גבינה בולגרית ביתית ב-3 מרכיבים בלבד

כמה קל להכין גבינה בולגרית לבד בבית ולדעת מה באמת יש בה. הגבינה הרבה פחות מסובכת להכנה משחשבתם. אתם צריכים רק חלב, שמנת חמוצה, לימון וזהו!
כמה קל להכין גבינה בולגרית לבד בבית ולדעת מה באמת יש בה. הגבינה הרבה פחות מסובכת להכנה משחשבתם. אתם צריכים רק חלב, שמנת חמוצה, לימון וזהו!
  • יעל קצב
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-18 דק׳
  • קלוריות
    4
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3.7 קק״ל 1860.4 קק״ל
    פחמימות 0.2 גרם 110.7 גרם
    שומן 0.2 גרם 120.3 גרם
    נתרן 33.9 מ״ג 16926.9 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 110.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 72.0 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 340.0 מ״ג
    סידן 4.8 מ״ג 2381.8 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 23.3 מ״ג 11667.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    4
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעתיים ו-18 דק׳
  • קלוריות
    4
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3.7 קק״ל 1860.4 קק״ל
    פחמימות 0.2 גרם 110.7 גרם
    שומן 0.2 גרם 120.3 גרם
    נתרן 33.9 מ״ג 16926.9 מ״ג
    חלבון 0.2 גרם 110.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 2.4 גרם
    שומן רווי 0.1 גרם 72.0 גרם
    כולסטרול 0.7 מ״ג 340.0 מ״ג
    סידן 4.8 מ״ג 2381.8 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.7 מ״ג
    אשלגן 23.3 מ״ג 11667.9 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 16.9 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. בסיר שמים את החלב ומערבבים כל הזמן עם כף עץ (כדי שהחלב לא ידבק וישרף בתחתית) למשך 2-3 דקות עד שהחלב כמעט רותח ולפני שהוא גולש.
  2. מוסיפים את השמנת החמוצה, ממשיכים לערבב בעזרת כף העץ ולפרק את הגושים במשך 2-3 דקות עד שהגבינה מתפרקת לגושים קטנים שמזכירים קוטג’.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים במשך 2 דקות. בשלב הזה אתם תראו שהגבינה והנוזלים מתפרקים (החלק הכי מגניב).
  4. מוסיפים 2 כפות מלח (אל תדאגו, זה רק נשמע הרבה, הגבינה לא סופגת את המליחות) ומערבבים בעזרת כף העץ למשך דקה נוספת.
  5. מסירים את הסיר מהלהבה ומפרידים בעזרת חיתול בד את הגבינה מהנוזלים (חשוב לשמור את הנוזלים כי אח”כ נאחסן את הגבינה בתוכם).
  6. לאחר שמפרידים את הנוזלים מהגבינה, מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת, ושמים מעל צלחת עם משקולת (שימורים למשל) כדי שהגבינה תתקבע.
  7. מניחים את חיתול הבד עם הגבינה במסננת (מתחת למסננת שמים קערה כי עדיין ירדו נוזלים) במשך כשעה וחצי - שעתיים בטמפרטורת החדר, עד שהגבינה מתגבשת.
  8. מוציאים את הגבינה מחיתול הבד ומאחסנים אותה בקופסא סגורה יחד עם הנוזלים ששמרנו קודם.
גבינה בולגרית ביתית
גבינה בולגרית ביתית מעולה. צילום: יעל קצב

הערות

  • אם תרצו את הגבינה מלוחה יותר ניתן להוסיף למים של הגבינה מליחות והגבינה תספוג אותה מעט ותהיה מלוחה יותר
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
גבינה בולגרית ביתית ב-3 מרכיבים בלבד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    דורון מיכאלי

    שלום רב אם רוצים לעשות בולגרית מחלב עיזים למישהו שלא אוכל חלב פרה המון תודה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות