עוגת תפוחים בחושה מושלמת ב-15 דקות הכנה
- נטע לויה
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4050.5 קק״ל 4050.5 קק״לפחמימות 647.8 גרם 647.8 גרםשומן 189.2 גרם 189.2 גרםנתרן 2180.2 מ״ג 2180.2 מ״גחלבון 59.4 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 104.5 גרם 104.5 גרםכולסטרול 1097.8 מ״ג 1097.8 מ״גסידן 548.8 מ״ג 548.8 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1588.6 מ״ג 1588.6 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות4051
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4050.5 קק״ל 4050.5 קק״לפחמימות 647.8 גרם 647.8 גרםשומן 189.2 גרם 189.2 גרםנתרן 2180.2 מ״ג 2180.2 מ״גחלבון 59.4 גרם 59.4 גרםסיבים תזונתיים 21.6 גרם 21.6 גרםשומן רווי 104.5 גרם 104.5 גרםכולסטרול 1097.8 מ״ג 1097.8 מ״גסידן 548.8 מ״ג 548.8 מ״גברזל 6.3 מ״ג 6.3 מ״גאשלגן 1588.6 מ״ג 1588.6 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 5.3 מ״גסגור
עוגות בחושות הן האהובות עליי, אני תמיד אוהבת שיש בבית עוגה בחושה ביתית לצד הקפה.
כשמזג האוויר משתנה, אני אוהבת להתאים את העוגה לעונה, לפרי העונתי, או סתם למצב הרוח שלי. החורף הגיע ואין שילוב יותר חורפי ומושלם מתפוחים וקינמון!
עוגת תפוחים בחושה שחומה וקינמונית, משובצת קוביות תפוחי עץ רכות ונימוחות. טעמים שמזכירים פאי תפוחים רק בלי כל הטרחה של הכנה ורידוד של בצק פריך. הרכות המתמסרת הזאת איכשהו עושה לי את זה יותר מכל קינוח אחר.
רק חסר השלג בחלון שישלים את האווירה, אז כל שנותר הוא לעצום את עיניים, לקחת ביס ולדמיין…
עוגת תפוחים בחושה קלה מאוד להכנה. אפשר להכין אותה ידנית ואפשר גם במיקסר – איך שמתחשק. היא תעבוד עם כל סוגי התפוחים אבל הגרני סמית’ הוא המתאים ביותר כיוון שהסוג הזה מעט חמצמץ ולא מתוק מדי וגם בגלל המרקם, שנשאר יציב ושומר על מרקמו וצורתו גם לאחר האפייה.
השימוש ברוויון אהוב עליי במיוחד בעוגות בחושות, השילוב של החלב והחמיצות יוצר עוגה בעלת מרקם רך, נימוח ופשוט מושלם! גם שמנת חמוצה תעבוד מצוין ותעשה את העבודה. נסו להמיר במתכוני עוגות בחושות (ואפילו פנקייקים) את החלב ברוויון ותרגישו בהבדל.
השימוש בתבנית קוגלהוף הוא טריקי מכיוון שאם לא משמנים את התבנית היטב העוגה עלולה להדבק וזה נורא מבאס. הדרך הטובה ביותר היא למרוח בעזרת מברשת חמאה רכה ולהקפיד להגיע לכל המקומות.
עוד דרך להיות אקסטרה בטוחים היא להוסיף מעל החמאה כף של קמח ולסובב את התבנית בעזרת הידיים כך שהקמח יצפה את כל התבנית ויידבק לחמאה.
פעולה זו תיצור שכבת הגנה ותבטיח שהעוגה לא תדבק. אם אתם בוחרים בדרך השנייה, הקפידו לשים כמות מינימלית של קמח ולהפטר מכל עודפי הקמח שלא נדבק אחרת מעל העוגה תיווצר שכבת קמח בהירה שתהרוס את הנראות וגם את המרקם.
הקפידו בתום האפייה לקרר את העוגה לחלוטין לטמפרטורת החדר לפני שאתם הופכים את התבנית.
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 4051 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
-
200 גרם חמאה רכהבטמפרטורת החדר
-
100 גרם סוכר חום כהה
-
100 גרם סוכר לבן
-
2 ביצים L
-
250 מ"ל רוויוןאו שמנת חמוצה
-
280גרם או 2 כוסות קמח לבן
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1 כפית גדושה קינמון טחון
-
1/2 כפית מלח דק
-
3 תפוחי עץ גרני סמיט בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות קטנות
הגשה
-
1/4 כוס אבקת סוכר
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו!) ומשמנים את התבנית היטב בחמאה. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק, משנים את התבניות ומרפדים בנייר אפייה.
- מניחים בקערה גדולה את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהסוכר נמס בתוך החמאה.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה. בכל פעם מוסיפים ביצה אחת, מערבבים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון מערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים שלא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם הסופי של העוגה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ו”מקפלים” אל תוך בלילת העוגה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך שעה או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר לכ-40 דקות).
- מגישים: מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות, חום עליון ותחתון (לא טורבו!) ומשמנים את התבנית היטב בחמאה. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק, משנים את התבניות ומרפדים בנייר אפייה.
- מניחים בקערה גדולה את החמאה, סוכר חום וסוכר לבן ומערבבים בעזרת כף עץ או מטרפה עד שהסוכר נמס בתוך החמאה.
- מוסיפים את הביצים בהדרגה. בכל פעם מוסיפים ביצה אחת, מערבבים היטב עד להטמעה ורק אז מוסיפים ביצה נוספת.
- מוסיפים את הרוויון ומערבבים היטב.
- מוסיפים את תערובת הקמח, אבקת האפייה, המלח והקינמון מערבבים בתנועות קיפול עד שנוצרת בלילה אחידה. נזהרים שלא לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע במרקם הסופי של העוגה.
- מוסיפים את קוביות התפוחים ו”מקפלים” אל תוך בלילת העוגה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך שעה או עד שקיסם שננעץ למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים (אם אופים בתבניות אינגליש קייק זמן האפייה יתקצר לכ-40 דקות).
- מגישים: מצננים את העוגה לטמפרטורת החדר, מחלצים מהתבנית ומפזרים אבקת סוכר.
הכנתם את המתכון?
תגובות (28)
גם המלח חסר בהוראות ההכנה. הבן שלי הכין את העוגה היום וחיפשנו ביחד.
היי גליה, מתנצלים על התקלה. את המלח מוסיפים ביחד עם הקמח, אבקת האפייה והקינמון
הקינמון לא מופיע באופן ההכנה ? באיזה שלב הוא נכנס?
היי שרון, ביחד עם הקמח ואבקת האפייה. עדכנו את אופן ההכנה, תודה!
נראית עוגה מעולה
Why you dont mention when to add baking powder cinnamon and salt.i assume its with the flour
נכון, מוסיפים את אבקת האפייה יחד עם הקמח. אופן ההכנה תוקן.