סנו רקע

אצבעות שוקולד מושחתות עם עיטור שוקולד מריר

קינוח מושחת ומרשים במיוחד עם טריק לעיטור מדליק! אצבעות שוקולד מצופות ברוטב שוקולד ופצפוצי אורז עם קישוט שוקולד!
קינוח מושחת ומרשים במיוחד עם טריק לעיטור מדליק! אצבעות שוקולד מצופות ברוטב שוקולד ופצפוצי אורז עם קישוט שוקולד!
  • שרית נובק
שמרו
כשר
9 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4579
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4579.2 קק״ל 4579.2 קק״ל
    פחמימות 583.7 גרם 583.7 גרם
    שומן 221.7 גרם 221.7 גרם
    נתרן 978.1 מ״ג 978.1 מ״ג
    חלבון 62.1 גרם 62.1 גרם
    סיבים תזונתיים 32.2 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 134.9 גרם 134.9 גרם
    כולסטרול 204.5 מ״ג 204.5 מ״ג
    סידן 1086.4 מ״ג 1086.4 מ״ג
    ברזל 32.6 מ״ג 32.6 מ״ג
    אשלגן 3713.6 מ״ג 3713.6 מ״ג
    אבץ 15.3 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל 5 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    4579
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4579.2 קק״ל 4579.2 קק״ל
    פחמימות 583.7 גרם 583.7 גרם
    שומן 221.7 גרם 221.7 גרם
    נתרן 978.1 מ״ג 978.1 מ״ג
    חלבון 62.1 גרם 62.1 גרם
    סיבים תזונתיים 32.2 גרם 32.2 גרם
    שומן רווי 134.9 גרם 134.9 גרם
    כולסטרול 204.5 מ״ג 204.5 מ״ג
    סידן 1086.4 מ״ג 1086.4 מ״ג
    ברזל 32.6 מ״ג 32.6 מ״ג
    אשלגן 3713.6 מ״ג 3713.6 מ״ג
    אבץ 15.3 מ״ג 15.3 מ״ג
    סגור

הקינוח הזה נראה מיליון דולר, ואף אחד לא ינחש שכל כך פשוט להכין אותו. למרות שבחגי תשר”י נהוג לאכול קינוחי תפוחים או דבש, אוהבי שוקולד לא מתכוונים לוותר על הטעם האהוב שלהם. אז נסו את אצבעות השוקולד האלה עם ציפוי קראנצ’י ועיטור שוקולדי מהמם.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
9 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


אצבעות שוקולד

ציפוי


אופן הכנה

  1. מכינים את אצבעות השוקולד: קוצצים את השוקולד המריר והשוקולד הלבן ומכניסים לקערה. מוסיפים את החמאה וממיסים במיקרוגל. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  2. מוסיפים את החלב המרוכז, תמצית הווניל והליקר ומערבבים. מוסיפים את הביסקוויטים הטחונים ומערבבים היטב.
  3. יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש מנייר סנו סושי ומיישרים. מכניסים במקרר לכ-4 שעות להתייצבות מלאה (אפשר במקפיא לשעתיים).
  4. מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר ומערבבים עם השמן. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים.
  5. מוציאים את תבנית אצבעות השוקולד מהמקרר וחותכים למלבנים בעובי 2 ס”מ.

    אצבעות שוקולד
    מוציאים את התבנית מהמקרר וחותכים למלבנים בעובי 2 ס”מ. צילום: שרית נובק

  6. טובלים את המלבנים בציפוי השוקולד ומניחים להתקשות של השוקולד. שומרים במקרר.
  7. מכינים את הקישוט: ממיסים את השוקולד המריר ומכניסים לשקית זילוף עם חור קטנטן בקצה.
  8. חותכים נייר אפיה טבעי סנו סושי למלבנים בגודל 7X15 ס”מ.
  9. מזלפים חוטים באורך כ-5-6 ס”מ של שוקולד בצורה מרושלת על גבי נייר האפייה לאורכו, משאירים 5 ס”מ ריקים מעל ומתחת.
  10. אוספים את שני קצוות נייר האפיה ומשדכים אותם. מכניסים למקרר להתייצבות של השוקולד.

    אצבעות שוקולד3
    מכינים את קישוטי השוקולד. צילום: שרית נובק

  11. מוציאים את השוקולד שהתקשה מהמקרר ופותחים את המהדקים. מחלצים את השוקולד מנייר האפיה ומדביקים לקינוח עם מעט שוקולד מומס.
אצבעות שוקולד2
אצבעות שוקולד עם קישוט שוקולדי. צילום: שרית נובק
tip

טיפ סנו סושי

ליצירת קישוטים מרהיבים ומרשימים, זלפו שוקולד על גבי נייר האפייה בצורות שונות, קררו והניחו על הקינוחים שהכנתם!

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
אצבעות שוקולד מושחתות עם עיטור שוקולד מריר

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    נורית

    הי, אפשר להכין את האצבעות עם שוקולד חלב במקום מריר ? תודה

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשרי!

    Avatar
    אופיר יוגב

    אפשר להפוך את המתכון הזה לפרווה?

      Avatar
      מערכת Foody

      אפשר, להשתמש בשוקולד לבן פרווה, קרם קוקוס במקום חלב מרוכז ונטורינה/מחמאה במקום חמאה. הטעמים כמובן ישתנו

קטגוריות

אביזרים

טכניקות