אורז שחור לבן עם ירקות כתומים

תמרה אהרוני רוצה שכל האורחים בליל הסדר לא יפסיקו לדבר על המנות שלכם, ומכינה תוספת מפתיעה ואסתטית - אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
תמרה אהרוני רוצה שכל האורחים בליל הסדר לא יפסיקו לדבר על המנות שלכם, ומכינה תוספת מפתיעה ואסתטית - אורז שחור לבן עם ירקות כתומים
  • תמרה אהרוני
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.4 קק״ל 2155.4 קק״ל
    פחמימות 21.5 גרם 171.9 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.4 גרם
    נתרן 1400.2 מ״ג 11201.4 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 24.4 מ״ג 195.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 208.3 מ״ג 1666.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-10 דק׳
  • קלוריות
    269
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 269.4 קק״ל 2155.4 קק״ל
    פחמימות 21.5 גרם 171.9 גרם
    שומן 13.3 גרם 106.4 גרם
    נתרן 1400.2 מ״ג 11201.4 מ״ג
    חלבון 14.9 גרם 119.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.7 גרם 21.6 גרם
    שומן רווי 1.6 גרם 12.6 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 24.4 מ״ג 195.3 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 208.3 מ״ג 1666.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
אורז
תמרה אהרוני
X

1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אורז

ירקות


אופן הכנה

  1. בסיר מחממים שמן זית.
  2. כשהשמן חם מוסיפים את האורז בר השחור וכוס מים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות.
  3. מוסיפים לסיר עם האורז בר את האורז הבסמטי ו-2 ו-3/4 כוסות מים רותחים ומערבבים היטב. מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות על להבה נמוכה. בתום 20 דקות, מניחים בצד ולא פותחים את המכסה לפחות 5 דקות.
  4. מכינים את הירקות: קולפים וקוצצים דק את הבצל. קולפים וחותכים את הגזר לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  5. קולפים את הדלורית, חוצים ומנקים מזרעים וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
  6. בסיר נוסף מחממים שמן זית.
  7. כשהשמן חם מוסיפים את זרעי הכמון והבצל ומטגנים כ-4-5 דקות עד שהבצל מזהיב.
  8. מוסיפים גזר, דלורית וכורכום ומטגנים עוד כ-3 דקות.
  9. מוסיפים ציר ירקות (או מים) עד 3/4 גובה הירקות ומביאים לרתיחה. ממליחים ומפלפלים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות.
  10. בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הירקות המבושלים.
  11. לפני ההגשה קולים את השקדים במחבת יבשה. מפזרים על האורז פרוסות שקדים קלויים.

 

צילום: בעז לביא
סטיילינג: קרן ברק
המתכון פורסם לראשונה במגזין Style ידיעות אחרונות

הערות

  • אם אין ציר ירקות, אפשר להשתמש במים

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אורז שחור לבן עם ירקות כתומים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות