אחת שיש בה הכל – שקשוקה עם טונה של שי לי ליפא
שי לי ליפא משדרגת את הארוחה של שבת בבוקר עם שקשוקה עם טונה. כל מה שתצטרכו זה לצרף אליה חלה רכה וטעימה לניגוב ואתם מסודרים
שי לי ליפא משדרגת את הארוחה של שבת בבוקר עם שקשוקה עם טונה. כל מה שתצטרכו זה לצרף אליה חלה רכה וטעימה לניגוב ואתם מסודרים
- שי-לי ליפא
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.2 קק״ל 684.7 קק״לפחמימות 5.0 גרם 20.0 גרםשומן 12.9 גרם 51.7 גרםנתרן 583.9 מ״ג 2335.8 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 42.0 מ״ג 168.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 117.7 מ״ג 470.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות171
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 171.2 קק״ל 684.7 קק״לפחמימות 5.0 גרם 20.0 גרםשומן 12.9 גרם 51.7 גרםנתרן 583.9 מ״ג 2335.8 מ״גחלבון 9.6 גרם 38.3 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.1 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.3 גרםכולסטרול 295.4 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 42.0 מ״ג 168.1 מ״גברזל 1.2 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 117.7 מ״ג 470.7 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 171 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצל קטן
-
1/2 כפית פלפל צ’ילי אדום
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1/3 כפית כמון טחון
-
4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולים
-
1 כפית סוכר לבן
-
1 קופסת שימורים טונה בשמןאו במים
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
4 ביצים L
אופן הכנה
- קוצצים בצל גס, חותכים עגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, פפריקה, צ’ילי וכמון ומאדים כ-5 דקות תוך
כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. - מוסיפים עגבניות, מתבלים בסוכר מלח ופלפל ומבשלים כ-10 ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעגבניות רכות.
- מסננים טונה מנוזלים, מוסיפים למחבת, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 4 גומות ברוטב. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים 5-3 דקות, לפי דרגת העשיה הרצויה (חלמון נוזלי או יציב, מה שבא לכם…).
אופן הכנה
- קוצצים בצל גס, חותכים עגבניות לקוביות בגודל 1 ס”מ.
- מחממים מחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, פפריקה, צ’ילי וכמון ומאדים כ-5 דקות תוך
כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל רך. - מוסיפים עגבניות, מתבלים בסוכר מלח ופלפל ומבשלים כ-10 ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהעגבניות רכות.
- מסננים טונה מנוזלים, מוסיפים למחבת, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצרים 4 גומות ברוטב. שוברים ביצים אחת-אחת לתוך הגומות, מכסים את המחבת חלקית ומבשלים 5-3 דקות, לפי דרגת העשיה הרצויה (חלמון נוזלי או יציב, מה שבא לכם…).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
עם כל הכבוד ויש כבוד, אם זה לא מריח כמו שקשוקה ואין לו טעם של שקשוקה, אז זה לא שקשוקה!!! ביצעתי את ההוראות אחת לאחת, באופן מדוייק ביותר וזה יצא לא לטעמנו (בלשון המעטה): מלוח מדי (כנראה שכפית מלח, זה יותר מדי) וחמוץ (כי העגבניות בעלות חמיצות מסויימת. העגבניות היו טריות). הרגשנו שחסרים טעמים (יותר נכון תבלינים או פרודוקטים במתכון) ולפיכך זה יצא תפל, ולאחר טעימה, אף אחד לא מוכן היה לגעת בזה…
גיל, תודה על התגובה שלך. נבדוק את המתכון ונתקן אותו.