בראנץ’ לאלופים: סירות אבוקדו עם ביצים אפויות
אם אתם מארחים בשבת ורוצים להכין מנה שהאורחים לא ישכחו, זה בדיוק המתכון בשבילכם. סירות אבוקדו עם ביצים אפויות שמכינים בעשר דקות
אם אתם מארחים בשבת ורוצים להכין מנה שהאורחים לא ישכחו, זה בדיוק המתכון בשבילכם. סירות אבוקדו עם ביצים אפויות שמכינים בעשר דקות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.3 קק״ל 488.7 קק״לפחמימות 31.9 גרם 63.8 גרםשומן 11.2 גרם 22.3 גרםנתרן 880.3 מ״ג 1760.7 מ״גחלבון 13.8 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 4.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 3.8 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 107.8 מ״ג 215.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 446.9 מ״ג 893.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות244
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 244.3 קק״ל 488.7 קק״לפחמימות 31.9 גרם 63.8 גרםשומן 11.2 גרם 22.3 גרםנתרן 880.3 מ״ג 1760.7 מ״גחלבון 13.8 גרם 27.6 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 4.6 גרםשומן רווי 1.9 גרם 3.8 גרםכולסטרול 253.2 מ״ג 506.4 מ״גסידן 107.8 מ״ג 215.6 מ״גברזל 2.2 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 446.9 מ״ג 893.8 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 2.0 מ״גסגור
אם בא לכם להרשים חברים ו/או משפחה בבראנץ’ של שבת, זו בדיוק הדרך לעשות זאת!
מנה מרשימה ומופלאה, גם בריאה וצבעונית, של אבוקדו (שעכשיו נמצא בשיא תפארתו בשווקים), ביצים, ירקות ופיתות קלויות.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 7 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 244 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
אבוקדו
-
1 אבוקדו Lאבוקדו בשל
-
2 ביצים M
-
1 קורט מלח דקאו לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור טחוןאו גרוס
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את האבוקדו: חוצים את האבוקדו לאורכו ומגלענים (גודל החור שנותר אחרי הוצאת הגרעין צריך להיות בגודל של כף, אם החור קטן יותר יש להוציא מעט מבשר האבוקדו ולהרחיבו).
- עוטפים את תחתית חצאי האבוקדו בנייר כסף כדי לייצב את האבוקדו על תבנית האפייה (למניעת תזוזה בזמן האפייה ובשביל שהביצה לא תיזל ממנו).
- שוברים ביצה אחת לקערה ומעבירים בזהירות לתוך “החור” שבאבוקדו. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של האבוקדו.
- מתבלים את הביצה במעט מלח ופלפל מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהחלבון אפוי.
- מגישים את המנה: מניחים את חצאי האבוקדו על צלחת הגשה ומגישים לצד עגבנייה טרייה קצוצה, בצל ירוק ופיתות קלויות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מכינים את האבוקדו: חוצים את האבוקדו לאורכו ומגלענים (גודל החור שנותר אחרי הוצאת הגרעין צריך להיות בגודל של כף, אם החור קטן יותר יש להוציא מעט מבשר האבוקדו ולהרחיבו).
- עוטפים את תחתית חצאי האבוקדו בנייר כסף כדי לייצב את האבוקדו על תבנית האפייה (למניעת תזוזה בזמן האפייה ובשביל שהביצה לא תיזל ממנו).
- שוברים ביצה אחת לקערה ומעבירים בזהירות לתוך “החור” שבאבוקדו. חוזרים על הפעולה עם החצי השני של האבוקדו.
- מתבלים את הביצה במעט מלח ופלפל מלמעלה, מכניסים לתנור ואופים 12-15 דקות עד שהחלבון אפוי.
- מגישים את המנה: מניחים את חצאי האבוקדו על צלחת הגשה ומגישים לצד עגבנייה טרייה קצוצה, בצל ירוק ופיתות קלויות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן