בחושה תפוזים מנצחת של קרין גורן, אלא מה?!
- קרין גורן
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4836.6 קק״ל 4836.6 קק״לפחמימות 613.8 גרם 613.8 גרםשומן 237.1 גרם 237.1 גרםנתרן 938.6 מ״ג 938.6 מ״גחלבון 74.6 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 382.8 מ״ג 382.8 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 884.6 מ״ג 884.6 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 15 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות4837
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4836.6 קק״ל 4836.6 קק״לפחמימות 613.8 גרם 613.8 גרםשומן 237.1 גרם 237.1 גרםנתרן 938.6 מ״ג 938.6 מ״גחלבון 74.6 גרם 74.6 גרםסיבים תזונתיים 10.9 גרם 10.9 גרםשומן רווי 22.4 גרם 22.4 גרםכולסטרול 1181.6 מ״ג 1181.6 מ״גסידן 382.8 מ״ג 382.8 מ״גברזל 8.5 מ״ג 8.5 מ״גאשלגן 884.6 מ״ג 884.6 מ״גאבץ 6.4 מ״ג 6.4 מ״גסגור
כשאין לי חשק להשקיע (כלומר להפריד ביצים ולהכין עוגת לייקח תפוזים אמיתית) אני מכינה את העוגה הזאת: בחושה סופר-אוורירית שתמיד מצליחה, והכי חשוב – מכינים אותה בצ’יק – פשוט טורפים הכל יחד ושולחים לתנור.
אני אוהבת להרטיב את העוגה המוכנה במעט מיץ תפוזים כשהיא עדיין חמה, כדי להיות בטוחה במיליון אחוזים שהיא תצא עסיסית. אבל אם אתם אוהבים עוגות פחות רטובות, אין בעיה לוותר על שלב זה – היא עדיין תהיה נהדרת.
מעדיפים עוגת קוקוס-תפוזים? החליפו כוס קמח אחת בכוס קוקוס טחון. התוצאה תהיה אפילו יותר עסיסית…
מרכיבים 9 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 4837 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
4 ביצים L
-
1 1/2כוסות או 300 גרם סוכר לבן
-
1כוס או 240 מ"ל שמן קנולה
-
1 כף קליפת תפוז
-
1כוס או 240 מ"ל מיץ תפוזים
-
2 1/2כוסות או 350 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
הרטבה אחרי האפייה (רק אם רוצים)
-
1/2כוס או 120 מ"ל מיץ תפוזים
הגשה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות.
- בקערה טורפים ביצים, סוכר, שמן, קליפה מגוררת ומיץ תפוזים לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים לאיחוד.
- משמנים את התבנית ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.
- רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה: מוזגים על העוגה החמה 1/2 כוס מיץ תפוזים בעזרת כף, באופן אחיד.
- מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
תגובות (6)
אם מחליפים כוס קמח בכוס קוקוס טחון צריך להוריד בכמות של אבקת האפייה?
היי ארי, לא מומלץ להחליף בכוס קוקוס טחון, זה לא מתאים לעוגה זו
מתכון קליל העוגה מוצלחת וטעימה!!
כיף לקרוא, טליה!
האם מתאים עם קמח כוסמין או קמח ללא גלוטן?
אפשר להכין עם קמח כוסמין (יש להוסיף לאט את הנוזלים, יתכן וכמות הנוזלים תשתנה מזו שקמח רגיל צורך). בהצלחה!