אורז שחור לבן עם ירקות כתומים בנינג’ה פודי
רוצים לשדרג את האורז הלבן הפשוט? תמרה אהרוני מכינה אורז מתובל בטעמים מדהימים ובירקות כתומים המתבשלים יחדיו בסיר אחד. תוספת מפתיעה ואסתטית לכל ארוחה
רוצים לשדרג את האורז הלבן הפשוט? תמרה אהרוני מכינה אורז מתובל בטעמים מדהימים ובירקות כתומים המתבשלים יחדיו בסיר אחד. תוספת מפתיעה ואסתטית לכל ארוחה
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.7 קק״ל 801.9 קק״לפחמימות 14.8 גרם 88.7 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 416.8 מ״ג 2500.7 מ״גחלבון 2.8 גרם 16.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.1 מ״ג 120.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 157.0 מ״ג 941.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות134
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 133.7 קק״ל 801.9 קק״לפחמימות 14.8 גרם 88.7 גרםשומן 5.6 גרם 33.7 גרםנתרן 416.8 מ״ג 2500.7 מ״גחלבון 2.8 גרם 16.6 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 11.8 גרםשומן רווי 0.5 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.1 מ״ג 120.6 מ״גברזל 0.3 מ״ג 1.7 מ״גאשלגן 157.0 מ״ג 941.8 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 134 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז
-
2 כפות שמן זית
-
1/2 כוס אורז ברחום או מלא
-
1 כוס אורז בסמטי
-
3 כוסות מים
-
1/4 כפית מלח דק
ירקות
הגשה
-
1 חופן שקדים פרוסים
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
- שמים בסיר הקרמי את השמן, אורז הבר ו-2 כוסות מים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 20 דקות.
- לאחר שהמכשיר מסיים את 20 דקות הבישול מאפשרים לו לעבוד על ‘שמירת חום’ במשך 10 דקות (הוא נכנס לפעולה זאת באופן אוטומטי).
- בסיום 10 הדקות משחררים את לחץ האוויר בחלק העליון ורק כשהלחץ משתחרר לגמרי פותחים את המכסה.
- מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, גוררים את הגזר וחותכים את הדלורית לקוביות קטנות.
- מוסיפים את האורז הבסמטי והמלח ומערבבים. מוסיפים את כוס המים שנותרה, מוסיפים את הירקות והתבלינים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 2 דקות (בסיום מעבירים את השסתום למצב Vent ומשחררים את האדים).
- בסיום התוכנית (הסיר עובר למצב שמירת חום של 10 דקות בתום תהליך “סיר הלחץ”) אחרי 10 דקות המנוחה, פותחים את הסיר, מעבירים את האורז והירקות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב עד שהמים צלולים.
- שמים בסיר הקרמי את השמן, אורז הבר ו-2 כוסות מים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 20 דקות.
- לאחר שהמכשיר מסיים את 20 דקות הבישול מאפשרים לו לעבוד על ‘שמירת חום’ במשך 10 דקות (הוא נכנס לפעולה זאת באופן אוטומטי).
- בסיום 10 הדקות משחררים את לחץ האוויר בחלק העליון ורק כשהלחץ משתחרר לגמרי פותחים את המכסה.
- מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, גוררים את הגזר וחותכים את הדלורית לקוביות קטנות.
- מוסיפים את האורז הבסמטי והמלח ומערבבים. מוסיפים את כוס המים שנותרה, מוסיפים את הירקות והתבלינים. סוגרים את הסיר עם מכסה הלחץ מוודאים שהכפתור העליון על מצב Seal והכפתור בפאנל הקדמי על מצב “סיר לחץ” ומפעילים על לחץ גבוה למשך 2 דקות (בסיום מעבירים את השסתום למצב Vent ומשחררים את האדים).
- בסיום התוכנית (הסיר עובר למצב שמירת חום של 10 דקות בתום תהליך “סיר הלחץ”) אחרי 10 דקות המנוחה, פותחים את הסיר, מעבירים את האורז והירקות לצלחת הגשה, מפזרים מעל את השקדים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן