בנוסח ישראל: כדורי שוקולד חלבה בגרסה בריאה
- הילה סער
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 87.7 קק״ל 2630.7 קק״לפחמימות 9.5 גרם 283.7 גרםשומן 4.9 גרם 145.7 גרםנתרן 1.6 מ״ג 47.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 43.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 47.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.9 מ״ג 296.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 111.0 מ״ג 3329.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 13.1 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 5 דק׳כולל 10 דק׳
-
קלוריות88
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 87.7 קק״ל 2630.7 קק״לפחמימות 9.5 גרם 283.7 גרםשומן 4.9 גרם 145.7 גרםנתרן 1.6 מ״ג 47.5 מ״גחלבון 1.9 גרם 56.0 גרםסיבים תזונתיים 1.4 גרם 43.1 גרםשומן רווי 1.6 גרם 47.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 9.9 מ״ג 296.0 מ״גברזל 0.7 מ״ג 19.9 מ״גאשלגן 111.0 מ״ג 3329.1 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 13.1 מ״גסגור
כששואלים אותי מה זו המנה הכי ישראלית בעיניי, אני אוטומטית חושבת על פלאפל, חומוס, פיתות, סלט קצוץ.
אבל אם חושבים על זה – למאכלים האלה יש מקורות ערביים, ואנחנו אימצנו והלאמנו אותם.
אבל מה עם כדורי שוקולד?
אין להם דימוי של “מאכל לאומי” אבל מצד שני, כל ילד ישראלי מכין כדורי שוקולד בגן, עם סבתא או בקייטנה. ותכל’ס – זה הקינוח הכי פשוט, הכי טעים והכי כייפי. בכל פעם שאני מכינה כדורי שוקולד, הילדים בעננים והם מתחסלים יותר מהר מכל עוגה. ישראליות במיטבה.
אז אני מתחילה קמפיין של מיתוג כדורי שוקולד כמאכל הלאומי. אתם איתי?
ברור שכדורי השוקולד שלי הם כדורי שוקולד בגרסה הבריאה, מרכיבים טבעיים, וגם יש בהם חיזוק של טחינה מלאה שנותן להם טעם של שוקולד-חלבה והופך אותם לעוד יותר ישראליים.
מכינים כמות כפולה בבת אחת ומקפיאים. הכי כיף לאכול אותם ישר מהמקפיא.
וקדימה, כדורי שוקולד לראשות הממשלה!
טיפ בריא:
השומן הטבעי שיש באגוזי הקשיו, בזרעי הצ’יה ובטחינה, מאט את פירוק הסוכרים, ושומר על תחושת שובע לאורך זמן. תמיד מומלץ לשלב סוכר (גם סוכר טבעי מפירות) עם שומן בריא.
לעוד טיפים, רעיונות בריאים ומתכונים, מוזמנים להצטרף לקהילת הפייסבוק שלי: המתקתקות – לתקתק ביחד מטבח בריא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 10 דק׳ | קלוריות 88 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 כוס אגוזי קשיו טבעיים
-
1 כוס ממרח תמריםמחית טבעית (או תמרים מגולענים)
-
1 כף זרעי צ’יה
-
3 כפות גדושות אבקת קקאואורגנית
-
4 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
-
2 כפות קוקוס טחון
-
1/4 כוס שוקולד צ’יפס
-
1 1/2 כפות מיםאו חלב צמחי – לפי הצורך
ציפוי
-
1/2 כוס שבבי קוקוס
אופן הכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון: קשיו, מחית תמרים, קקאו, טחינה, קוקוס, ושוקולד צ’יפס. מעבדים וטוחנים במשך כ-2 דקות עד למרקם אחיד וחלק, ללא חתיכות של קשיו. אם המסה נראית יבשה ולא נדבקת בקלות, מוסיפים כף או שתיים של מים או חלב צמחי ומעבדים שוב.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינג פונג.
- שמים את הקוקוס לציפוי בתוך קערה קטנה או צלחת שטוחה, ומצפים כל כדור בקוקוס. מניחים בצלחת או קופסה, ומקררים במקרר עד שהכדורים מתייצבים.
אופן הכנה
- מכניסים את כל המרכיבים לקערת מעבד מזון: קשיו, מחית תמרים, קקאו, טחינה, קוקוס, ושוקולד צ’יפס. מעבדים וטוחנים במשך כ-2 דקות עד למרקם אחיד וחלק, ללא חתיכות של קשיו. אם המסה נראית יבשה ולא נדבקת בקלות, מוסיפים כף או שתיים של מים או חלב צמחי ומעבדים שוב.
- בידיים רטובות יוצרים כדורים בגודל פינג פונג.
- שמים את הקוקוס לציפוי בתוך קערה קטנה או צלחת שטוחה, ומצפים כל כדור בקוקוס. מניחים בצלחת או קופסה, ומקררים במקרר עד שהכדורים מתייצבים.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
נתתם לי רעיון מצויין מה להכין לילדי הפעוטון שלי