בולונז קלאסי – הכי טעים שתאכלו!
כל אחד חייב מתכון לבולונז קלאסי מוצלח! תבשיל בשר טלה טחון ברוטב עגבניות, עם גזר, סלרי ובצל מתובל בעדינות ביין לבן ועלי דפנה ריחניים, ומוגש על פסטה שאוהבים
כל אחד חייב מתכון לבולונז קלאסי מוצלח! תבשיל בשר טלה טחון ברוטב עגבניות, עם גזר, סלרי ובצל מתובל בעדינות ביין לבן ועלי דפנה ריחניים, ומוגש על פסטה שאוהבים
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.5 קק״ל 1446.0 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.1 גרםשומן 15.5 גרם 62.0 גרםנתרן 237.9 מ״ג 951.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 237.9 מ״ג 951.7 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2262.2 מ״ג 9048.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 15 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות362
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 361.5 קק״ל 1446.0 קק״לפחמימות 30.8 גרם 123.1 גרםשומן 15.5 גרם 62.0 גרםנתרן 237.9 מ״ג 951.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.5 גרםשומן רווי 2.3 גרם 9.3 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 237.9 מ״ג 951.7 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.9 מ״גאשלגן 2262.2 מ״ג 9048.7 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 362 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
150 גרם בצליםקצוץ
-
5 שיני שוםקצוצות דק
-
100 גרם גזריםמגורר
-
5 עגבניות בינוניותבשלות
-
3 כפות רסק עגבניות
-
1 גבעול סלריקצוץ דק
-
1/2 ק"ג בשר טלה טחון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כוס יין לבן יבש
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1/2 פלפל צ’ילי ירוק בינוניקצוץ דק
-
2 עלי דפנה בינוניים
אופן הכנה
- בסיר שטוח שמים את הבצל, השום והצ’ילי יחד עם שמן זית על אש בינונית. מאדים עד לריכוך עדין.
- מוסיפים את העגבניות , מלח ופלפל ומבשלים באש גבוהה 5 דקות.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את הטלה, ועלה הדפנה, ממליחים ומפלפלים שוב. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהראגו מסמיך.
- מתקנים תיבול ומגישים מעל פסטה.
אופן הכנה
- בסיר שטוח שמים את הבצל, השום והצ’ילי יחד עם שמן זית על אש בינונית. מאדים עד לריכוך עדין.
- מוסיפים את העגבניות , מלח ופלפל ומבשלים באש גבוהה 5 דקות.
- מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לבשל על אש בינונית עוד כ-5 דקות.
- מוסיפים את הטלה, ועלה הדפנה, ממליחים ומפלפלים שוב. מוסיפים את היין וממשיכים לבשל עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את רסק העגבניות וכוס מים רותחים ומביאים לרתיחה.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע שעה תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהראגו מסמיך.
- מתקנים תיבול ומגישים מעל פסטה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
מתכון אליפות הילדים שלי מטורפים עליו
איזה כיף!
לדעתי קלאסי עובד בלי היין
אפשר כמובן גם בלי היין (האלכוהול מתנדף בבישול כך שנשאר בעיקר טעם עמוק לתבשיל). בהצלחה!
נראה מעולה תודה על המתכון