במטבח של מירי רקע
במטבח של מירי דסקטופ

אנטיביוטיקה טבעית: מתכון למרק לחשו מרוקאי של מירי כהן

מרק סולת מרוקאי- מרק בריאות מפנק וסמיך, שנחשב לאנטיביוטיקה מחזקת וטבעית. בנוסף, הוא קל להכנה ומוגש בקערת דלעת ערמונים
מרק סולת מרוקאי- מרק בריאות מפנק וסמיך, שנחשב לאנטיביוטיקה מחזקת וטבעית. בנוסף, הוא קל להכנה ומוגש בקערת דלעת ערמונים
  • מירי כהן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.4 קק״ל 1502.0 קק״ל
    פחמימות 33.3 גרם 166.4 גרם
    שומן 16.6 גרם 83.0 גרם
    נתרן 622.9 מ״ג 3114.4 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 29.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 34.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 74.6 מ״ג 372.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    300
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.4 קק״ל 1502.0 קק״ל
    פחמימות 33.3 גרם 166.4 גרם
    שומן 16.6 גרם 83.0 גרם
    נתרן 622.9 מ״ג 3114.4 מ״ג
    חלבון 5.8 גרם 29.1 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 9.6 גרם
    שומן רווי 2.3 גרם 11.7 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 34.8 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 74.6 מ״ג 372.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.1 מ״ג
    סגור

בחורף, אמא שלי תמיד הייתה מכינה לנו סיר גדול של מרק לחשו מרוקאי, ודואגת להזכיר לנו שהוא ממש כמו אנטיביוטיקה טבעית לגוף. כשלמדתי ממנה איך להכין את המעדן, גיליתי כמה קל להכין את מרק הסולת הטעים והבריא הזה. אז קבלו אותו, עם שדרוג קטן, של קערות דלעת ערמונים אכילות.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מירי כהן
X

3 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרק

דלעת ערמונים בתנור


אופן הכנה

  1. מכינים את דלעת הערמונים: חוצים את הדלעת ל-2, מרוקנים אותה ומברישים בשמן זית. מפזרים עלייה סוכר חום, מלח וטימין.
  2. מכניסים את הדלעת למכשיר ה’סמארט ליד’ בפונקציית ‘טיגון חם’ ובוחרים באופציית הטיגון, למשך 20-30 דקות, בחום של 190 מעלות.
  3. מכינים את המרק: בסיר עמוק עם מעט שמן זית, מטגנים את השום והכוסברה הקצוצה.
  4. לאחר כמה דקות, מוסיפים את התבלינים והמים הרותחים.
  5. מערבבים את הסולת עם מים פושרים ומוסיפים לסיר.
  6. מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש, ממלאים את דלעת הערמונים ומגישים.

 

אנטיביוטיקה טבעית: מרק לחשו מרוקאי. צילום: אלון מסיקה
אנטיביוטיקה טבעית: מרק לחשו מרוקאי. צילום: אלון מסיקה

 


מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אנטיביוטיקה טבעית: מתכון למרק לחשו מרוקאי של מירי כהן

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות