מרק כתום מטורף של דלעת, בטטה, גזר וערמונים

לא עוד מרק כתום שאתם מכירים, הערמונים שבמרק משדרגים את המנה בצורה מופלאה וגורמים לסמיכות וטעם משגע. בקיצור, מסוג המתכונים ששווה לכם לשמור
לא עוד מרק כתום שאתם מכירים, הערמונים שבמרק משדרגים את המנה בצורה מופלאה וגורמים לסמיכות וטעם משגע. בקיצור, מסוג המתכונים ששווה לכם לשמור
  • ניצן סוסיד
שמרו
כשר
8 דירגו [ציון 3]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    278
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.8 קק״ל 1666.6 קק״ל
    פחמימות 44.4 גרם 266.3 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.4 גרם
    נתרן 754.5 מ״ג 4526.7 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 30.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.6 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 25.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.9 מ״ג 569.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 1025.4 מ״ג 6152.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    278
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 277.8 קק״ל 1666.6 קק״ל
    פחמימות 44.4 גרם 266.3 גרם
    שומן 6.4 גרם 38.4 גרם
    נתרן 754.5 מ״ג 4526.7 מ״ג
    חלבון 5.0 גרם 30.0 גרם
    סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.6 גרם
    שומן רווי 4.2 גרם 25.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 94.9 מ״ג 569.2 מ״ג
    ברזל 1.6 מ״ג 9.3 מ״ג
    אשלגן 1025.4 מ״ג 6152.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
8 דירגו [ציון 3]

מצרכים

מצרכים


plus minus

שימון הסיר

מרק כתום

הגשה


אופן הכנה

  1. בסיר למרק מטגנים את הבצל עם תרסיס שמן הזית עד להזהבה.
  2. מוסיפים גזרים, בטטות, דלעת, ערמונים, שום וג’ינג’ר. מערבבים 2-3 דקות עד לחריכה של הירקות.

    מרק כתום עם דלעת וערמונים3
    מערבבים את הירקות עד לחריכה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל

  3. יוצקים לסיר מים ומבשלים על להבה גבוהה במשך 20 דקות עד שהירקות מתרככים.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, צ’ילי מתוק ודבש.
  5. שופכים לסיר את השמנת ומערבבים עד לאיחוד.
  6. טוחנים בעזרת בלנדר מוט את המרק עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.

    מרק כתום עם דלעת וערמונים4
    טוחנים עד לקבלת מרקם חלק וקטיפתי. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל

מרק כתום עם דלעת וערמונים1
מרק כתום עם דלעת וערמונים. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג: ענת לבל

הערות

  • בהגשה ניתן להוסיף עירית וערמונים קצוצים למרק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    אולגה קורניאנקו

    אני אף פעם לא מבינה, בערך הקלורי זה למנה או ל100 גרם כאן

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אולגה, הערך הקלורי הוא לפי מנה. כאן יש 6 מנות, אז כל מנה היא 278 קלוריות

    Avatar
    orna

    נשמע שיוצא ממש מתוק. מבינה שצריך יד מרדכי אבל נראה לי שאני דווקא אוסיף חריף

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אורנה, מרק כתום הוא לרוב יחסית מתוק, אבל יש כאן הרבה טעמים מנוגדים למתוק שהופכים את המרק למאוזן בטעמים (שמנת לבישול, ג’ינג’ר)

    Avatar
    עדנה

    איך ניתן להפוך את המרק הכתום לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      מחליפים את השמנת לבישול בקרם קוקוס

קטגוריות

אביזרים

טכניקות