איך מכינים פתיתים מושלמים?
אי אפשר לעמוד בפני פתיתים בוהקים שיוצאים מהסיר מייד אחרי הבישול. איך מכינים פתיתים מושלמים לא דביקים, לא גושיים ולא 'מושי'? הנה המדריך המלא
אי אפשר לעמוד בפני פתיתים בוהקים שיוצאים מהסיר מייד אחרי הבישול. איך מכינים פתיתים מושלמים לא דביקים, לא גושיים ולא 'מושי'? הנה המדריך המלא
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.1 קק״ל 1311.3 קק״לפחמימות 66.9 גרם 200.7 גרםשומן 14.2 גרם 42.6 גרםנתרן 263.4 מ״ג 790.2 מ״גחלבון 10.5 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 27.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 180.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 10 דק׳כולל 20 דק׳
-
קלוריות437
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.1 קק״ל 1311.3 קק״לפחמימות 66.9 גרם 200.7 גרםשומן 14.2 גרם 42.6 גרםנתרן 263.4 מ״ג 790.2 מ״גחלבון 10.5 גרם 31.6 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 1.8 גרםשומן רווי 0.9 גרם 2.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.2 מ״ג 27.5 מ״גברזל 0.1 מ״ג 0.3 מ״גאשלגן 60.0 מ״ג 180.0 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 20 דק׳ | קלוריות 437 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
פתיתים
אופן הכנה
- מחממים סיר נון סטיק ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ דק ונותנים לו להיטגן ולהגיר את הנוזלים ללא תוספת שמן.
- לאחר שהבצל מתייבש ומגיר את כל הנוזלים, מוסיפים את 3 כפות השמן. ממשיכים בטיגון במשך מספר דקות, עד שהבצל הופך זהוב בצבע קרמל. יש לבחוש מדי פעם שלא ישרף.
- מוסיפים את הפתיתים לסיר עם הבצל ומטגנים. בשלב זה מוסיפים את כף השמן הנוספת ואת המלח ומערבבים היטב. מטגנים בערך 4 דקות תוך כדי ערבוב. הטיגון מבטיח שהפתיתים יהיו שחומים ויפים ובעיקר לא יהיו גושיים.
- אחרי שהפתיתים מטוגנים ומעט שחומים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הפתיתים + כוס מים רותחים נוספת.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה בינונית-נמוכה.
- מבשלים את הפתיתים במשך 25 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים סיר נון סטיק ללא שמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ דק ונותנים לו להיטגן ולהגיר את הנוזלים ללא תוספת שמן.
- לאחר שהבצל מתייבש ומגיר את כל הנוזלים, מוסיפים את 3 כפות השמן. ממשיכים בטיגון במשך מספר דקות, עד שהבצל הופך זהוב בצבע קרמל. יש לבחוש מדי פעם שלא ישרף.
- מוסיפים את הפתיתים לסיר עם הבצל ומטגנים. בשלב זה מוסיפים את כף השמן הנוספת ואת המלח ומערבבים היטב. מטגנים בערך 4 דקות תוך כדי ערבוב. הטיגון מבטיח שהפתיתים יהיו שחומים ויפים ובעיקר לא יהיו גושיים.
- אחרי שהפתיתים מטוגנים ומעט שחומים, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי הפתיתים + כוס מים רותחים נוספת.
- מכסים את הסיר ומנמיכים את האש ללהבה בינונית-נמוכה.
- מבשלים את הפתיתים במשך 25 דקות. ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומגישים.
הערות
- הסיר המושלם להכנת פתיתים הוא סיר טפלון (נון-סטיק) עם מכסה תואם, כך הפתיתים והבצל לא ידבקו לתחתית.
הערות
- הסיר המושלם להכנת פתיתים הוא סיר טפלון (נון-סטיק) עם מכסה תואם, כך הפתיתים והבצל לא ידבקו לתחתית.
בשיתוף עם יד מרדכי
עוד מתכונים שאתם חייבים להכין:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
25 דקות פתיתים ?
היי, מה השאלה? 🙂
בסרטון הוא אומא 25 דקות ובמתכון כתוב 12 דקות מה הזמן הנכון ?
מבשלים 25 דקות כפי שמופיע בסרטון, המתכון תוקן.