אתם רואים טוב! מתכון של עוגת גזר מטרפת
- יהודית מורחיים
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5292.9 קק״ל 5292.9 קק״לפחמימות 688.7 גרם 688.7 גרםשומן 234.7 גרם 234.7 גרםנתרן 9127.8 מ״ג 9127.8 מ״גחלבון 73.5 גרם 73.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 0.8 גרםשומן רווי 23.2 גרם 23.2 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 201.1 מ״ג 201.1 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 763.1 מ״ג 763.1 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות5293
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 5292.9 קק״ל 5292.9 קק״לפחמימות 688.7 גרם 688.7 גרםשומן 234.7 גרם 234.7 גרםנתרן 9127.8 מ״ג 9127.8 מ״גחלבון 73.5 גרם 73.5 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 0.8 גרםשומן רווי 23.2 גרם 23.2 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 201.1 מ״ג 201.1 מ״גברזל 8.3 מ״ג 8.3 מ״גאשלגן 763.1 מ״ג 763.1 מ״גאבץ 5.5 מ״ג 5.5 מ״גסגור
עוגת גזר מושלמת, כזו רכה ועסיסית – לדעתי הכי טעימה שאכלתי! כדאי לכם להכין.
האמת שמזמן לא הכנתי את העוגה. חגיי תשרי זו סיבה טובה להכין ולהשוויץ, העוגה מזכירה מעט את עוגת הדבש אבל יותר משובחת ועסיסית.
אתמול עדי הזמינה את בנות המשפחה לערב של כיף, בין כל המטעמים כיכבה גם עוגת הגזר. לאחר שאכלנו מכל התקרובת הטעימה עדילי הכינה לכולן שתייה חמה
אני הגשתי את העוגות שלי ובניהן עוגת הגזר.
קיבלתי כאלה מחמאות שזה ממש משמח ועושה טוב בנשמה! ורדושה שאלה מה שמתי למעלה שזה כזה קראנצ’י, הסוד הוא אבקת סוכר מומסת עם מים.
לביתי עדילי היקרה♥ מאחלת לך בריאות והצלחה, אושר ושמחה. תודה על אירוח נפלא. שנזכה תמיד להיות משפחה מלוכדת!
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 5293 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים סודה לשתייה מלח, שמן וביצים טרופות. מערבבים מעט ומוסיפים את הגזר המגורר בערבוב קצר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-45 דקות (לא לאפות יותר מידי) עד אשר קיסם יוצא נקי.
- מכינים זיגוג: מערבבים 50 גרם אבקת סוכר (כדאי להעזר במשקל דיגיטלי) עם 1 כף של מים מהברז, עד אשר התערובת הופכת לנוזלית, אם צריך אפשר להוסיף עוד טיפת מים. לאחר כמה דקות יוצקים על העוגה.
- שומרים את העוגה בכלי סגור מיוחד לעוגה.
לעוד מתכונים לעוגות בחושות שוות, לחצו כאן:
מתכון עוגת גזר וסילאן של שי-לי ליפא
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מנפים קמח לקערה גדולה, מוסיפים קינמון וסוכר ומערבבים.
- מוסיפים סודה לשתייה מלח, שמן וביצים טרופות. מערבבים מעט ומוסיפים את הגזר המגורר בערבוב קצר.
- מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 40-45 דקות (לא לאפות יותר מידי) עד אשר קיסם יוצא נקי.
- מכינים זיגוג: מערבבים 50 גרם אבקת סוכר (כדאי להעזר במשקל דיגיטלי) עם 1 כף של מים מהברז, עד אשר התערובת הופכת לנוזלית, אם צריך אפשר להוסיף עוד טיפת מים. לאחר כמה דקות יוצקים על העוגה.
- שומרים את העוגה בכלי סגור מיוחד לעוגה.
לעוד מתכונים לעוגות בחושות שוות, לחצו כאן:
מתכון עוגת גזר וסילאן של שי-לי ליפא
הערות
- במקום הזיגוג ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר
הערות
- במקום הזיגוג ניתן לפדר את העוגה באבקת סוכר