-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4969.2 קק״ל 4969.2 קק״לפחמימות 597.9 גרם 597.9 גרםשומן 260.0 גרם 260.0 גרםנתרן 1581.5 מ״ג 1581.5 מ״גחלבון 78.3 גרם 78.3 גרםסיבים תזונתיים 24.4 גרם 24.4 גרםשומן רווי 54.4 גרם 54.4 גרםכולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״גסידן 350.4 מ״ג 350.4 מ״גברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״גאשלגן 2009.7 מ״ג 2009.7 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות4969
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4969.2 קק״ל 4969.2 קק״לפחמימות 597.9 גרם 597.9 גרםשומן 260.0 גרם 260.0 גרםנתרן 1581.5 מ״ג 1581.5 מ״גחלבון 78.3 גרם 78.3 גרםסיבים תזונתיים 24.4 גרם 24.4 גרםשומן רווי 54.4 גרם 54.4 גרםכולסטרול 1185.6 מ״ג 1185.6 מ״גסידן 350.4 מ״ג 350.4 מ״גברזל 21.2 מ״ג 21.2 מ״גאשלגן 2009.7 מ״ג 2009.7 מ״גאבץ 12.0 מ״ג 12.0 מ״גסגור
בראוניז רכים, עשירים ושוקולדיים – בלי חמאה או מרגרינה! שימו לב שאת השוקולד ממיסים לבד, ורק אז מערבבים פנימה את השמן. שמן מתחמם מהר מאוד במיקרו, ואם נחמם אותם ביחד הוא עלול לשרוף את השוקולד.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 4969 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בראוניז
הגשה
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- מחממים במיקרו שוקולד מריר, להמסה. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים שמן ומערבבים לרוטב חלק ואחיד.
- מעבירים את רוטב השוקולד לקערה גדולה. מוסיפים ביצים, סוכר ומלח ומערבבים במטרפה לאיחוד (חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו מחום השוקולד).
- מוסיפים קמח וטורפים עד שהקמח נטמע ואין גושים, ואז עוד 10 שניות נוספות. מערבבים פנימה אגוזים.
- מניחים נייר אפייה בתבנית, כשהקצוות שלו מציצים מהצדדים (לחילוץ נוח אחרי האפייה).
- משטחים את התערובת בתבנית עם נייר האפייה.
- אופים ב-180 מעלות 20 דקות בלבד (22 דקות לכל היותר), עד שהמאפה תפוח ומתחיל להיסדק בשוליים אבל עדיין רך למגע (קיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורי שוקולד לחים).
- מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין בצמוד לשולי התבנית, לשחרור, ונעזרים בנייר האפייה לחילוץ והעברת המאפה לקרש חיתוך.
- פורסים, מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
אופן הכנה
- מכינים את הבראוניז, אופים ומצננים: מחממים תנור ל-180 מעלות (תכנית אפייה מומלצת - טורבו).
- מחממים במיקרו שוקולד מריר, להמסה. כשהשוקולד נמס לגמרי מוסיפים שמן ומערבבים לרוטב חלק ואחיד.
- מעבירים את רוטב השוקולד לקערה גדולה. מוסיפים ביצים, סוכר ומלח ומערבבים במטרפה לאיחוד (חשוב לעבוד בזריזות כדי שהביצים לא ייקרשו מחום השוקולד).
- מוסיפים קמח וטורפים עד שהקמח נטמע ואין גושים, ואז עוד 10 שניות נוספות. מערבבים פנימה אגוזים.
- מניחים נייר אפייה בתבנית, כשהקצוות שלו מציצים מהצדדים (לחילוץ נוח אחרי האפייה).
- משטחים את התערובת בתבנית עם נייר האפייה.
- אופים ב-180 מעלות 20 דקות בלבד (22 דקות לכל היותר), עד שהמאפה תפוח ומתחיל להיסדק בשוליים אבל עדיין רך למגע (קיסם שננעץ במרכז יוצא עם פירורי שוקולד לחים).
- מצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים סכין בצמוד לשולי התבנית, לשחרור, ונעזרים בנייר האפייה לחילוץ והעברת המאפה לקרש חיתוך.
- פורסים, מקשטים ומגישים: מקשטים באבקת סוכר ופורסים לריבועים. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
אגוזים קצוצים או אגוזים שלמים?
אגוזים קצוצים
איזה כיף לשמוע! תודה ושבוע טוב!