-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.8 קק״ל 607.3 קק״לפחמימות 23.7 גרם 95.0 גרםשומן 2.6 גרם 10.4 גרםנתרן 675.4 מ״ג 2701.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 7.3 מ״ג 29.1 מ״גסידן 103.8 מ״ג 415.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 167.7 מ״ג 670.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות152
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 151.8 קק״ל 607.3 קק״לפחמימות 23.7 גרם 95.0 גרםשומן 2.6 גרם 10.4 גרםנתרן 675.4 מ״ג 2701.7 מ״גחלבון 7.6 גרם 30.2 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 3.3 גרםשומן רווי 1.5 גרם 6.1 גרםכולסטרול 7.3 מ״ג 29.1 מ״גסידן 103.8 מ״ג 415.3 מ״גברזל 0.2 מ״ג 0.9 מ״גאשלגן 167.7 מ״ג 670.9 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 1.4 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 9 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 152 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
גראטן תפוחי אדמה
-
4 תפוחי אדמה קטנים
-
1 בטטה בינוניתקלופה
-
250מ"ל או 1 מיכל שמנת לבישול 9%
-
50 גרם גבינת פטה 5%מגוררת
-
1 כוס חלב 3%
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 קורט אגוז מוסקט
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 שיני שוםכתושות
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטה עם סכין חד מאד, לפרוסות דקיקות ככל הניתן.
- מרססים תבנית בינונית - קטנה במעט שמן, ומניחים שכבה אחת של תפוחי אדמה ובטטה.
- מפזרים את השום הכתוש וגבינת הפטה ומתבלים במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור טחון.
- מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה ובטטה. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שתפוחי האדמה והבטטה נגמרים (שימו לב לא לתבל ביותר מידי אגוז מוסקט כי הטעם שלו מאוד דומיננטי).
- בקערה מערבבים 250 מ”ל שמנת לבישול 9% עם כוס חלב ושופכים מעל תפוחי האדמה והבטטה.
- מפזרים מעל הגראטן מעט גבינת פטה מגוררת ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה והבטטה רכים מאד ואין נוזלים בתבנית.
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטה עם סכין חד מאד, לפרוסות דקיקות ככל הניתן.
- מרססים תבנית בינונית - קטנה במעט שמן, ומניחים שכבה אחת של תפוחי אדמה ובטטה.
- מפזרים את השום הכתוש וגבינת הפטה ומתבלים במעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור טחון.
- מכסים בשכבה נוספת של תפוחי אדמה ובטטה. חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד שתפוחי האדמה והבטטה נגמרים (שימו לב לא לתבל ביותר מידי אגוז מוסקט כי הטעם שלו מאוד דומיננטי).
- בקערה מערבבים 250 מ”ל שמנת לבישול 9% עם כוס חלב ושופכים מעל תפוחי האדמה והבטטה.
- מפזרים מעל הגראטן מעט גבינת פטה מגוררת ואופים כשעה, או עד שתפוחי האדמה והבטטה רכים מאד ואין נוזלים בתבנית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן