אין ילד שלא יאהב! קציצות בקר ברוטב אדום עם קוסקוס
הכירו את מנת הקציצות שהילדים שלכם הולכים לבקש שתכינו להם שוב ושוב! קציצות בקר עסיסיות על קוסקוס, קל, מזין וטעים - גם להורים!
הכירו את מנת הקציצות שהילדים שלכם הולכים לבקש שתכינו להם שוב ושוב! קציצות בקר עסיסיות על קוסקוס, קל, מזין וטעים - גם להורים!
- תמרה אהרוני ועומר מילר
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 741.0 קק״ל 5927.9 קק״לפחמימות 84.3 גרם 674.0 גרםשומן 27.8 גרם 222.0 גרםנתרן 1403.2 מ״ג 11225.9 מ״גחלבון 37.0 גרם 296.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 7.2 גרם 57.3 גרםכולסטרול 159.2 מ״ג 1273.3 מ״גסידן 58.4 מ״ג 467.3 מ״גברזל 3.8 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 546.4 מ״ג 4371.1 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 51.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות741
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 741.0 קק״ל 5927.9 קק״לפחמימות 84.3 גרם 674.0 גרםשומן 27.8 גרם 222.0 גרםנתרן 1403.2 מ״ג 11225.9 מ״גחלבון 37.0 גרם 296.4 גרםסיבים תזונתיים 2.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 7.2 גרם 57.3 גרםכולסטרול 159.2 מ״ג 1273.3 מ״גסידן 58.4 מ״ג 467.3 מ״גברזל 3.8 מ״ג 30.5 מ״גאשלגן 546.4 מ״ג 4371.1 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 51.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 20 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 741 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
750 גרם בשר בקר טחון
-
1 תפוח אדמה בינונימגורד
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
2 ביצים L
-
2 כפות פירורי לחם
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
500 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
1 כוס מים
-
1 כף סוכר לבן
-
4 שיני שוםכתושות
-
5 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקלוף וקצוץ
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- בידיים רטובות/משומנות מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’, רחב ושטוח מחממים 5 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, והשום ומטגנים 4-5 דקות, עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- אם הרוטב לא מכסה את הקציצות, באמצע הבישול כדאי להפוך אותן בתוך הרוטב כך שיתבשלו ויקבלו טעמים באופן שווה.
- מכינים את הקוסקוס: מכניסים את שקית הקוסקוס יחד עם שמן זית ומעט מלח לקערה, מכסים בסנו סושי - רדיד אלומיניום
וממתינים לפי הוראות היצרן. - מגישים את הקציצות על הקוסקוס.
אופן הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה.
- בידיים רטובות/משומנות מגלגלים מהתערובת כדורים בגודל של כדורי פינג פונג ומניחים בצד.
- מכינים את הרוטב: בסיר סוטאז’, רחב ושטוח מחממים 5 כפות שמן זית. כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, והשום ומטגנים 4-5 דקות, עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מים ותבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מכניסים את הקציצות לרוטב, מכסים ומבשלים כ-30 דקות.
- אם הרוטב לא מכסה את הקציצות, באמצע הבישול כדאי להפוך אותן בתוך הרוטב כך שיתבשלו ויקבלו טעמים באופן שווה.
- מכינים את הקוסקוס: מכניסים את שקית הקוסקוס יחד עם שמן זית ומעט מלח לקערה, מכסים בסנו סושי - רדיד אלומיניום
וממתינים לפי הוראות היצרן. - מגישים את הקציצות על הקוסקוס.
בשיתוף עם סנו-סושי
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (19)
היי בכמה עגבניות אפשר להמיר את העגבניות המרוסקות?
היי, ב5 עגבניות בינוניות
האם אפשר להמיר את הביצים בפירורי לחם? (אלרגיה)
אפשר, וכדאי להוסיף מעט שמן. בהצלחה!
הכנתי היום. יצא מעולה! תודה
איזה כיף! כל הכבוד!!!