-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2653.9 קק״ל 2653.9 קק״לפחמימות 130.5 גרם 130.5 גרםשומן 172.5 גרם 172.5 גרםנתרן 7912.4 מ״ג 7912.4 מ״גחלבון 127.9 גרם 127.9 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 12.6 גרםשומן רווי 62.1 גרם 62.1 גרםכולסטרול 347.0 מ״ג 347.0 מ״גסידן 1631.1 מ״ג 1631.1 מ״גברזל 13.5 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 2359.5 מ״ג 2359.5 מ״גאבץ 943.5 מ״ג 943.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 30 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות2654
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2653.9 קק״ל 2653.9 קק״לפחמימות 130.5 גרם 130.5 גרםשומן 172.5 גרם 172.5 גרםנתרן 7912.4 מ״ג 7912.4 מ״גחלבון 127.9 גרם 127.9 גרםסיבים תזונתיים 12.6 גרם 12.6 גרםשומן רווי 62.1 גרם 62.1 גרםכולסטרול 347.0 מ״ג 347.0 מ״גסידן 1631.1 מ״ג 1631.1 מ״גברזל 13.5 מ״ג 13.5 מ״גאשלגן 2359.5 מ״ג 2359.5 מ״גאבץ 943.5 מ״ג 943.5 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 2654 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס טורקי
-
8 עלי בצק פילומופשרים על פי הוראות היצרן
-
250 גרם גבינה כחושה “כנען”מפוררת
-
150 גרם גבינת פטה 5%או בולגרית, מפוררת
-
100 גרם גבינה צהובה 9%מגוררת
-
1 כפית מלח דק
-
150 גרם עלי מנגולד
-
1 כף שמן זיתבקערית, מהול ב-2 כפות מים
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- בקערה שמים את כל הגבינות עם המלח ומערבבים.
- שוטפים את עלי המנגולד ומורידים את החלק התחתון הקשה של הגבעול. קוצצים את העלים גס. מחממים מחבת וחולטים את עלה המנגולד 2-3 דקות עד שמתרכך. מוסיפים לגבינות ומערבבים היטב.
- מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים בעזרת מברשת, מעליו שמים עוד דף ומשמנים שוב (לא זורקים את שמן הזית שנשאר!). מניחים בקצה הארוך מהמלית ומגלגלים לנחש ארוך.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הדפים, סה״כ 4 נחשים.
- מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה עגול בקוטר 26 ומניחים כשבלולים אחד בהמשך לשני.
- שוברים ביצה לשאריות שמן הזית ומברישים היטב את שבלולי הפילו.
- מפזרים שומשום בקלות ובנדיבות ואופים כ-20 דקות או עד שהבורקס הטורקי מקבל גוון שזוף ופריך.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות.
- בקערה שמים את כל הגבינות עם המלח ומערבבים.
- שוטפים את עלי המנגולד ומורידים את החלק התחתון הקשה של הגבעול. קוצצים את העלים גס. מחממים מחבת וחולטים את עלה המנגולד 2-3 דקות עד שמתרכך. מוסיפים לגבינות ומערבבים היטב.
- מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים בעזרת מברשת, מעליו שמים עוד דף ומשמנים שוב (לא זורקים את שמן הזית שנשאר!). מניחים בקצה הארוך מהמלית ומגלגלים לנחש ארוך.
- חוזרים על הפעולה עם יתרת הדפים, סה״כ 4 נחשים.
- מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה עגול בקוטר 26 ומניחים כשבלולים אחד בהמשך לשני.
- שוברים ביצה לשאריות שמן הזית ומברישים היטב את שבלולי הפילו.
- מפזרים שומשום בקלות ובנדיבות ואופים כ-20 דקות או עד שהבורקס הטורקי מקבל גוון שזוף ופריך.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
מדהים!