אוממי-טיים: מרק מיסו טבעוני עמוס ירקות ואטריות
מרק בריא ומזין המגיע אלינו היישר מהמטבח היפני המסורתי. מתכון מושלם למרק מיסו טבעוני נהדר עם אטריות תרד, אצות קומבו, פטריות שיטאקה וטופו
מרק בריא ומזין המגיע אלינו היישר מהמטבח היפני המסורתי. מתכון מושלם למרק מיסו טבעוני נהדר עם אטריות תרד, אצות קומבו, פטריות שיטאקה וטופו
- אולגה טוכשר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1111.5 קק״ל 4445.9 קק״לפחמימות 439.1 גרם 1756.5 גרםשומן 331.8 גרם 1327.1 גרםנתרן 805.3 מ״ג 3221.4 מ״גחלבון 343.1 גרם 1372.5 גרםסיבים תזונתיים 334.0 גרם 1336.0 גרםשומן רווי 316.3 גרם 1265.1 גרםכולסטרול 314.5 מ״ג 1258.0 מ״גסידן 746.3 מ״ג 2985.3 מ״גברזל 319.7 מ״ג 1278.6 מ״גאשלגן 3242.4 מ״ג 12969.6 מ״גאבץ 317.1 מ״ג 1268.3 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות1112
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1111.5 קק״ל 4445.9 קק״לפחמימות 439.1 גרם 1756.5 גרםשומן 331.8 גרם 1327.1 גרםנתרן 805.3 מ״ג 3221.4 מ״גחלבון 343.1 גרם 1372.5 גרםסיבים תזונתיים 334.0 גרם 1336.0 גרםשומן רווי 316.3 גרם 1265.1 גרםכולסטרול 314.5 מ״ג 1258.0 מ״גסידן 746.3 מ״ג 2985.3 מ״גברזל 319.7 מ״ג 1278.6 מ״גאשלגן 3242.4 מ״ג 12969.6 מ״גאבץ 317.1 מ״ג 1268.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 1112 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה אטריות עם תרדמזרח מערבאטריות תרד של מזרח ומערב
-
7 כוסות מים רותחים
-
1/3 עלה אצות קומבומזרח מערבשל מזרח ומערב
-
מזרח מערבשל מזרח ומערב
-
2 כפות מיסו בהירמזרח מערבמשחה של מזרח ומערב
-
1 כפית שמן שומשוםמזרח מערב
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 גזר גדולחתוך לחצאי טבעות
-
2 גבעולי סלריחתוכים דק
-
100 גרם פטריות שיטאקה טריותאו 1 חבילה
-
3 כפות רוטב סויהמזרח מערבשל מזרח ומערב או לפי הטעם
הגשה
-
1 חבילה טופו משי נוקשהחתוך לקוביות
-
1/2 חבילה עלי בייבי תרד
-
1/2 חבילה בצל ירוקקצוץ
-
50 גרם שומשוםמזרח מערבקלוי
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד בתוך קערה עם מים קרים.
- מכינים את הציר של מרק המיסו: שמים בסיר את המים, אצת הקומבו והפטריות המיובשות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מכינים את הירקות: מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב.
- מוציאים מהציר את האצה והפטריות (את הפטריות שומרים בצד), מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב.
- מעבירים את הירקות מן המחבת אל הסיר וממשיכים לבשל את המרק עד שהגזר מתרכך.
- מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומכבים את הלהבה.
- מגישים את המרק: בתחתית קערת ההגשה שמים את האטריות. יוצקים כמה מצקות מן המרק ומפזרים את התוספות.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
אופן הכנה
- מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד בתוך קערה עם מים קרים.
- מכינים את הציר של מרק המיסו: שמים בסיר את המים, אצת הקומבו והפטריות המיובשות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מכינים את הירקות: מחממים במחבת את שמן השומשום ומטגנים את השום עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר, הסלרי והפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן כ-4 דקות או עד שהירקות מתחילים להזהיב.
- מוציאים מהציר את האצה והפטריות (את הפטריות שומרים בצד), מוסיפים את משחת המיסו ומערבבים היטב.
- מעבירים את הירקות מן המחבת אל הסיר וממשיכים לבשל את המרק עד שהגזר מתרכך.
- מוסיפים רוטב סויה לפי הטעם, מערבבים ומכבים את הלהבה.
- מגישים את המרק: בתחתית קערת ההגשה שמים את האטריות. יוצקים כמה מצקות מן המרק ומפזרים את התוספות.
- מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר.
הערות
- אפשר להחליף את פטריות השיטקה בפטריות טריות אחרות.
- אפשר להגיש את המרק עם תוספות לפי טעמכם האישי.
הערות
- אפשר להחליף את פטריות השיטקה בפטריות טריות אחרות.
- אפשר להגיש את המרק עם תוספות לפי טעמכם האישי.
בשיתוף עם מזרח מערב
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (17)
ממש חבל שלא הכנסתם לרשימת המצרכים את איטריות למשל…
הי ליאת, תודה שהתראת לנו על זה, המצרכים במתכון עודכנו. מדובר על חבילה אחת של אטריות תרד של מזרח ומערב.
אפשרי אצה מסוג אחר?
כן בטח.