גלילות חזה עוף ממולאות בבטטה, פטריות, בצל וצימוקים
רוצים לשדרג את הארוחה הבאה שלכם במנת עוף נהדרת? קבלו מתכון של גלילות חזה עוף במילוי בטטה ופטריות שמתאימה גם לאירוח. תתכוננו לקצור מחמאות
רוצים לשדרג את הארוחה הבאה שלכם במנת עוף נהדרת? קבלו מתכון של גלילות חזה עוף במילוי בטטה ופטריות שמתאימה גם לאירוח. תתכוננו לקצור מחמאות
- מערכת Foody
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 672.2 קק״ל 4033.0 קק״לפחמימות 46.3 גרם 277.6 גרםשומן 38.2 גרם 229.0 גרםנתרן 373.7 מ״ג 2242.1 מ״גחלבון 32.6 גרם 195.9 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 31.6 גרםכולסטרול 49.4 מ״ג 296.5 מ״גסידן 55.5 מ״ג 332.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 290.6 מ״ג 1743.5 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 25 דק׳כולל 40 דק׳
-
קלוריות672
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 672.2 קק״ל 4033.0 קק״לפחמימות 46.3 גרם 277.6 גרםשומן 38.2 גרם 229.0 גרםנתרן 373.7 מ״ג 2242.1 מ״גחלבון 32.6 גרם 195.9 גרםסיבים תזונתיים 4.4 גרם 26.1 גרםשומן רווי 5.3 גרם 31.6 גרםכולסטרול 49.4 מ״ג 296.5 מ״גסידן 55.5 מ״ג 332.8 מ״גברזל 3.4 מ״ג 20.6 מ״גאשלגן 290.6 מ״ג 1743.5 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 8.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 15 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 40 דק׳ | קלוריות 672 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
500 גרם חזה עוף שלם
-
1 בצל גדול
-
2 שיני שום
-
2 בטטות בינוניות
-
2 קופסאות פטריות שמפיניון
-
1 חופן צימוקים בהירים
-
1/2 כפית רוזמרין
-
1/2 כפית טימין יבש
-
2 כפות רוטב סויה
-
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
-
2 כפות רוטב פטריות הוי סטיר
-
3 כפות קמח לבן
-
1 ביצה L
-
1 1/2 כוסות פירורי לחם
טיגון
-
1 כוס שמן קנולה
אופן הכנה
- פורסים כל חזה עוף ל-3 פרוסות ומשטחים לעובי 2 מ”מ בעזרת פטיש שניצלים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום. אפשר גם לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות.
- קוצצים דק את הפטריות.
- מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים יחד תוך ערבוב עד שהפטריות מתכווצות והבטטה מתרככת.
- מוסיפים את הצימוקים, תערובת עשבי התיבול, רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי ורוטב הפטריות, מערבבים, מכבים את האש ומצננים. במקרה הצורך מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משטיחים פרוסת חזה עוף על משטח העבודה. מניחים בקצה כ-2 כפות מהתערובת. מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים את השוליים כלפי מעלה וממשיכים לגלגל עד הסוף. ממשיכים עם יתר הפרוסות.
- מסדרים על השיש צלחת שטוחה עם קמח, קערה עם ביצה טרופה וצלחת רחבה עם פירורי הלחם.
- מחממים מעט שמן במחבת רחבה. טובלים כל גלילה בקמח ומנערים. טובלים בביצה ופירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות, או עד להזהבה.
- מסדרים את הגלילות בתוך תבנית ואופים 15 דקות.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
אופן הכנה
- פורסים כל חזה עוף ל-3 פרוסות ומשטחים לעובי 2 מ”מ בעזרת פטיש שניצלים.
- קולפים וקוצצים את הבצל והשום. אפשר גם לכתוש את השום באמצעות כותש השום המושלם הזה.
- קולפים את הבטטה וחותכים לקוביות קטנות.
- קוצצים דק את הפטריות.
- מחממים 2-3 כפות שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה והפטריות ומטגנים יחד תוך ערבוב עד שהפטריות מתכווצות והבטטה מתרככת.
- מוסיפים את הצימוקים, תערובת עשבי התיבול, רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי ורוטב הפטריות, מערבבים, מכבים את האש ומצננים. במקרה הצורך מתקנים את התיבול.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- משטיחים פרוסת חזה עוף על משטח העבודה. מניחים בקצה כ-2 כפות מהתערובת. מגלגלים סיבוב אחד, מקפלים את השוליים כלפי מעלה וממשיכים לגלגל עד הסוף. ממשיכים עם יתר הפרוסות.
- מסדרים על השיש צלחת שטוחה עם קמח, קערה עם ביצה טרופה וצלחת רחבה עם פירורי הלחם.
- מחממים מעט שמן במחבת רחבה. טובלים כל גלילה בקמח ומנערים. טובלים בביצה ופירורי הלחם ומטגנים מכל הצדדים במשך 3-4 דקות, או עד להזהבה.
- מסדרים את הגלילות בתוך תבנית ואופים 15 דקות.
- מגישים מיד או שומרים במקרר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן