גם קובה וגם טבעוני?! המתכון המשפחתי להכנת קובה טבעוני של השף תום פרנץ
מאפה שכבות עשיר בהשראה לבנונית, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. בין השכבות העשויות מתפוחי אדמה ובורגול, תמצאו מילוי מדהים של בצל מטוגן, עדשים שחורות וצנוברים.
מאפה שכבות עשיר בהשראה לבנונית, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים. בין השכבות העשויות מתפוחי אדמה ובורגול, תמצאו מילוי מדהים של בצל מטוגן, עדשים שחורות וצנוברים.
- תום פרנץ
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3035.3 קק״ל 3035.3 קק״לפחמימות 379.5 גרם 379.5 גרםשומן 131.5 גרם 131.5 גרםנתרן 6833.4 מ״ג 6833.4 מ״גחלבון 75.4 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 43.9 גרם 43.9 גרםשומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 315.7 מ״ג 315.7 מ״גברזל 15.4 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 2350.5 מ״ג 2350.5 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה שעהכולל שעה ו-45 דק׳
-
קלוריות3035
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 3035.3 קק״ל 3035.3 קק״לפחמימות 379.5 גרם 379.5 גרםשומן 131.5 גרם 131.5 גרםנתרן 6833.4 מ״ג 6833.4 מ״גחלבון 75.4 גרם 75.4 גרםסיבים תזונתיים 43.9 גרם 43.9 גרםשומן רווי 13.5 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 315.7 מ״ג 315.7 מ״גברזל 15.4 מ״ג 15.4 מ״גאשלגן 2350.5 מ״ג 2350.5 מ״גאבץ 9.2 מ״ג 9.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה שעה | זמן כולל שעה ו-45 דק׳ | קלוריות 3035 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
שכבות
-
800 גרם תפוחי אדמהקלופים וחתוכים לקוביות גסות
-
250 גרם בורגול דקאו כוס ורבע (אפשר גם בורגול עבה)
-
50 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
מלית
-
1/4 כוס שמן זיתאו 4 כפות
-
1 ק"ג בצליםקלופים, חצויים ופרוסים דק
-
1 חופן כוסברהקצוצה דק
-
100 גרם צנוברים קלויים
-
1 כפית כמון טחון
-
1/4 כפית כורכום
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1/2 כוס עדשים שחורותמבושלות במי מלח ומסוננות היטב
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את שכבת תפוחי אדמה והבורגול: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים, בערך 15-20 דקות.
- מסננים ומניחים להם לעמוד מספר דקות במסננת. מעבירים לקערה, ומועכים בעזרת ממעך למחית חלקה.
- מעבירים את הבורגול לקערה, מכסים במים קרים, ומשרים ל-10 דקות עד שהבורגול מתנפח.
- סוחטים היטב את הבורגול מהמים על ידי לחיצתו כלפי מטה במסננת בעזרת הידיים או כף.
- מוסיפים את הבורגול לפירה תפוחי האדמה, מוסיפים קמח וקינמון ומתבלים במלח ופלפל. התערובת צריכה להיות כמעיין בצק רך.
- טועמים- התערובת צריכה להיות מתובלת היטב וטעימה לכם, במידת הצורך מתקנים תיבול.
- משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים חצי מתערובת תפוחי האדמה והבורגול בתבנית, ומחליקים את השטח לשכבה אחידה.
- אופים בתנור 20 דקות ובינתיים מכינים את המלית.
- מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים זמן רב עד שהוא מתרכך היטב ומקבל צבע זהוב.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים מעט כדי שתתרכך מהחום. מוסיפים צנוברים ותבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את המנה: מוציאים מהתנור את התבנית עם מחית תפוח האדמה שנאפתה. ומפזרים את תערובת הבצל המטוגנת ומשטחים היטב בצורה אחידה.
- מפזרים מעל את העדשים המבושלות ומסדרים מעל את החצי הנותר של תערובת תפוחי האדמה, מומלץ להניח כמה כפות של תערובת ואז לעבד בעזרת הידיים לשכבה נוספת אחידה.
- מפזרים 2 כפות שמן זית על השטח ומחליקים אותו על כל פני השטח בעזרת גב הכף (החלק הקמור).
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מכינים את שכבת תפוחי אדמה והבורגול: מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במי מלח עד שהם רכים, בערך 15-20 דקות.
- מסננים ומניחים להם לעמוד מספר דקות במסננת. מעבירים לקערה, ומועכים בעזרת ממעך למחית חלקה.
- מעבירים את הבורגול לקערה, מכסים במים קרים, ומשרים ל-10 דקות עד שהבורגול מתנפח.
- סוחטים היטב את הבורגול מהמים על ידי לחיצתו כלפי מטה במסננת בעזרת הידיים או כף.
- מוסיפים את הבורגול לפירה תפוחי האדמה, מוסיפים קמח וקינמון ומתבלים במלח ופלפל. התערובת צריכה להיות כמעיין בצק רך.
- טועמים- התערובת צריכה להיות מתובלת היטב וטעימה לכם, במידת הצורך מתקנים תיבול.
- משמנים תבנית בשמן זית ומסדרים חצי מתערובת תפוחי האדמה והבורגול בתבנית, ומחליקים את השטח לשכבה אחידה.
- אופים בתנור 20 דקות ובינתיים מכינים את המלית.
- מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל ומטגנים זמן רב עד שהוא מתרכך היטב ומקבל צבע זהוב.
- מכבים את האש, מוסיפים את הכוסברה ומערבבים מעט כדי שתתרכך מהחום. מוסיפים צנוברים ותבלינים, מערבבים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את המנה: מוציאים מהתנור את התבנית עם מחית תפוח האדמה שנאפתה. ומפזרים את תערובת הבצל המטוגנת ומשטחים היטב בצורה אחידה.
- מפזרים מעל את העדשים המבושלות ומסדרים מעל את החצי הנותר של תערובת תפוחי האדמה, מומלץ להניח כמה כפות של תערובת ואז לעבד בעזרת הידיים לשכבה נוספת אחידה.
- מפזרים 2 כפות שמן זית על השטח ומחליקים אותו על כל פני השטח בעזרת גב הכף (החלק הקמור).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
ממליצה לבשל את תפוחי האדמה במים עד להתרככות ואז לקלף ולהפוך לפירה. כך הן לא סופגות מים.