איי קרמבה! עוגת פיצה מטורטייה
עוגת פיצה עם שכבות של טורטייה עמוסות בכל טוב, מושלם לארוחת ערב מהירה לילדים או למבוגרים מבינינו שחשקה נפשם בפיצה ורוצים לחסוך בקלוריות
עוגת פיצה עם שכבות של טורטייה עמוסות בכל טוב, מושלם לארוחת ערב מהירה לילדים או למבוגרים מבינינו שחשקה נפשם בפיצה ורוצים לחסוך בקלוריות
- תום פרנץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4335.4 קק״ל 17341.7 קק״לפחמימות 3685.0 גרם 14740.1 גרםשומן 3712.1 גרם 14848.4 גרםנתרן 6244.3 מ״ג 24977.1 מ״גחלבון 3697.9 גרם 14791.5 גרםסיבים תזונתיים 3668.3 גרם 14673.2 גרםשומן רווי 3683.3 גרם 14733.4 גרםכולסטרול 3736.2 מ״ג 14944.6 מ״גסידן 4438.4 מ״ג 17753.5 מ״גברזל 3664.6 מ״ג 14658.5 מ״גאשלגן 4077.3 מ״ג 16309.0 מ״גאבץ 3665.4 מ״ג 14661.5 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות4335
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4335.4 קק״ל 17341.7 קק״לפחמימות 3685.0 גרם 14740.1 גרםשומן 3712.1 גרם 14848.4 גרםנתרן 6244.3 מ״ג 24977.1 מ״גחלבון 3697.9 גרם 14791.5 גרםסיבים תזונתיים 3668.3 גרם 14673.2 גרםשומן רווי 3683.3 גרם 14733.4 גרםכולסטרול 3736.2 מ״ג 14944.6 מ״גסידן 4438.4 מ״ג 17753.5 מ״גברזל 3664.6 מ״ג 14658.5 מ״גאשלגן 4077.3 מ״ג 16309.0 מ״גאבץ 3665.4 מ״ג 14661.5 מ״גסגור
שכבות של טורטיות שביניהן רוטב עגבניות, גבינה מגוררת, ותוספות אהובות – פרוסות פטריות, תירס, טבעות זיתים ועוד. כשמסיימים לערום את השכבות, היא נאפית בתנור ומתקבלת מעיין עוגת פיצה של שכבות עמוסות ברוטב, גבינה נמסה ותוספות. כשחותכים ממנה חתיכה רואים את היופי של השכבות והגבינה הנמתחת והנמסה.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 4335 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
קוטר 20
-
500 גרם גבינת מוצרלהאו גבינה צהובה מגוררת או תערובת של שתיהן
רוטב עגבניות
-
1קופסת שימורים או 400 גרם עגבניות מרוסקות
-
1/4 כוס שמן זיתאיכותי
-
1/2 כפית אבקת שוםאו שתי שיני שום כתושות למחית דקה
-
1 כפית בזיליקוםאו אורגנו יבש
-
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
-
2 כפיות סוכר חום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת צ’יליאו פפריקה חריפה לאוהבי החריף
תוספות (אפשר גם בלי, מומלץ 1-3 תוספות)
-
1 כוס זיתים ירוקיםפרוסות
-
1 כוס בצל סגולאו בצל לבן, פרוסות דקיקות
-
1 כוס גרגירי תירס
-
1 כוס גבינת פטה 5%או בולגרית מגוררת
-
1 כוס פלפלים קלויים
-
1 כוס פטריות שמפיניוןפרוסות
-
1 קורט שבבי צ’ילי יבש
-
1 קופסת שימורים טונה בשמןאו במים מסוננת
אופן הכנה
- להכנה אידאלית של המנה מומלץ להכין משטח עבודה נקי ומסודר ועליו קערות של רוטב העגבניות, הגבינות המגוררות וקעריות עם כל התוספות, במידה ותבחרו להשתמש.
- מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחממים כחצי דקה את הטורטיות במחבת על כיריים כדי שיהיה יותר קל ונח לעבוד איתן. זה עוזר לקבל עוגה יציבה יותר עם פחות קריסה בצדדים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במרכז הנייר מורחים מעט שמן זית וממקמים טורטייה אחת. מעליה, מורחים בערך 2 כפות מהרוטב באופן אחיד על גבי הטורטייה. מפזרים כ-50 גרם גבינה מגוררת ותוספות.
- שימו לב למקם תוספות באופן ישר ואחיד וכן גם בשוליים של הטורטייה כי אחרת השוליים יקרסו אחרי שהגבינה תימס.
- מניחים מעל טורטייה נוספת, ושוב מורחים כ-2 כפות רוטב, גבינה ותוספות, כך חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לטורטייה האחרונה. על הטורטייה האחרונה מורחים את שארית הרוטב ללא הגבינה. מכניסים לתנור למשך כ-20-25 דקות עד שהגבינה נמסה היטב והטורטיות בקצוות מעט קריספיות. בדקות האחרונות, מוציאים מהתנור מפזרים גבינה מגוררת ומחזירים להמסה בתנור. מוציאים, משהים כ-5-10 דקות להתייצבות ורק אז פורסים למנות.
אופן הכנה
- להכנה אידאלית של המנה מומלץ להכין משטח עבודה נקי ומסודר ועליו קערות של רוטב העגבניות, הגבינות המגוררות וקעריות עם כל התוספות, במידה ותבחרו להשתמש.
- מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים בקערה קטנה את כל המצרכים. טועמים ומתקנים תיבול.
- מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
- מחממים כחצי דקה את הטורטיות במחבת על כיריים כדי שיהיה יותר קל ונח לעבוד איתן. זה עוזר לקבל עוגה יציבה יותר עם פחות קריסה בצדדים ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במרכז הנייר מורחים מעט שמן זית וממקמים טורטייה אחת. מעליה, מורחים בערך 2 כפות מהרוטב באופן אחיד על גבי הטורטייה. מפזרים כ-50 גרם גבינה מגוררת ותוספות.
- שימו לב למקם תוספות באופן ישר ואחיד וכן גם בשוליים של הטורטייה כי אחרת השוליים יקרסו אחרי שהגבינה תימס.
- מניחים מעל טורטייה נוספת, ושוב מורחים כ-2 כפות רוטב, גבינה ותוספות, כך חוזרים על הפעולה עד שמגיעים לטורטייה האחרונה. על הטורטייה האחרונה מורחים את שארית הרוטב ללא הגבינה. מכניסים לתנור למשך כ-20-25 דקות עד שהגבינה נמסה היטב והטורטיות בקצוות מעט קריספיות. בדקות האחרונות, מוציאים מהתנור מפזרים גבינה מגוררת ומחזירים להמסה בתנור. מוציאים, משהים כ-5-10 דקות להתייצבות ורק אז פורסים למנות.
הערות
- אפשר לעטר בפרוסות עגבניות שרי ועלי בזיליקום, או בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים
- אפשר להכין יום מראש, לאפות (ללא הגבינה למעלה) ולקרר. כשהעוגה קרה לחתוך ל 8 ואז לפני ההגשה לחמם עם הגבינה למעלה. התוצאה היא פרוסות יציבות ויפות
הערות
- אפשר לעטר בפרוסות עגבניות שרי ועלי בזיליקום, או בכל תוספת אחרת שאתם אוהבים
- אפשר להכין יום מראש, לאפות (ללא הגבינה למעלה) ולקרר. כשהעוגה קרה לחתוך ל 8 ואז לפני ההגשה לחמם עם הגבינה למעלה. התוצאה היא פרוסות יציבות ויפות
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
רעיון גאוני! חייבת להכין
קל! טעים! הילדים חיסלו הכל
וואי נראה מוש