בכיכר, פנו ימינה: כיכר לחם תפוחי אדמה טעימה ומיוחדת

החלטנו להכניס תפוחי אדמה בלחם, לא נשתף במתכון? מתכון להכנת לחם טעים בטירוף מתפוחי אדמה, קמח לבן וקמח מלא - נהדר במיוחד!
החלטנו להכניס תפוחי אדמה בלחם, לא נשתף במתכון? מתכון להכנת לחם טעים בטירוף מתפוחי אדמה, קמח לבן וקמח מלא - נהדר במיוחד!
  • גיל אטלן
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    2324
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2323.9 קק״ל 4647.9 קק״ל
    פחמימות 393.4 גרם 786.7 גרם
    שומן 64.7 גרם 129.5 גרם
    נתרן 6.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    חלבון 55.6 גרם 111.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.1 גרם 54.2 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.9 מ״ג 221.8 מ״ג
    ברזל 10.3 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 1039.2 מ״ג 2078.4 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 14.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    9
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 4 שעות ו-5 דק׳
  • קלוריות
    2324
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 2323.9 קק״ל 4647.9 קק״ל
    פחמימות 393.4 גרם 786.7 גרם
    שומן 64.7 גרם 129.5 גרם
    נתרן 6.0 מ״ג 12.0 מ״ג
    חלבון 55.6 גרם 111.2 גרם
    סיבים תזונתיים 27.1 גרם 54.2 גרם
    שומן רווי 10.2 גרם 20.5 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 110.9 מ״ג 221.8 מ״ג
    ברזל 10.3 מ״ג 20.5 מ״ג
    אשלגן 1039.2 מ״ג 2078.4 מ״ג
    אבץ 7.4 מ״ג 14.9 מ״ג
    סגור

אי אפשר לתאר במילים כמה טעים הלחם הזה וכמה מדליק המרקם שלו, אז למה שלא תכינו ותרגישו בעצמכם? מתכון להכנת לחם מתפוחי אדמה איכותיים, קמח לבן ומלא, סירופ מייפל טבעי ושמן זית איכותי!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

לחם תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה באמצעות רייסר או מועך תפוחי אדמה של הסבתות - לא במעבד מזון!
  2. מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה או קערה גדולה את שני סוגי הקמח, סירופ המייפל, הפלפל והמלח.

    לחם תפוחי אדמה1
    מערבבים את הקמח עם סירופ המייפל, המלח והפלפל. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן

  3. מוסיפים את פירה תפוחי האדמה, שמן הזית, השמרים והמים ולשים 5 דקות במהירות בינונית לבצק אחיד ורך.
  4. מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעתיים.
  5. מחלקים את הבצק לשתי ככרות ומעצבים איך שאוהבים; מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לחילופין, ניתן להניח את כיכרות הלחם בתוך סירים משומנים המתאימים לאפייה בתנור, ליצירת כיכר עגולה מושלמת. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כחצי שעה נוספת.

    לחם תפוחי אדמה2
    אפשר לשים את כיכרות הלחם בסיר לאפיית כיכר עגולה. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן

  6. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  7. חורצים על פני כל כיכר 3-4 חתכים אלכסונים בעזרת סכין חדה. מפזרים מעט קמח מעל ואופים 20 דקות. טיפ קטן - משפריצים מים לתוך חלל התנור לפני הכנסת התבנית - זה מבטיח קבלת קראסט מושלם. לאחר 20 דקות מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות את הלחם 30 דקות נוספות.
לחם תפוחי אדמה3
לחם תפוחי אדמה מושלם. צילום: שי נייבורג, סטיילינג: נעמה רן, כלי הגשה ובישול: נעמן
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בכיכר, פנו ימינה: כיכר לחם תפוחי אדמה טעימה ומיוחדת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות