בלי עין הרע – שוקי עוף אפויות ביין לבן ושיני שום

לעוף הטעים הזה יש פוטנציאל למלחמת מזלגות סביב השולחן. אבל במקום לחולל מהומות, הוא משכין שלום ואהבה בשולחן האוכל. יודעים איך? יש מספיק שיני שום לכולם!
לעוף הטעים הזה יש פוטנציאל למלחמת מזלגות סביב השולחן. אבל במקום לחולל מהומות, הוא משכין שלום ואהבה בשולחן האוכל. יודעים איך? יש מספיק שיני שום לכולם!
  • נעמה פלד
שמרו
כשר
4 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    572
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 572.0 קק״ל 2859.8 קק״ל
    פחמימות 235.1 גרם 1175.5 גרם
    שומן 215.2 גרם 1076.0 גרם
    נתרן 604.3 מ״ג 3021.7 מ״ג
    חלבון 203.1 גרם 1015.3 גרם
    סיבים תזונתיים 198.6 גרם 992.8 גרם
    שומן רווי 200.6 גרם 1003.2 גרם
    כולסטרול 198.4 מ״ג 992.0 מ״ג
    סידן 210.3 מ״ג 1051.4 מ״ג
    ברזל 199.1 מ״ג 995.3 מ״ג
    אשלגן 299.7 מ״ג 1498.4 מ״ג
    אבץ 198.4 מ״ג 992.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    572
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 572.0 קק״ל 2859.8 קק״ל
    פחמימות 235.1 גרם 1175.5 גרם
    שומן 215.2 גרם 1076.0 גרם
    נתרן 604.3 מ״ג 3021.7 מ״ג
    חלבון 203.1 גרם 1015.3 גרם
    סיבים תזונתיים 198.6 גרם 992.8 גרם
    שומן רווי 200.6 גרם 1003.2 גרם
    כולסטרול 198.4 מ״ג 992.0 מ״ג
    סידן 210.3 מ״ג 1051.4 מ״ג
    ברזל 199.1 מ״ג 995.3 מ״ג
    אשלגן 299.7 מ״ג 1498.4 מ״ג
    אבץ 198.4 מ״ג 992.1 מ״ג
    סגור

מלחמות בין בני משפחה זה איום ונורא, שלא נדע. לעוף הזה יש פוטינציאל עצום להיות זה שיפתח מלחמת עולם בבית ומצד שני, במקום לחולל מהומות, הוא משכין שלום ואהבה בשולחן האוכל. יודעים איך? יש מספיק שיני שום לכולם!

לשיני השום במנה הזו יש שני תפקידים:

הן הסוכריות שמחלקים לילדים הטובים, אפילו לא הורדתי להן את העטיפה והן גם מגרשות רוחות, שדים ועיניים רעות. בדוק!

מנה קלה להכנה, בלי הרבה בלאגן, לא קולפים את שיניי השום ונותנים לקליפה לשמור על המתק של השום.

מגישים עם אורז לבן ולחם קלוי שהולך נפלא עם הרוטב.

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מתכוני עוף
נעמה פלד
X

4 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. שוטפים היטב את שוקי העוף.
  2. מחממים שמן זית בסיר כבד ורחב שניתן להכניס לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מוציאים את העוף המושחם לכמה דקות.
  3. מכניסים את קוביות שורש הסלרי ואת שיני השום לסיר ומשחימים אותם תוך כדי ערבוב עדין. מכניסים גם את ענפי התימין ואת עלי הדפנה ומערבבים.
  4. מחזירים לסיר את העוף. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הדבש ואת היין ומביאים לרתיחה.
  5. מכסים את הסיר ואופים את העוף בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות שעה. לאחר שעה מסירים את המכסה, מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד חצי שעה ללא מכסה עד שהעוף משחים והרוטב מסמיך.
  6. מפזרים מעט עלי תימין טריים על העוף. מגישים עם אורז לבן, פרוסות טוסט מבאגט ויין לבן.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
בלי עין הרע – שוקי עוף אפויות ביין לבן ושיני שום

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (10)

Avatar

    Avatar
    רונית

    טעים אש מומלץ לארוחת צהריים אמצע שבוע

      Avatar
      מערכת Foody

      בהצלחה! חיזרו לספר לנו איך יצא (:

הצג עוד

קטגוריות

תגיות