האוצרות הממולאים של רותם ליברזון – בצל ממולא צמחוני
בצלים ממולאים באורז, פריקה ובורגול, עם רוטב עגבניות חמוץ מתוק. בזכות בישול ארוך כל הלילה הם הופכים לרכים ונימוחים כמו שעוד לא יצא לכם לטעום
בצלים ממולאים באורז, פריקה ובורגול, עם רוטב עגבניות חמוץ מתוק. בזכות בישול ארוך כל הלילה הם הופכים לרכים ונימוחים כמו שעוד לא יצא לכם לטעום
- רותם ליברזון
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 375.7 קק״ל 2254.2 קק״לפחמימות 68.7 גרם 412.0 גרםשומן 8.4 גרם 50.7 גרםנתרן 779.6 מ״ג 4677.7 מ״גחלבון 11.1 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 14.3 גרם 85.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 134.0 מ״ג 804.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 990.8 מ״ג 5945.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
-
מרכיבים18
-
הכנה 30 דק׳כולל 8 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות376
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 375.7 קק״ל 2254.2 קק״לפחמימות 68.7 גרם 412.0 גרםשומן 8.4 גרם 50.7 גרםנתרן 779.6 מ״ג 4677.7 מ״גחלבון 11.1 גרם 66.6 גרםסיבים תזונתיים 14.3 גרם 85.7 גרםשומן רווי 0.7 גרם 4.0 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 134.0 מ״ג 804.1 מ״גברזל 3.9 מ״ג 23.2 מ״גאשלגן 990.8 מ״ג 5945.0 מ״גאבץ 1.2 מ״ג 7.3 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 18 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 376 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 בצלים גדולים
מלית
-
1/2 כוס אורז עגול
-
1 1/2 כוסות פריקי
-
1 כוס בורגול
-
1/2 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
1/2 צרור כוסברהקצוצה
-
1/2 צרור נענערק העלים, קצוצים
-
1/2 כוס צנוברים קלויים
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום קטןקצוץ דק
-
1 כף קליפת לימון
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
רוטב
-
800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1/2 כוס מים
-
1 כף גדושה רכז רימונים
-
12 שזיפים מיובשים קטניםמגולענים
אופן הכנה
- מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.
- מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים חצי שעה עד לריכוך מלא. מצננים.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
- מפרידים את פרוסות הבצל בעדינות - את הקטנות והבלתי ניתנות למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולות ממלאים: מניחים כמות של כפית בשולי כל לפרוסת בצד ומגלגלים כלפי המרכז, מה שמעניק להם שוב צורה של בצל.
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
- מעבירים את הבצלים הממולאים עם הפתח כלפי מטה בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור ויוצקים מעליהם את הרוטב בזהירות. מכסים בנייר אפייה ובמכסה ואופים במשך לילה, כמו חמין.
אופן הכנה
- מכינים את הבצלים למילוי: יוצרים חתך אורכי בכל בצל ומעמיקים אותו עד מרכז הבצל.
- מעבירים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים חצי שעה עד לריכוך מלא. מצננים.
- מכינים את המלית: מערבבים היטב את כל חומרי המלית.
- מפרידים את פרוסות הבצל בעדינות - את הקטנות והבלתי ניתנות למילוי מניחים בתחתית הסיר לריפוד ואת הגדולות ממלאים: מניחים כמות של כפית בשולי כל לפרוסת בצד ומגלגלים כלפי המרכז, מה שמעניק להם שוב צורה של בצל.
- מחממים תנור ל-120 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל מצרכי הרוטב.
- מעבירים את הבצלים הממולאים עם הפתח כלפי מטה בזהירות לסיר שיכול להיכנס לתנור ויוצקים מעליהם את הרוטב בזהירות. מכסים בנייר אפייה ובמכסה ואופים במשך לילה, כמו חמין.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (26)
מה זה פריקים?
היי אורלי, פריקה (או פריקי) זה סוג של דגן שעשוי מחיטה ירוקה, ניתן לקנות ברשתות השיווק הנבחרות (יהיה באיזור של הקטניות היבשות – חומוס, שעועית וכו’).
מה הכמויות של הפריקי, בורגול ואורז עגול?
היי עדי, עידכנו את המתכון, כך שכעת כתובות הכמויות. בהצלחה! עדכני איך יצא!
האם מילוי זה מתאים גם לקישואים וחצילים?
מתאים בהחלט