרם 84.0 גרםנתרן 1851.0 מ״ג 11105.8 מ״גחלבון 0.5 גרם 3.2 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.9 גרםשומן רווי 2.0 גרם 11.9 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״גסידן 2.3 מ״ג 13.7 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 3.9 מ״ג 23.4 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
יש המון גרסאות לתפוחי האדמה הנהדרים האלה, שמתבשלים בשלמותם ואז נכנסים לתנור אחרי ש”דרסנו” אותם, כדי לקבל את מירב היתרונות של חום התנור. הגרסה שלנו, לגמרי באובייקטיביות, פשוט מושלמת. הרוטב מעניק להם טעם משגע וקריספיות מתפצפצת. אחרי שתכינו פעם אחת, המתכון יהפוך להיות מנת הבית הקבועה שלכם.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 134 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה תפוחי אדמה לאפייה ובישול
בישול
-
2 ליטר מים רותחים
-
1 כף מלח דק
רוטב
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף מיונז
-
1 כף חרדל דיז’וןאו ממרח חרדל
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה ומברישים בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי. לא מקלפים.
- ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח ומבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם על אש בינונית. כעבור 30 דקות בודקים בעזרת סכין שהם רכים דיים ואם לא, ממשיכים עד שהסכין נכנסת בקלות. מסננים את תפוחי האדמה.
- מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומערבבים אותן בקערה קטנה יחד עם שאר חומרי הרוטב.
- מניחים את תפוחי האדמה על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. שופכים עליהם את הרוטב.
- בעזרת מזלג ובתנועות חדות “דורסים” כל תפוח אדמה, כך שיימעך בחלקו העליון, אך כל חלקיו יישארו מחוברים (גם אם התפוח אדמה התפרק זה בסדר).
- מעסים היטב את תפוחי האדמה עם הרוטב בעזרת הידיים מכל הצדדים.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות ואופים כ-50 דקות.
אופן הכנה
- שוטפים את תפוחי האדמה ומברישים בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי. לא מקלפים.
- ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח ומבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם על אש בינונית. כעבור 30 דקות בודקים בעזרת סכין שהם רכים דיים ואם לא, ממשיכים עד שהסכין נכנסת בקלות. מסננים את תפוחי האדמה.
- מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומערבבים אותן בקערה קטנה יחד עם שאר חומרי הרוטב.
- מניחים את תפוחי האדמה על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. שופכים עליהם את הרוטב.
- בעזרת מזלג ובתנועות חדות “דורסים” כל תפוח אדמה, כך שיימעך בחלקו העליון, אך כל חלקיו יישארו מחוברים (גם אם התפוח אדמה התפרק זה בסדר).
- מעסים היטב את תפוחי האדמה עם הרוטב בעזרת הידיים מכל הצדדים.
- מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות ואופים כ-50 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (10)
מעוניינת להכין לטבעונים – יש אלטרנטיבה למיונז? תודה!
אפשר להשתמש במיונז ללא ביצים (טבעוני) הנמכר בסופרים.
אני מכינה ללא מיונז. יוצא מעולה