רקע דוד משה

תפוחי אדמה דרוסים

תפוחי אדמה דרוסים הכי טעימים שתכינו, באחריות. מבשלים עם הקליפה, מועכים עם מזלג, מעסים ברוטב וביי לתנור. קריספי, קראנצ'י ומלא טעם, טוסו להכין!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

יש המון גרסאות לתפוחי האדמה הנהדרים האלה, שמתבשלים בשלמותם ואז נכנסים לתנור אחרי ש”דרסנו” אותם, כדי לקבל את מירב היתרונות של חום התנור. הגרסה שלנו, לגמרי באובייקטיביות, פשוט מושלמת. הרוטב מעניק להם טעם משגע וקריספיות מתפצפצת. אחרי שתכינו פעם אחת, המתכון יהפוך להיות מנת הבית הקבועה שלכם.

מצרכים

אופן הכנה

  1. שוטפים את תפוחי האדמה ומברישים בעזרת מברשת או סקוץ’ נקי. לא מקלפים.
  2. ממלאים מים בסיר גדול, מוסיפים את המלח ומבשלים את תפוחי האדמה בשלמותם על אש בינונית. כעבור 30 דקות בודקים בעזרת סכין שהם רכים דיים ואם לא, ממשיכים עד שהסכין נכנסת בקלות. מסננים את תפוחי האדמה.
  3. מכינים את הרוטב: כותשים את שיני השום ומערבבים אותן בקערה קטנה יחד עם שאר חומרי הרוטב.
  4. מניחים את תפוחי האדמה על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה. שופכים עליהם את הרוטב.
  5. בעזרת מזלג ובתנועות חדות “דורסים” כל תפוח אדמה, כך שיימעך בחלקו העליון, אך כל חלקיו יישארו מחוברים (גם אם התפוח אדמה התפרק זה בסדר).
  6. מעסים היטב את תפוחי האדמה עם הרוטב בעזרת הידיים מכל הצדדים.
  7. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות ואופים כ-50 דקות.

    תפוחי אדמה דרוסים
    דרוסים וממכרים. צילום: אפיק גבאי

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 134.4 קק״ל 806.7 קק״ל
פחמימות 2.1 גרם 12.5 גרם
שומן 14.0 גרם 84.0 גרם
נתרן 1850.3 מ״ג 11102.0 מ״ג
חלבון 0.5 גרם 3.2 גרם
סיבים תזונתיים 0.6 גרם 3.3 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 12.0 גרם
כולסטרול 1.1 מ״ג 6.9 מ״ג
סידן 16.0 מ״ג 96.0 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 1.9 מ״ג
אשלגן 213.1 מ״ג 1278.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (7)

Avatar

הצג עוד