-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.7 קק״ל 1581.8 קק״לפחמימות 19.3 גרם 154.1 גרםשומן 6.0 גרם 47.7 גרםנתרן 1236.1 מ״ג 9888.8 מ״גחלבון 16.4 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 26.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.7 גרםכולסטרול 84.4 מ״ג 674.8 מ״גסידן 384.2 מ״ג 3073.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 289.1 מ״ג 2313.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 35 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות198
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 197.7 קק״ל 1581.8 קק״לפחמימות 19.3 גרם 154.1 גרםשומן 6.0 גרם 47.7 גרםנתרן 1236.1 מ״ג 9888.8 מ״גחלבון 16.4 גרם 131.3 גרםסיבים תזונתיים 3.4 גרם 26.9 גרםשומן רווי 2.7 גרם 21.7 גרםכולסטרול 84.4 מ״ג 674.8 מ״גסידן 384.2 מ״ג 3073.3 מ״גברזל 1.5 מ״ג 12.1 מ״גאשלגן 289.1 מ״ג 2313.1 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 11.6 מ״גסגור
תנו לי מאפה גבינות משגעג ואני מסודרת. את המתכון של גאלט במילוי גבינות ופלפלים קלויים למדתי מחבר ששמע על אהבתי הרבה לקמח כוסמין. זהו מתכון עם פטנט גאוני (של השף דורעם גונט) שלוקח את כל הכללים שידעתם על בצק לפאי – והופך אותם על פיהם. ללא טיפת שומן, ללא ביצים, עם שני מרכיבים בלבד (פלוס מלח), ובשתי דקות עבודה – יוצרים בצק אלסטי שנפלא לעבוד איתו. אחרי האפייה הוא הופך פריך ונהדר ולא פחות חשוב – בריא וכזה שאפשר לאכול ללא נקיפות מצפון. גם עיצוב הפאי באופן חופשי יוצר מראה כפרי ויפהפה, והרי ברור שגם היופי קובע.
מרכיבים 13 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 198 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
בצק
-
1כוס או 140 גרם קמח כוסמין מלא
-
1 כפית מלח דק
-
100 מ"ל יוגורט 3%
מילוי
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1 פלפל צהוב בינוני
-
1קופסה או 250 גרם גבינת ריקוטה 5%
-
1חבילה או 250 גרם גבינת חמד 5%
-
2 ביצים L
-
1כוס או 250 מ"ל שמנת לבישול יטבתה 15%
-
2 גבעולי טימין טרי
-
1 גבעול רוזמרין
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט עד שנוצר בצק רך ואחיד. יוצרים כדור, משטחים אותו לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר, ואפשר עד לילה שלם.
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הפלפלים לפרוסות גדולות ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כעשרים דקות עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מעבירים את הפלפלים לקערה עם מכסה וכשהם מתקררים מעט מקלפים את הקליפה בקלות. פורסים לפרוסות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית: פלפלים קלויים, ריקוטה, חמד, ביצים, טימין, רוזמרין, שמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.
- מוציאים מהמקרר את כדור הבצק ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאד (2-3 מ”מ).
- מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית, משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.
- מעבירים את המלית למרכז הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה. את שולי הבצק מקפלים פנימה על המילוי.
- מקשטים למעלה בכמה עלי טימין.
- אופים 20-30 דקות עד שהפאי מזהיב והמלית יציבה. מקררים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מערבבים בקערה גדולה את הקמח והיוגורט עד שנוצר בצק רך ואחיד. יוצרים כדור, משטחים אותו לצורת דיסקית עבה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה במקרר, ואפשר עד לילה שלם.
- מכינים את המלית: מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים את הפלפלים לפרוסות גדולות ושמים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כעשרים דקות עד שהפלפלים מתחילים להשחים. מעבירים את הפלפלים לקערה עם מכסה וכשהם מתקררים מעט מקלפים את הקליפה בקלות. פורסים לפרוסות.
- בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית: פלפלים קלויים, ריקוטה, חמד, ביצים, טימין, רוזמרין, שמנת, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מרכיבים את המנה: מחממים תנור ל-200 מעלות, משמנים היטב את התבנית, מפזרים עליה מעט קמח ומנערים את עודפי הקמח.
- מוציאים מהמקרר את כדור הבצק ועל משטח מקומח מרדדים לעלה עגול ודק מאד (2-3 מ”מ).
- מגלגלים את הבצק על מערוך ומעבירים לתבנית, משאירים את השוליים גולשים כלפי חוץ.
- מעבירים את המלית למרכז הבצק ומפזרים אותה בצורה אחידה. את שולי הבצק מקפלים פנימה על המילוי.
- מקשטים למעלה בכמה עלי טימין.
- אופים 20-30 דקות עד שהפאי מזהיב והמלית יציבה. מקררים לפחות חצי שעה לפני שפורסים.
הכנתם את המתכון?
תגובות (13)
חייב קמח כוסמין?
היי שונטל, גאלט באופן מסורתי עשוי בדרך כלל מקמח שאינו לבן, אבל את יכולה להכין עם איזה קמח שאת אוהבת.
הי המתכון כתוב כוס קמח כוסמין ו100 מל יוגרט. בסרטון אמרת 2 כוסות קמח. כמה יוגרט צריך להוסיף לפי הסרטון?