תוצרת בית: פסטרמה הודו בתנור או במעשנה

ליאור שרף מלמד אותנו להכין פסטרמה ביתית משובחת ובריאה יותר! את הפסטרמה אפשר להכין במעשנה או בתנור ולשלב בסנדוויץ' של הילדים לבית הספר או להתפנק עליו בבית
ליאור שרף מלמד אותנו להכין פסטרמה ביתית משובחת ובריאה יותר! את הפסטרמה אפשר להכין במעשנה או בתנור ולשלב בסנדוויץ' של הילדים לבית הספר או להתפנק עליו בבית
  • ליאור שרף
שמרו
כשר
13 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    43
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 42.7 קק״ל 641.2 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 93.0 גרם
    שומן 2.1 גרם 31.1 גרם
    נתרן 1252.0 מ״ג 18779.8 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 6.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.3 מ״ג 49.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 13.3 מ״ג 199.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 4 שעות
  • קלוריות
    43
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 42.7 קק״ל 641.2 קק״ל
    פחמימות 6.2 גרם 93.0 גרם
    שומן 2.1 גרם 31.1 גרם
    נתרן 1252.0 מ״ג 18779.8 מ״ג
    חלבון 0.5 גרם 6.8 גרם
    סיבים תזונתיים 0.1 גרם 1.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 2.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 3.3 מ״ג 49.8 מ״ג
    ברזל 0.1 מ״ג 0.9 מ״ג
    אשלגן 13.3 מ״ג 199.4 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.5 מ״ג
    סגור

לפני שלוש שנים, ליום הולדתה של אשתי קניתי לה מתנה “מעשנה”! מעשנה אמריקאית, יקרה מאוד, משהו מהפכני, חדשני לעצלנים, המעשנה פועלת באופן אוטומטי עם פיקוד חשמלי כמעט ואין מגע יד אדם.

כל שנותר זה נתח בשר איכותי, סבלנות וקיבולת בקיבה. אההה כן, שכחתי לציין שזה הדבר האחרון שאשתי ציפתה למתנה, נו טוב אז שיהיה לי מזל טוב, כי בעצם קניתי לעצמי את המתנה! התחדשתי ב”מעשנה”.

הניסויים הראשונים היו על נתחים “זולים” עופות וחזה הודו. פסטרמה כיכבה בסנדוויצ’ים של הילדים לבית הספר, ואני נשבע שלא היה ניתן להבדיל בין הפסטרמה הביתית שלי למפעל נקניקים.

אז פיצחתי את השיטה, הפסטרמה הפכה להיות תוספת שבשגרה. אז פסטרמה למתחילים, או במעשנה או בתנור הביתי!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
13 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

פסטרמה

בריין (משרה)

תיבול לצלייה


אופן הכנה

  1. מכינים את המשרה: בסיר מרתיחים את כל החומרים יחד, מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
  2. מכינים את התיבול: מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת משחתית אחידה.
  3. בקערה גדולה מניחים את הנתח בתוך המשרה ל-24 שעות במקרר (ניתן גם 48 שעות, ההשריה הארוכה גורמת לחזה להישאר עסיסי גם לאחר הצלייה).
  4. לאחר ההשרייה מנגבים את הנתח מנוזלים, קושרים את הנתח עם חוט ייעודי לצלייה (או רשת אלסטית לצלייה).
  5. יוצרים מעין “נקניק” אחיד ומורחים את תערובת התבלינים היטב על כל הנתח.

    קושרים את הנתח עם חוט ייעודי לצלייה. צילום: ליאור שרף
    קושרים את הנתח עם חוט ייעודי לצלייה. צילום: ליאור שרף

  6. לפסטרמה במעשנה: מעשנים במעשנה 100 מעלות כ-שלוש שעות כשהנתח חשוף כל מהלך העישון, מודדים בעזרת מד חום לבישול כשמרכז הנתח מגיע ל-65 מעלות הפסטרמה מוכנה.
  7. עוטפים בנייר אלומיניום לחצי שעה “מנוחה” ובתיאבון!
  8. לפסטרמה בתנור: בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, צולים את הנתח כשעה על רשת צלייה במרכז התנור. מתחת לרשת הצלייה ממקמים תבנית עם מים (כדי למנוע מהתנור להתלכלך, הנתח מטפטף לתוך המים בתבנית) לאחר שעה של צלייה עוטפים את הנתח בנייר אלומיניום לחצי שעה מנוחה. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תוצרת בית: פסטרמה הודו בתנור או במעשנה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (9)

Avatar

    Avatar
    Ilana Fine Bar-Hai

    מכינה לאוכלי הבשר שלי, ויוצא תמיד מוצלח על פי בדיווחים.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי אילנה, איזה כיף לשמוע

    Avatar
    כהן דוד

    יצא מעולה ההשרייה מאוד חשובה לרכות שיוצאת הפסטרמה ממש מתכון מעולה

      Avatar
      מערכת Foody

      נכון מאוד, שמחים ששיתפת אותנו!

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות