אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג
אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג מושלמים במיוחד לאוהבי הבישול והמתוק! הכנו לכם מתכון מעולה וקל להכנה לקינוח לא שיגרתי שכולם הולכים לטרוף
אוזני המן בנופי פאי מבצק גוזלמה פרג מושלמים במיוחד לאוהבי הבישול והמתוק! הכנו לכם מתכון מעולה וקל להכנה לקינוח לא שיגרתי שכולם הולכים לטרוף
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.9 קק״ל 2270.2 קק״לפחמימות 31.7 גרם 507.6 גרםשומן 0.7 גרם 10.5 גרםנתרן 12.8 מ״ג 204.2 מ״גחלבון 2.4 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 18.0 מ״גסידן 24.8 מ״ג 396.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 67.7 מ״ג 1083.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות142
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 141.9 קק״ל 2270.2 קק״לפחמימות 31.7 גרם 507.6 גרםשומן 0.7 גרם 10.5 גרםנתרן 12.8 מ״ג 204.2 מ״גחלבון 2.4 גרם 38.8 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 12.0 גרםשומן רווי 0.2 גרם 3.6 גרםכולסטרול 1.1 מ״ג 18.0 מ״גסידן 24.8 מ״ג 396.9 מ״גברזל 0.3 מ״ג 4.3 מ״גאשלגן 67.7 מ״ג 1083.3 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 142 | כמות מנות 16 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב טופי
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס שמנת להקצפה יטבתה 38%
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים את הקמח, היוגורט והפרג לבצק אחיד. מכניסים למקרר לעשר דקות.
- מכינים את המילוי: פורסים את הבננות באלכסון (לפרוסות עם שטח פנים גדול יותר) בעובי של עד 1 ס”מ.
- מחממים את המחמאה במחבת עד שנמסה, מוסיפים את הבננות והסוכר ומקפיצים יחד עד שהבננות משחימות מעט. מניחים בצד.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק לעוד 4 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק ומרדדים לעיגול דק ככל האפשר.
- מכינים את אוזני ההמן: מניחים מהמלית במרכז העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעין משולש שמרכזו מעט פתוח כדי שיראו את המילוי).
- מחממים מחבת נון סטיק (משמנים במינימום הדרוש, אפשר גם עם מעט תרסיס שמן) וצורבים את אזני ההמן משני הצדדים עד הזהבה.
- מכינים את רוטב הטופי: מרתיחים את השמנת המתוקה ומכבים את הלהבה.
- בסיר נפרד, עמוק ככל הניתן, מחממים את הסוכר עד שכולו נמס ומתחיל לקבל צבע זהב (אין צורך לערבב והיזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את השמנת החמה לסוכר בזהירות רבה, זה מבעבע והאדים גם כן מאד חמים. מערבבים היטב בכף עץ גדולה וממשיכים בבישול, הגושים שייוצרו יימסו מהחום.
- מסננים את רוטב הטופי, מוזגים על אוזני ההמן ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר עם וו הלישה מערבבים את הקמח, היוגורט והפרג לבצק אחיד. מכניסים למקרר לעשר דקות.
- מכינים את המילוי: פורסים את הבננות באלכסון (לפרוסות עם שטח פנים גדול יותר) בעובי של עד 1 ס”מ.
- מחממים את המחמאה במחבת עד שנמסה, מוסיפים את הבננות והסוכר ומקפיצים יחד עד שהבננות משחימות מעט. מניחים בצד.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק לעוד 4 חלקים שווים.
- מכדררים כל חלק ומרדדים לעיגול דק ככל האפשר.
- מכינים את אוזני ההמן: מניחים מהמלית במרכז העיגול וסוגרים לצורת אוזן המן (מעין משולש שמרכזו מעט פתוח כדי שיראו את המילוי).
- מחממים מחבת נון סטיק (משמנים במינימום הדרוש, אפשר גם עם מעט תרסיס שמן) וצורבים את אזני ההמן משני הצדדים עד הזהבה.
- מכינים את רוטב הטופי: מרתיחים את השמנת המתוקה ומכבים את הלהבה.
- בסיר נפרד, עמוק ככל הניתן, מחממים את הסוכר עד שכולו נמס ומתחיל לקבל צבע זהב (אין צורך לערבב והיזהרו שלא יישרף).
- מוסיפים את השמנת החמה לסוכר בזהירות רבה, זה מבעבע והאדים גם כן מאד חמים. מערבבים היטב בכף עץ גדולה וממשיכים בבישול, הגושים שייוצרו יימסו מהחום.
- מסננים את רוטב הטופי, מוזגים על אוזני ההמן ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן