אנטיביוטיקה טבעית: מתכון למרק לחשו מרוקאי של מירי כהן
מרק סולת מרוקאי- מרק בריאות מפנק וסמיך, שנחשב לאנטיביוטיקה מחזקת וטבעית. בנוסף, הוא קל להכנה ומוגש בקערת דלעת ערמונים
מרק סולת מרוקאי- מרק בריאות מפנק וסמיך, שנחשב לאנטיביוטיקה מחזקת וטבעית. בנוסף, הוא קל להכנה ומוגש בקערת דלעת ערמונים
- מירי כהן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.4 קק״ל 1502.0 קק״לפחמימות 33.3 גרם 166.4 גרםשומן 16.6 גרם 83.0 גרםנתרן 622.9 מ״ג 3114.4 מ״גחלבון 5.8 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 34.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 74.6 מ״ג 372.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות300
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 300.4 קק״ל 1502.0 קק״לפחמימות 33.3 גרם 166.4 גרםשומן 16.6 גרם 83.0 גרםנתרן 622.9 מ״ג 3114.4 מ״גחלבון 5.8 גרם 29.1 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרםשומן רווי 2.3 גרם 11.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 34.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.9 מ״גאשלגן 74.6 מ״ג 372.8 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״גסגור
בחורף, אמא שלי תמיד הייתה מכינה לנו סיר גדול של מרק לחשו מרוקאי, ודואגת להזכיר לנו שהוא ממש כמו אנטיביוטיקה טבעית לגוף. כשלמדתי ממנה איך להכין את המעדן, גיליתי כמה קל להכין את מרק הסולת הטעים והבריא הזה. אז קבלו אותו, עם שדרוג קטן, של קערות דלעת ערמונים אכילות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 300 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק
-
כוס מים רותחים
-
1 כוס סולת
-
6 שיני שוםכתושות או חתוכות דק
-
4 כפות שמן זית
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1 כפית גדושה כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
דלעת ערמונים בתנור
-
3 דלעת ערמונים קטנות
-
1 קורט סוכר חום
-
1 קורט קינמון טחון
-
4 כפות שמן זית
-
1 קורט טימין יבשקצוץ
אופן הכנה
- מכינים את דלעת הערמונים: חוצים את הדלעת ל-2, מרוקנים אותה ומברישים בשמן זית. מפזרים עלייה סוכר חום, מלח וטימין.
- מכניסים את הדלעת למכשיר ה’סמארט ליד’ בפונקציית ‘טיגון חם’ ובוחרים באופציית הטיגון, למשך 20-30 דקות, בחום של 190 מעלות.
- מכינים את המרק: בסיר עמוק עם מעט שמן זית, מטגנים את השום והכוסברה הקצוצה.
- לאחר כמה דקות, מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים.
- מערבבים את הסולת עם מים פושרים ומוסיפים לסיר.
- מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש, ממלאים את דלעת הערמונים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את דלעת הערמונים: חוצים את הדלעת ל-2, מרוקנים אותה ומברישים בשמן זית. מפזרים עלייה סוכר חום, מלח וטימין.
- מכניסים את הדלעת למכשיר ה’סמארט ליד’ בפונקציית ‘טיגון חם’ ובוחרים באופציית הטיגון, למשך 20-30 דקות, בחום של 190 מעלות.
- מכינים את המרק: בסיר עמוק עם מעט שמן זית, מטגנים את השום והכוסברה הקצוצה.
- לאחר כמה דקות, מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים.
- מערבבים את הסולת עם מים פושרים ומוסיפים לסיר.
- מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש, ממלאים את דלעת הערמונים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן