גבינה בולגרית ביתית ב-3 מרכיבים בלבד
כמה קל להכין גבינה בולגרית לבד בבית ולדעת מה באמת יש בה. הגבינה הרבה פחות מסובכת להכנה משחשבתם. אתם צריכים רק חלב, שמנת חמוצה, לימון וזהו!
כמה קל להכין גבינה בולגרית לבד בבית ולדעת מה באמת יש בה. הגבינה הרבה פחות מסובכת להכנה משחשבתם. אתם צריכים רק חלב, שמנת חמוצה, לימון וזהו!
- יעל קצב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3.7 קק״ל 1860.4 קק״לפחמימות 0.2 גרם 110.7 גרםשומן 0.2 גרם 120.3 גרםנתרן 33.9 מ״ג 16926.9 מ״גחלבון 0.2 גרם 110.7 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 2.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 72.0 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 340.0 מ״גסידן 4.8 מ״ג 2381.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 23.3 מ״ג 11667.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים4
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים ו-18 דק׳
-
קלוריות4
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3.7 קק״ל 1860.4 קק״לפחמימות 0.2 גרם 110.7 גרםשומן 0.2 גרם 120.3 גרםנתרן 33.9 מ״ג 16926.9 מ״גחלבון 0.2 גרם 110.7 גרםסיבים תזונתיים 0.0 גרם 2.4 גרםשומן רווי 0.1 גרם 72.0 גרםכולסטרול 0.7 מ״ג 340.0 מ״גסידן 4.8 מ״ג 2381.8 מ״גברזל 0.0 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 23.3 מ״ג 11667.9 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 16.9 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 4 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-18 דק׳ | קלוריות 4 | כמות מנות 500 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 ליטר חלב 3%
-
400 מ"ל שמנת חמוצה 15%
-
1 לימון בינונימיץ מלימון אחד
-
2 כפות מלח דק
אופן הכנה
- בסיר שמים את החלב ומערבבים כל הזמן עם כף עץ (כדי שהחלב לא ידבק וישרף בתחתית) למשך 2-3 דקות עד שהחלב כמעט רותח ולפני שהוא גולש.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, ממשיכים לערבב בעזרת כף העץ ולפרק את הגושים במשך 2-3 דקות עד שהגבינה מתפרקת לגושים קטנים שמזכירים קוטג’.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים במשך 2 דקות. בשלב הזה אתם תראו שהגבינה והנוזלים מתפרקים (החלק הכי מגניב).
- מוסיפים 2 כפות מלח (אל תדאגו, זה רק נשמע הרבה, הגבינה לא סופגת את המליחות) ומערבבים בעזרת כף העץ למשך דקה נוספת.
- מסירים את הסיר מהלהבה ומפרידים בעזרת חיתול בד את הגבינה מהנוזלים (חשוב לשמור את הנוזלים כי אח”כ נאחסן את הגבינה בתוכם).
- לאחר שמפרידים את הנוזלים מהגבינה, מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת, ושמים מעל צלחת עם משקולת (שימורים למשל) כדי שהגבינה תתקבע.
- מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת (מתחת למסננת שמים קערה כי עדיין ירדו נוזלים) במשך כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר, עד שהגבינה מתגבשת.
- מוציאים את הגבינה מחיתול הבד ומאחסנים אותה בקופסא סגורה יחד עם הנוזלים ששמרנו קודם.
אופן הכנה
- בסיר שמים את החלב ומערבבים כל הזמן עם כף עץ (כדי שהחלב לא ידבק וישרף בתחתית) למשך 2-3 דקות עד שהחלב כמעט רותח ולפני שהוא גולש.
- מוסיפים את השמנת החמוצה, ממשיכים לערבב בעזרת כף העץ ולפרק את הגושים במשך 2-3 דקות עד שהגבינה מתפרקת לגושים קטנים שמזכירים קוטג’.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים במשך 2 דקות. בשלב הזה אתם תראו שהגבינה והנוזלים מתפרקים (החלק הכי מגניב).
- מוסיפים 2 כפות מלח (אל תדאגו, זה רק נשמע הרבה, הגבינה לא סופגת את המליחות) ומערבבים בעזרת כף העץ למשך דקה נוספת.
- מסירים את הסיר מהלהבה ומפרידים בעזרת חיתול בד את הגבינה מהנוזלים (חשוב לשמור את הנוזלים כי אח”כ נאחסן את הגבינה בתוכם).
- לאחר שמפרידים את הנוזלים מהגבינה, מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת, ושמים מעל צלחת עם משקולת (שימורים למשל) כדי שהגבינה תתקבע.
- מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת (מתחת למסננת שמים קערה כי עדיין ירדו נוזלים) במשך כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר, עד שהגבינה מתגבשת.
- מוציאים את הגבינה מחיתול הבד ומאחסנים אותה בקופסא סגורה יחד עם הנוזלים ששמרנו קודם.
הערות
- אם תרצו את הגבינה מלוחה יותר ניתן להוסיף למים של הגבינה מליחות והגבינה תספוג אותה מעט ותהיה מלוחה יותר
הערות
- אם תרצו את הגבינה מלוחה יותר ניתן להוסיף למים של הגבינה מליחות והגבינה תספוג אותה מעט ותהיה מלוחה יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן