אגסים ביין לבן בציפוי שוקולד
שי-לי ליפא מכינה אגסים ביין לבן בציפוי שוקולד, קינוח קליל שמתאים לסיומה של ארוחה כבדה. והבונוס? הקינוח נטול גלוטן ומתאים לאירוח בפסח
שי-לי ליפא מכינה אגסים ביין לבן בציפוי שוקולד, קינוח קליל שמתאים לסיומה של ארוחה כבדה. והבונוס? הקינוח נטול גלוטן ומתאים לאירוח בפסח
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 422.9 קק״ל 3383.1 קק״לפחמימות 68.4 גרם 547.1 גרםשומן 11.2 גרם 89.4 גרםנתרן 10.0 מ״ג 79.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 32.8 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 55.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 37.3 גרםכולסטרול 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסידן 63.9 מ״ג 511.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 24.5 מ״גאשלגן 637.2 מ״ג 5097.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות423
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 422.9 קק״ל 3383.1 קק״לפחמימות 68.4 גרם 547.1 גרםשומן 11.2 גרם 89.4 גרםנתרן 10.0 מ״ג 79.9 מ״גחלבון 4.1 גרם 32.8 גרםסיבים תזונתיים 6.9 גרם 55.5 גרםשומן רווי 4.7 גרם 37.3 גרםכולסטרול 0.5 מ״ג 4.0 מ״גסידן 63.9 מ״ג 511.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 24.5 מ״גאשלגן 637.2 מ״ג 5097.6 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 7.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 423 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
אגסים
-
8 אגסים בינונייםקלופים
-
3כוסות או 720 מ"ל מיץ תפוזים
-
2כוסות או 480 מ"ל יין לבן חצי יבש
-
1/2כוס או 120 מ"ל סילאן
-
2 מסמר ציפורן בינוניים
-
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כף קליפת תפוז
ציפוי שוקולד
-
200 גרם שוקולד מריר
-
1 כף שמן קנולה
ציפוי פיסטוק
-
1/2 כוס פיסטוקים קלופים קלויים
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את הג’ינג’ר לרצועות דקות. מגרדים את קליפת התפוז. שוברים את השוקולד לקוביות. קוצצים את הפיסטוק.
- מחממים את מיץ התפוזים, היין, הסילאן, הציפורן, הג’ינג’ר וקליפת התפוז בסיר רחב ומביאים לסף רתיחה.
- משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים (הופכים את האגסים מדי פעם תוך כדי בישול). מצננים היטב. מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, ומנערים משאריות השוקולד. טובלים את הרבע התחתון של האגסים בפיסטוק ומניחים בתבנית.
- מצננים כשעה במקרר ומגישים.
אופן הכנה
- מרפדים את התבנית בנייר אפייה. חותכים את הג’ינג’ר לרצועות דקות. מגרדים את קליפת התפוז. שוברים את השוקולד לקוביות. קוצצים את הפיסטוק.
- מחממים את מיץ התפוזים, היין, הסילאן, הציפורן, הג’ינג’ר וקליפת התפוז בסיר רחב ומביאים לסף רתיחה.
- משכיבים את האגסים בתוך הנוזל ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20-15 דקות, עד שהאגסים רכים אך עדיין מוצקים (הופכים את האגסים מדי פעם תוך כדי בישול). מצננים היטב. מסננים את האגסים ומייבשים היטב בנייר סופג.
- מכינים את הציפוי: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
- טובלים את החצי התחתון של האגסים בשוקולד המומס, ומנערים משאריות השוקולד. טובלים את הרבע התחתון של האגסים בפיסטוק ומניחים בתבנית.
- מצננים כשעה במקרר ומגישים.
הערות
- את שלב בישול האגסים ניתן להכין יום מראש
הערות
- את שלב בישול האגסים ניתן להכין יום מראש
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
ראיתי את התוכנית עם שי לי והמכון שהיא נתנה לפיצה עם פרוסות תפוחי אדמה לא תואמות למתכון שפירסמתם חבל הבצק לא יצא טוב..☹️☹️☹️☹️
היי שרה, מצטערים לקרוא, מה במתכון היה שונה?