בורקס דפי אורז במילוי גבינות וירקות קלויים – למה לא כל יום שבת?
בורקס בריא ודל קלוריות? יש חיה כזאת! בורקס דפי אורז שסוחף את הרשת במילוי של גבינות וירקות קלויים שמכינים בקלי קלות ואופים בתנור
בורקס בריא ודל קלוריות? יש חיה כזאת! בורקס דפי אורז שסוחף את הרשת במילוי של גבינות וירקות קלויים שמכינים בקלי קלות ואופים בתנור
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 984.8 קק״ל 4924.0 קק״לפחמימות 719.5 גרם 3597.6 גרםשומן 739.9 גרם 3699.4 גרםנתרן 1306.7 מ״ג 6533.4 מ״גחלבון 724.1 גרם 3620.3 גרםסיבים תזונתיים 716.1 גרם 3580.3 גרםשומן רווי 717.9 גרם 3589.7 גרםכולסטרול 774.3 מ״ג 3871.4 מ״גסידן 726.7 מ״ג 3633.5 מ״גברזל 716.5 מ״ג 3582.5 מ״גאשלגן 766.8 מ״ג 3833.8 מ״גאבץ 715.9 מ״ג 3579.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-5 דק׳
-
קלוריות985
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 984.8 קק״ל 4924.0 קק״לפחמימות 719.5 גרם 3597.6 גרםשומן 739.9 גרם 3699.4 גרםנתרן 1306.7 מ״ג 6533.4 מ״גחלבון 724.1 גרם 3620.3 גרםסיבים תזונתיים 716.1 גרם 3580.3 גרםשומן רווי 717.9 גרם 3589.7 גרםכולסטרול 774.3 מ״ג 3871.4 מ״גסידן 726.7 מ״ג 3633.5 מ״גברזל 716.5 מ״ג 3582.5 מ״גאשלגן 766.8 מ״ג 3833.8 מ״גאבץ 715.9 מ״ג 3579.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-5 דק׳ | קלוריות 985 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
דפי אורז
-
5 דפי אורז
-
או מים חמימים - לטבילת דפי האורז
מלית
-
2 מיכלים גבינת סימפוניה בטעם זיתים ירוקים
-
1 כוס גבינה צהובה 28%מגורדת
-
או 2 קישואים קלויים או כרובית קלויה מופרדת לפרחים (בוחרים את הירק שהכי אוהבים)
-
1 ביצה L
-
2 כפות קורנפלור
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
- מכינים על השיש קערה עם מים חמימים ולידה מגבת.
- טובלים כל דף אורז בקערה של המים ומשרים בערך 10 שניות.
- מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
- מכינים על השיש קערה עם מים חמימים ולידה מגבת.
- טובלים כל דף אורז בקערה של המים ומשרים בערך 10 שניות.
- מעבירים את דף האורז למגבת. מניחים במרכז דף האורז כף מהמלית. סוגרים את הדף כמו מעטפה על המלית, חשוב לעבוד מהר.
- מניחים את הבורקסים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- לאחר שכל הבורקסים מוכנים מורחים אותם בעזרת מברשת בשמן זית ומפזרים מעט שומשום.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך כחצי שעה עד שהבורקסים מזהיבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (8)
קודם כל בהסבר כתבתם לגלגל למעטפה ובסרטון זה נראה כמו גליל.. שנית.. איפה צריך להיות ה״תפר״ למעלה או למטה?
ניתן לגלגל לגליל או להכין כמעטפה.
התפר צריך להיות למטה.