איפה קונים את הירקות הכי טריים? וגם מתכון לסלט שורשים של גוז’ ודניאל
- רום מילשטיין
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.9 קק״ל 883.4 קק״לפחמימות 36.2 גרם 145.0 גרםשומן 0.7 גרם 2.9 גרםנתרן 692.6 מ״ג 2770.5 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.8 גרםסיבים תזונתיים 16.9 גרם 67.5 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 307.2 מ״ג 1228.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2193.2 מ״ג 8772.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 10 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות221
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 220.9 קק״ל 883.4 קק״לפחמימות 36.2 גרם 145.0 גרםשומן 0.7 גרם 2.9 גרםנתרן 692.6 מ״ג 2770.5 מ״גחלבון 7.9 גרם 31.8 גרםסיבים תזונתיים 16.9 גרם 67.5 גרםשומן רווי 0.3 גרם 1.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 307.2 מ״ג 1228.6 מ״גברזל 3.1 מ״ג 12.6 מ״גאשלגן 2193.2 מ״ג 8772.7 מ״גאבץ 1.1 מ״ג 4.4 מ״גסגור
הגינה של יהודה סטליק במושב רישפון
הגינה של יהודה סטליק היא גינה קסומה שמסתתרת לה במושב רישפון.
יהודה מגדל הכל, בעצם כמעט הכל. הוא מחזיק רק את הירקות והפירות שגדלים כרגע בעונה, והוא מגדל אותם בחקלאות מתחשבת. מה זה אומר? שעכשיו בחורף, הוא לא מרסס בכלל, כי לא צריך!אפשר לקטוף אפילו בעצמכם! כן, לבוא עם הילדים, לראות איך גדלה הכרובית, הגזר ועוד מלאאאא גידולים. לקטוף, לטעום ולהתענג.
אם אתם פחות בעניין של לקטוף או להגיע, תוכלו תמיד להזמין משלוח! המשלוחים גם הם ידידותיים לסביבה, מינימום ניילון, ומינימום נייר וקרטון. והכי חשוב מה שתקבלו הביתה בבוקר עוד היה בערוגה!
מתי בפעם האחרונה טעמתם פירות וירקות בטעם שהם אמורים להיות? מריחים כמו שהם אמורים להריח? וגדלים בסביבה מפנקת ואוהבת כמו שהם אמורים לגדול?
בנוסף לגידוליו של יהודה תוכלו למצוא גם כל מיני גידולים שונים מחקלאים מהאזור, תמרים מהצפון, שמן זית בוטיק מהסביבה, דבש מהכוורות הסמוכות והכל – נעשה בכזו אהבה.
הגינה של יהודה סטליק, מושב רישפון, דרך השיבולים, טלפון: 054-722-2531
מסעדת גוז’ ודניאל – מושב בני ציון
את מסעדת גוז’ ודניאל רובכם ודאי מכיר, חלקכם כנראה אכל, ביקר או שמע.
לא אכביר במילים אודות המקום הקסום והיפה הזה ורק אומר שמי שעדיין לא ביקר, חייב את זה לעצמו.
שניר אנג-סלע, השף של הגוז’ הסכים לגלות לי את הסוד למתכון המדהים לסלט השורשים המפורסם של המסעדה.
הירקות הטריים יחד עם הרוטב המופלא יצרו הרמוניה נהדרת של טעמים והמתכון מטה הוא בשבילכם! בתיאבון
מסעדת גוז’ ודניאל, מושב בני ציון ליד מגדל המים, טלפון: 09-771-4122
מרכיבים 17 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 221 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
רוטב
-
1 כוס מיץ תפוזיםטרי
-
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
-
2 כפות חרדל דיז’ון
-
1 שן שוםכתושה
-
1/2 כף דבש
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות שמן תירס
אופן הכנה
- במנדולינה חותכים את כל הירקות דק לגפרורים ואת השומר חותכים בעזרת סכין, דק אבל לא מידי. אנחנו רוצים שהרוטב יצפה את הירקות ועדיין יהיה לנו מרקם לכל ירק.
- את הסלק משרים למשך שעה בתוך מים (אפשר ורצוי להחליף את המים פעמיים) כדי שלא יצבע את כל הסלט.
- קוצצים את עשבי התיבול.
- במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד מלבד שמן התירס.
- בזילוף עדיף, מוסיפים את השמן לתוך מעבד המזון כך שתווצר אימולסיה. התוצאה צריכה להיות רוטב סמיך.
- מערבבים את הירקות עם הרוטב ומגישים מיד כדי שהירקות יישארו קרנצ’ים וטעימים!
- אפשר לחתוך הרבה ירקות מראש לשמור במקרר, להכין רוטב בכמות גדולה ולהשתמש בכל פעם קצת מהסלט וקצת מהרוטב
אופן הכנה
- במנדולינה חותכים את כל הירקות דק לגפרורים ואת השומר חותכים בעזרת סכין, דק אבל לא מידי. אנחנו רוצים שהרוטב יצפה את הירקות ועדיין יהיה לנו מרקם לכל ירק.
- את הסלק משרים למשך שעה בתוך מים (אפשר ורצוי להחליף את המים פעמיים) כדי שלא יצבע את כל הסלט.
- קוצצים את עשבי התיבול.
- במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הרוטב יחד מלבד שמן התירס.
- בזילוף עדיף, מוסיפים את השמן לתוך מעבד המזון כך שתווצר אימולסיה. התוצאה צריכה להיות רוטב סמיך.
- מערבבים את הירקות עם הרוטב ומגישים מיד כדי שהירקות יישארו קרנצ’ים וטעימים!
- אפשר לחתוך הרבה ירקות מראש לשמור במקרר, להכין רוטב בכמות גדולה ולהשתמש בכל פעם קצת מהסלט וקצת מהרוטב
הכנתם את המתכון?
תגובות (11)
יהודה איש מיוחד!!! אני נוסעת לרישפון פעם בשבוע
טוב רום הזו היא יציאה של החיים!!! טאלנט אמיתית. איפה החביאו אותה כל הזמן הזה??!!!
רום היא כמו כרובית, נחשפת ברגע הנכון…