בורקס מילשטיין עד הבית – בורקס דפי אורז במילוי תרד וגבינות
בורקס תרד וגבינות מדפי אורז עם מצרכים שכנראה יש לכם בבית, קריספי, טעים ומספק כמו בורקס רק לא, שמקבל כל מילוי באהבה גדולה. לאפות ולאכול מיד
בורקס תרד וגבינות מדפי אורז עם מצרכים שכנראה יש לכם בבית, קריספי, טעים ומספק כמו בורקס רק לא, שמקבל כל מילוי באהבה גדולה. לאפות ולאכול מיד
- רום מילשטיין
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.3 קק״ל 2365.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 132.0 גרםשומן 6.8 גרם 135.9 גרםנתרן 506.8 מ״ג 10135.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 95.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.6 גרםשומן רווי 2.6 גרם 52.2 גרםכולסטרול 26.1 מ״ג 521.5 מ״גסידן 110.6 מ״ג 2211.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 153.4 מ״ג 3068.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות118
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 118.3 קק״ל 2365.9 קק״לפחמימות 6.6 גרם 132.0 גרםשומן 6.8 גרם 135.9 גרםנתרן 506.8 מ״ג 10135.1 מ״גחלבון 4.8 גרם 95.3 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 11.6 גרםשומן רווי 2.6 גרם 52.2 גרםכולסטרול 26.1 מ״ג 521.5 מ״גסידן 110.6 מ״ג 2211.9 מ״גברזל 0.8 מ״ג 15.0 מ״גאשלגן 153.4 מ״ג 3068.7 מ״גאבץ 0.5 מ״ג 10.3 מ״גסגור
לפני שמתחילים חשוב לי להגיד, שדפי אורז הם נטולי טעם.
מה שאומר שכל מילוי שאתם אוהבים יתקבל בתוכם באהבה רבה. מילוי של בשר, גבינות, תפוח אדמה ואפילו בננה ושוקולד.
הכל עובד, חשוב לטעום, אם המילוי טעים לכם לפני האפייה, הוא יהיה גם טעים לאחר האפייה.
שימו לב – חשוב שהמלית שבחרתם לא תהיה נוזלית, אם היא נוזלית מידי אתם עלולים למצוא את הבורקסים שלכם קרועים או מפוצצים.
אז לסיכום:
- אפשר לשים איזה מלית שאוהבים.
- המלית צריכה להיות לא נוזלית – אחרת הבורקסים יקרעו באפייה.
- זה ממכר – זהירות!
בתיאבון!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 118 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה דפי אורז
מלית
-
1 גביע קוטג’
-
200 גרם גבינה בולגרית 16%
-
1/2 בצל סגול בינוניקצוץ
-
2 גבעולי בצל ירוקקצוצים
-
1 ביצה L
-
1/2 חבילה עלי תרד קפואיםמופשרים וסחוטים היטב
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
מטבל יוגורט
-
2 גביעי יוגורט יווני 7%
-
2 שיני שוםכתושות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כף בזיליקוםטרי, קצוץ
-
1 כף נענעטרייה, קצוצה
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
-
1/2 לימון בינוניסחוט
אופן הכנה
- מפשירים את התרד (אפשר מתחת למים זורמים), סוחטים היטב היטב.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, התבלינים, הבצל, התרד והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים קערה גדולה ורחבה עם מים, פורסים על השיש מגבת (מרטיבים אותה מעט, כך שתהיה לחה).
- מכניסים עלה אורז לתוך קערת המים ומשהים למשך כמה שניות עד שמתחיל להתרכך אבל לא רך לגמרי, כשהעלה עוד קצת קשה, מוציאים ומניחים על המגבת הלחה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבורקס: מניחים כף במרכז העלה, מקפלים מהצדדים פנימה, מלמטה, מלמעלה והופכים, צריך להתקבל ריבוע יפה שנראה ממש כמו בורקס.
- על תבנית תנור גדולה מניחים נייר אפייה ואת הבורקסים.
- אפשר בשלב הזה למרוח ביצה או מעט שמן זית, אבל אין צורך מכוון שהעלה דביק - מפזרים שומשום לבן/ שחור/ קצח או מה שאוהבים.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-30-40 דק’ או עד שמשחים וקריספי ומגישים מיד.
- אני הגשתי אותם עם מעין צזיקי שהכנתי מ: יוגורט, שום, שמן זית, נענע, בזיליקום, מלח ופלפל! מושלם.
אופן הכנה
- מפשירים את התרד (אפשר מתחת למים זורמים), סוחטים היטב היטב.
- מכינים את המלית: מערבבים בקערה גדולה את הגבינות, התבלינים, הבצל, התרד והביצה עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מכינים קערה גדולה ורחבה עם מים, פורסים על השיש מגבת (מרטיבים אותה מעט, כך שתהיה לחה).
- מכניסים עלה אורז לתוך קערת המים ומשהים למשך כמה שניות עד שמתחיל להתרכך אבל לא רך לגמרי, כשהעלה עוד קצת קשה, מוציאים ומניחים על המגבת הלחה.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את הבורקס: מניחים כף במרכז העלה, מקפלים מהצדדים פנימה, מלמטה, מלמעלה והופכים, צריך להתקבל ריבוע יפה שנראה ממש כמו בורקס.
- על תבנית תנור גדולה מניחים נייר אפייה ואת הבורקסים.
- אפשר בשלב הזה למרוח ביצה או מעט שמן זית, אבל אין צורך מכוון שהעלה דביק - מפזרים שומשום לבן/ שחור/ קצח או מה שאוהבים.
- מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-30-40 דק’ או עד שמשחים וקריספי ומגישים מיד.
- אני הגשתי אותם עם מעין צזיקי שהכנתי מ: יוגורט, שום, שמן זית, נענע, בזיליקום, מלח ופלפל! מושלם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
קטגוריות
- אוכל שילדים אוהבים
- אורז
- ארוחה בריאה
- ארוחה בשרית
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה חלבית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת ילדים
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מאפים מלוחים
- מסיבת יום הולדת
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים