רקע יטבתה

תפוח אדמה מוקרם ממולא בכל טוב!

תפוח אדמה מוקרם הוא הפתרון המושלם לארוחת ערב חמה ומנחמת! תפוח אדמה ממולא גבינות ופטריות כמו בשנות ה-80 אבל בקטע טוב. הדלקתם כבר את התנור?
תפוח אדמה מוקרם הוא הפתרון המושלם לארוחת ערב חמה ומנחמת! תפוח אדמה ממולא גבינות ופטריות כמו בשנות ה-80 אבל בקטע טוב. הדלקתם כבר את התנור?
  • קובי אדרי
שמרו
כשר
22 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 307.7 קק״ל 1230.9 קק״ל
    פחמימות 6.6 גרם 26.4 גרם
    שומן 28.5 גרם 114.1 גרם
    נתרן 183.8 מ״ג 735.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 34.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 65.4 גרם
    כולסטרול 41.6 מ״ג 166.5 מ״ג
    סידן 160.0 מ״ג 640.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 93.9 מ״ג 375.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-20 דק׳
  • קלוריות
    308
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 307.7 קק״ל 1230.9 קק״ל
    פחמימות 6.6 גרם 26.4 גרם
    שומן 28.5 גרם 114.1 גרם
    נתרן 183.8 מ״ג 735.4 מ״ג
    חלבון 8.6 גרם 34.4 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרם
    שומן רווי 16.4 גרם 65.4 גרם
    כולסטרול 41.6 מ״ג 166.5 מ״ג
    סידן 160.0 מ״ג 640.1 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 1.1 מ״ג
    אשלגן 93.9 מ״ג 375.6 מ״ג
    אבץ 0.5 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
22 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

תפוחי אדמה

מילוי

הגשה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את תפוחי האדמה על הרשת הגלויה של התנור.
  2.  אופים במשך 50-60 דקות, עד שקליפת תפוחי האדמה נשרפת מעט ותפוח האדמה רך.
  3.  חוצים נייר אפייה חום ועוטפים איתו את תפוח האדמה בצורת סוכרייה.
  4. חותכים את תפוח האדמה לאורכו, לא עד הסוף, כדי שתפוח האדמה יישאר שלם למילוי.
  5. מרוקנים את תפוח האדמהץ מעבירים את תוכנו לתוך קערה, מועכים מעט עם מועך פירה.
  6. מכינים את המילוי: שמים במחבת 20 גרם חמאה ומעט שמן זית.
  7. מוסיפים בצל חתוך לקוביות קטנות ומטגנים כמה דקות, עד שהבצל נהיה שקוף.
  8. מוסיפים סלסלת פטריות שמפיניון טריות פרוסות ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  9. שמים בקערת תפוח האדמה את תערובת המילוי.
  10. לאחר מכן מוסיפים את השמנת לבישול.
  11. מוסיפים את המוצרלה המגורדת ו-30 גרם חמאה.
  12. מערבבים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  13. ממלאים את תפוחי האדמה במילוי, מפזרים מעל מוצרלה ופפריקה מעושנת (אפשר להשתמש גם בפפריקה מתוקה).
  14. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות, עד להשחמה.
  15. מפזרים בצל ירוק ומגישים.
תפוח אדמה מוקרם
תפוח אדמה מוקרם. צילום: קובי אדרי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תפוח אדמה מוקרם ממולא בכל טוב!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      כיף לקרוא, תפארת!

    Avatar
    יפה הוברמן

    האם אפשר גם בלי השמנת

      Avatar
      מערכת Foody

      לא, השמנת זה החלק העיקרי כאן במתכון.

קטגוריות

אביזרים

טכניקות